Keystone logo
Oman Dental College

Oman Dental College

Oman Dental College

Introduktion

Oman Dental College är den första och för närvarande den enda tandhögskolan i Sultanatet Oman. Det antog sin första grupp studenter under läsåret 2006/7 och har framgångsrikt examinerat tre kohorter av kvalificerade tandläkare med en kandidatexamen i tandläkarkirurgi (BDS) hittills.

Det har alltid varit ODC: s avsikt att spela en aktiv och informerad roll för att uppnå Hans Majestets sultan Qaboos bin Saids långsynta vision för både högre utbildning och hälso- och sjukvårdssektorn i Oman och detta realiseras genom ODC: s nya state-of-the- konsttandhögskola och tandläkarhospital som gynnar studenter och allmänheten, både medborgare och invånare. Kollegiet erbjuder en utmärkt akademisk miljö och innehåller studentundervisnings- och inlärningsfaciliteter som inkluderar allmänna och specialiserade laboratorier, flera föreläsningsteatrar, små gruppundervisningslokaler, ett välsorterat bibliotek, multimediarum och ett antal andra studentområden. Kollegiet har också en modern, fullt utrustad klinisk klinik för tandvård med 67 tandstolar, röntgenanläggningar, en central sterilförsörjningsavdelning och en operationssal. Alla dessa anläggningar är utrustade enligt högsta standard med den senaste tekniken som för närvarande finns tillgänglig.

Förutom att erbjuda klinisk utbildning i tandläkarutbildning i Oman, erbjuder kliniken för tandläkarundervisning öppenvårdsanläggningar som avsevärt ökar antalet tandstolar och tandläkare som är tillgängliga för allmänheten i Sultanatet, vilket förbättrar patientens tillgång till tandvård av hög kvalitet som är nästan kostnadsfritt.

Platser

  • Al Wutayyah, Oman

Frågor