Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Introduktion

University Today

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas ) är den största institutionen för högre utbildning för biomedicinska vetenskaper i Litauen, som framgångsrikt integrerar studier, forskning och klinisk praxis. LSMU består av två huvudakademier: och .

Studenter i medicin, odontologi och sjuksköterska får sina praktiska färdigheter vid LSMU:s sjukhus Kauno Klinikos , som är den största sjukvårdsinstitutionen i regionen Baltikum. Mer än 1 200 högt kvalificerade läkare och 2 400 vårdpersonal tar varje år hand om över 78 000 patienter på LSMU:s sjukhus. Hela medicinska personalen värdesätter innovativa och progressiva metoder för behandling och diagnostik, som uppfyller globala standarder.

Apoteksstudenter får praktiska färdigheter på universitetets apotek, som tillhandahåller tjänster inte bara för lokalsamhället utan också fungerar som en utbildningsanläggning för farmaci, som erbjuder studenter ett brett spektrum av praktiska kunskaper och färdigheter och ger dem förstahandsarbetserfarenhet . Veterinärstudenter utvecklar sin kliniska kompetens på de stora och små djurklinikerna. Sjukgymnastik- och arbetsterapistudenter får praktiska färdigheter på Kulautuva sjukhus för rehabilitering och Palanga-kliniken vid Institutet för neurovetenskap.

LSMU är en aktiv deltagare i utbytesprogrammet ERASMUS+ . Studenter kan studera vid utländska universitet eller åka utomlands för praktik under en period på upp till ett år. Avtalen om akademiskt utbyte har tecknats med universitet i 49 länder. Majoriteten av ERASMUS+-partnerna finns i Tyskland, Spanien, Frankrike, Finland och de andra EU-medlemsstaterna.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vår vision

Ett ledande europeiskt universitet för hälsovetenskaper för samhällets välstånd. Vi kommer att sträva efter att genom hela vårt samhälle bli ett av 701 bästa universitet i QS World University Rankings.

Vårt uppdrag

Visionen kommer att eftersträvas genom vår MISSION - att skapa, ackumulera, systematisera och sprida vetenskaplig kunskap och de senaste resultaten inom studier och vetenskap, undervisa och utveckla en kreativ, ärlig, initiativvisande, utbildad, oberoende och initiativrik personlighet, främja demokrati och välfärd, utveckla ett hälsosamt och utbildat samhälle. LSMU: s väsentliga roll i denna utbildningsprocess är strävan efter ett hälsosamt samhälle som garanterar sociala och ekonomiska framsteg i landet, dess civilisationsidentitet samt skapande, stöd och utveckling av nationella och globala kulturella traditioner. Djurvärldens hälsa och välfärd är en integrerad del av detta mål.

Innovativ miljö

Universitetets bibliotek och informationscenter är ett av de modernaste biblioteken i EU, som är medlem i Association of European Research Libraries, LIBER, det huvudsakliga nätverket för forskningsbibliotek i Europa. Biblioteket har både virtuell och RFID-teknik och är mycket populärt bland forskare och studenter, inte bara i Litauen utan också i främmande länder för sin unika arkitektur och informationssystem.

LSMU deltar i utvecklingen av projekt som resulterar i ny teknologi, utökad vetenskaplig forskning och utveckling samt förnyad och moderniserad infrastruktur vid universitetet.

Ett val för utländska studenter

Sedan 1990 har LSMU varit Alma Mater för många internationella studenter och mer än 1600 utländska heltidsstudenter från 87 länder (främst från Sverige, Israel, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Libanon, Indien, Sydkorea) är för närvarande inskrivna här . Det utgjorde nästan 26% av den totala studentpopulationen vid LSMU.

Antalet internationella studier ökar varje år. Tyskland, Italien, Frankrike, Turkiet, Tjeckien, Finland och Norge är de mest populära Erasmus-partnerländerna bland LSMU-studenter. Utländska studenter som väljer att studera vid LSMU kommer oftast från Spanien, Italien, Lettland, Belgien och Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Internationell erfarenhet och erkännande

LSMU samarbetar med mer än 140 europeiska, amerikanska och asiatiska universitet för studier och forskningsändamål.

Universitetet är medlem i många internationella organisationer, till exempel European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisation för Ph.D. Utbildning i biomedicin och hälsovetenskap i det europeiska systemet (ORPHEUS), European Association of Etablissements for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, etc.

LSMU är också medlem i Världshälsoorganisationen (WHO), där den fyller rollen som ett samarbetscenter för forskning och utbildning i epidemiologi samt för att förebygga hjärt-kärlsjukdomar och andra kroniska icke-smittsamma sjukdomar.

Utbildningsprogrammen vid LSMU uppfyller universitetsutbildningsstandarder som tillämpas i EU-länder och examinerade är berättigade till USA: s medicinska licenslicensundersökning (USMLE) och PLAB-undersökningen av General Medical Council i Storbritannien.

Studera på LSMU

LSMU välkomnar internationella studenter vid följande studieprogram:

Program Varaktighet Språk Examen och kvalifikationer
Tilldelats
Integrerade studier
Medicin 6 år engelsk Civilingenjör i hälsovetenskap, läkare
Odontologi (tandvård) 5 år engelsk Civilingenjör i hälsovetenskap, doktor odontolog
Apotek 5 år SV MSc i hälsovetenskap, farmaceut
Veterinärmedicin 6 år SV Civilingenjör i veterinärvetenskap, veterinärläkare
Kandidatstudier
Amning 4 år engelsk Kandidatexamen i hälsovetenskap, allmänpraktiserande sjuksköterska
Arbetsterapi 4 år engelsk Fil kand i hälsovetenskap, arbetsterapeut
Hälsopsykologi 4 år engelsk Kandidatexamen i samhällsvetenskap
Fysioterapi 4 år engelsk Fil kand i hälsovetenskap, sjukgymnast
Medicinsk och veterinär genetik 3,5 år engelsk Kandidatexamen i hälsovetenskap, biomedicinsk teknolog
Tandhygien 4 år engelsk Kandidatexamen i hälsovetenskap och examen som tandhygienist
Magisterstudier
Klinisk hälsopsykologi 2 år engelsk Civilingenjör i samhällsvetenskap
Laboratoriemedicin Biologi 2 år engelsk MSc i hälsovetenskap
Medicinsk kemi 2 år engelsk Civilingenjör i fysik
Tillämpad folkhälsa 2 år engelsk Civilingenjör i hälsovetenskap
Livsstilsmedicin
(Blandad)
2 år engelsk Civilingenjör i hälsovetenskap
Avancerad sjuksköterskepraktik 2 år engelsk MSc i hälsovetenskap, avancerad praktiserande sjuksköterska
Mat vetenskap 2 år engelsk Civilingenjör i jordbruksvetenskap
Djur vetenskap 2 år engelsk Civilingenjör i jordbruksvetenskap
Interaktion mellan djur och människor 2 år engelsk Civilingenjör i jordbruksvetenskap
Korta kurser
Pre-med kurs 10 veckor engelsk
Forskarstipendier engelsk

Platser

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Frågor