Keystone logo
National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

Introduktion

Den första offentliga universitet grundades efter Taiwans högkonjunktur under 1980-talet, National Chung Cheng University bröt marken efter verkställande Yuan passerade planen att bygga universitetet i 1986 för att hedra den sena presidenten Chiang Kai-shek och utveckla den högre utbildningen i Yun-lin, Chia-yi, och Tainan områden. Det grundades officiellt den 1 juli 1989 Dr. LIN Ching-Jiang är den första presidenten vid universitetet. Under det tidiga skedet av universitetet, har fem skolor inrättas: College of humaniora, College of Sciences, College of Social Sciences, College of Engineering och College of Management.

Dr CHENG Kuo-Shung, som tjänstgjorde en tid av tre år från 21 oktober 1996 till 21 oktober 1999, var den 2: a rektor i CCU historia. Under sin tid, var College of Law och College of Education grundades 1998 och 1999, respektive. Sammantaget består universitetet för närvarande av sju Högskolor erbjuder 29 Grundutbildning, 44 masterprogram, 29 Ph.D. Program, 17 i drift forskarutbildning. Universitetet har mer än 960 lärare / personal och cirka 12.000 studenter.

Som en forskningsinriktad universitet, syftar CCU att ge studenterna avancerade kunskaper och djup kunskap inom områdena humaniora, vetenskap, teknik, juridik och förvaltning. Med utbildningen av humaniora och naturvetenskap, räknar CCU eleverna lär sig att effektivt ta itu med de komplicerade utmaningar av 21-talet.

Att bygga på grund av de senaste 20 åren, den nuvarande presidenten, Dr. Fong Zhang Hua, leder universitetet att fortsätta att sträva efter akademisk excellens, internationalisering, och aktiv samverkan med det globala samhället.

Campus miljö

Campus ligger i den centrala delen av Chia-Yi County, 15 kilometer från staden Chia-yi, vilket är cirka 250 kilometer söder om Taipei. Campus upptar ett öppet landskap av 132 hektar på en kulle, med mer än 200.000 träd av olika arter. På ett campus tur, kan man bli förvånad av de eleganta byggnader i olika arkitektoniska stilar, omgiven av höga träd, öppna grönområden och slingrande vägar kantas med blommande träd och buskar blommar under olika årstider. Campus själv är en vacker park med lugn och öppenhet, och är bokstavligen en frisk fläkt i jämförelse med Taiwans mer urbana campus. Sett från slätten nedanför, liknar universitetet en fantastisk palats på en kulle. Trots bilden av universitetet som synes utesluten elfenbenstorn, är universitetet i själva verket vänliga öppet för alla och tjänar samhället på många sätt.

Förvaltningsbyggnaden i mitten av campus är slingrande, kinesisk stil steg pyramid, i egenskap av en grundstötning samlingspunkt för verksamhet som händer runt omkring den. Framför det finns ett stort tegel väg som leder till huvudporten av campus. Vägen är blockerad till motortrafik för promenader och cykling, en huvudvägen för studenter in och lämna campus. På den motsatta sidan finner man en annan tegel gångväg kantad av träd och grönområden. Denna gångväg leder till den imponerande tegel piazzan ligger framför campus största auditorium, och öppnar för en cirkulär vatten funktion som är en gemensam landmärke och mötesplats.

Facing Auditorium är biblioteket och informations Building, en imponerande, tornar landmärke vid universitetet. Den har mer än 891,610 böcker, 7,315 tidskrifter och mer än 1,212,927 mikrofilm, mikrokort och CD-ROM (2010/01/17 uppdateras). Dess Computer Center stödjer akademisk forskning, datorstödd undervisning, on-line registreringstjänster, videokonferenser, långväga lärande och andra multimediatjänster. Bibliotekets Audio-Visual Center har den mest uppdaterade, högteknologiska AV-utrustning. I huvudbiblioteket, solen tak innergården lägger dagsljus till läsplatser. Det är ett stort nöje att studera och forskning i denna rymliga och lugn miljö.

Gymnasium är en av de mest fantastiska och dyra konstruktioner i södra Taiwan. Den har två OS-storlek pooler (en inomhus och en utomhus), en rullskidbana, bowlingbanor, och inomhusbanor för basket, volleyboll och badminton. Dessutom har det rum för Judo, tyngdlyftning och cirkelträning, inomhus bergsklättring väggar, en utomhus olympiska friidrott stadion, och naturligtvis, ping-pong anläggningar. Sist men inte minst, har det utbredda campus även en golfbana med 20 fairways.

Student Activity Center ligger vid Tranquility Lake. Strukturen själv är mycket unik med olika höjder i det inre. Från dessa golv man kan ha en fantastisk utsikt över den vackert välvda bron över sjön. Bottenvåningen är rymlig och gränsar på ena sidan av sjön, på en annan genom ett av de olika caféer i centrum, och vid ett annat av en bred trappa. Detta område är ofta scenen för olika studentgrupp uppträdanden och aktiviteter.

Sjön är en favoritplats för besökare och medlemmar av universitetssamfundet. På en solig dag finner man familjer och barn promenader längs sten gångbanor. Snart kommer att vara gifta par, full bröllop klädsel, ses ofta poserar för deras bröllop porträtt. Svanar, änder, vaktel, sköldpaddor och fiskar av olika arter utgör en egen community på sjön. De gör denna vackra del av campus en attraktiv familj reträtt för närliggande städer och kommuner, samt en plats för romantiska promenader på vägen runt sjön.

Byggnaderna för sju högskolor insprängda i en parkliknande campus, var och en med sin unika arkitektoniska stilen symbolisk av dess syfte och individualitet. Alla hus olika rastplatser, student köra kaféer och små gårdar.

Platser

  • Chiayi City

    No.168, Sec. 1, University Rd., Min-Hsiung Township, Chia-yi County 621, , Chiayi City

    Frågor