Keystone logo
Medical University Pleven

Medical University Pleven

Medical University Pleven

Introduktion

Medical University - Pleven är ett av de fem medicinska universiteten i Bulgarien. Det grundades 1974 och utökade horisonten, storleken och anseendet för stadssjukhuset, grundat 1865. I dag kombinerar det traditioner från det förflutna med nutidens möjligheter, det innehåller utbildnings- och terapeutiska faciliteter, en samtida preklinisk bas, Universitetssjukhus med mer än 1000 sängar och kliniker inom alla större medicinska områden, samt ett stort antal specialiserade kliniker och forskningsavdelningar med modern diagnostisk och terapeutisk utrustning. Dessa används effektivt för att behandla patienter, utbilda studenter, praktikläkare, doktorander och forskningsarbete.

Universitetet har alla nödvändiga teoretiska, prekliniska och kliniska avdelningar som krävs för högre medicinsk utbildning. I skrivande stund har mer än 6000 bulgariska och internationella studenter från över 30 länder examen från universitetet.

Det nuvarande antalet studenter är 2044. Det totala antalet internationella studenter som studerar medicin i engelska-medelkurs är 519. För det aktuella läsåret 2014/2015 är antalet nyligen antagna internationella studenter 163 från 25 länder; den största gemenskapen av studenter (88) är medborgare i Storbritannien. Det levande internationella samfundet på MU-Pleven inkluderar Makedonien, Serbien, Ukraina, Moldavien, Grekland, Turkiet, Nigeria, Albanien, Cypern, Kongo, Syrien, Algeriet, USA, Japan, Storbritannien och Frankrike. 835 unga läkare från Bulgarien och utomlands går forskarutbildning på olika specialiserade kliniker, en del av universitetssjukhuset.

Platser

  • Pleven Center, Bulgarien

Frågor