Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Introduktion

Universitet idag

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) är den största institutionen för högre utbildning för biomedicinska vetenskaper i Litauen, som framgångsrikt integrerar studier, forskning och klinisk praxis. LSMU består av två huvudakademier: Medical Academy och Veterinary Academy .

Studenter i medicin, odontologi och sjuksköterska får sina praktiska färdigheter på LSMU:s sjukhus Kauno Klinikos , som är den största sjukvårdsinstitutionen i regionen Baltikum. Mer än 1 200 högt kvalificerade läkare och 2 400 vårdpersonal tar varje år hand om över 78 000 patienter på LSMU:s sjukhus. Hela medicinska personalen värdesätter innovativa och progressiva metoder för behandling och diagnostik, som uppfyller globala standarder.

Apoteksstudenter får praktiska färdigheter på universitetets apotek, som tillhandahåller tjänster inte bara för lokalsamhället utan också fungerar som en utbildningsanläggning för farmaci, som erbjuder studenterna ett brett spektrum av praktiska kunskaper och färdigheter och ger dem förstahandsarbetserfarenhet . Veterinärstudenter utvecklar sin kliniska kompetens på de stora och små djurklinikerna. Sjukgymnastik- och arbetsterapistudenter får praktiska färdigheter på Kulautuva sjukhus för rehabilitering och Palanga-kliniken vid Institutet för neurovetenskap.

LSMU är en aktiv deltagare i utbytesprogrammet ERASMUS+ . Studenter kan studera vid utländska universitet eller åka utomlands för praktik under en period på upp till ett år. Avtalen om akademiskt utbyte har tecknats med universitet i 49 länder. Majoriteten av ERASMUS+-partnerna finns i Tyskland, Spanien, Frankrike, Finland och de andra EU-medlemsstaterna.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vår vision

Ett ledande europeiskt universitet för hälsovetenskap för samhällets välstånd. Vi kommer, genom ansträngningar från hela vårt samhälle, att försöka bli ett av de 701+ bästa universiteten i QS World University Rankings.

Vårt uppdrag

Visionen kommer att eftersträvas genom vårt MISSION – att skapa, ackumulera, systematisera och sprida vetenskaplig kunskap och de senaste landvinningarna inom studier och naturvetenskap, lära ut och utveckla en kreativ, ärlig, initiativtagande, bildad, självständig och företagsam personlighet, främja demokrati och välfärd, utveckla ett sunt och utbildat samhälle. Den väsentliga rollen för LSMU i denna utbildningsprocess är strävan efter ett sunt samhälle, som garanterar sociala och ekonomiska framsteg i landet, dess civilisationsidentitet samt skapande, stöd och utveckling av nationella och globala kulturella traditioner. Djurvärldens hälsa och välbefinnande är en integrerad del av detta mål.

Innovativ miljö

Universitetets bibliotek och informationscentrum är ett av de modernaste biblioteken i EU, som är medlem i Association of European Research Libraries, LIBER, huvudnätverket för forskningsbibliotek i Europa. Biblioteket har både virtuell och RFID-teknik och är mycket populärt bland forskare och studenter, inte bara i Litauen utan även i andra länder för sin unika arkitektur och informationssystem.

LSMU deltar i utvecklingen av projekt som resulterar i ny teknologi, utökad vetenskaplig forskning och utveckling samt förnyad och moderniserad infrastruktur vid universitetet.

Ett val för utländska studenter

Sedan 1990 har LSMU varit Alma Mater för många internationella studenter och mer än 1600 utländska heltidsstudenter från 87 länder (främst från Sverige, Israel, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Libanon, Indien, Sydkorea) är för närvarande inskrivna här . Den omfattade nästan 26% av den totala studentpopulationen vid LSMU.

Antalet studier internationellt ökar varje år. Tyskland, Italien, Frankrike, Turkiet, Tjeckien, Finland och Norge är de mest populära Erasmus-partnerländerna bland LSMU-studenter. Utländska studenter som väljer att studera vid LSMU kommer oftast från Spanien, Italien, Lettland, Belgien och Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Internationell erfarenhet och erkännande

LSMU samarbetar med mer än 140 europeiska, amerikanska och asiatiska universitet för studie- och forskningsändamål.

Universitetet är medlem i många internationella organisationer, såsom European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisation for Ph.D. Utbildning i biomedicin och hälsovetenskap i det europeiska systemet (ORPHEUS), European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, etc.

LSMU är också medlem i Världshälsoorganisationen (WHO), där den fyller rollen som ett samarbetscentrum för forskning och utbildning inom epidemiologi samt för förebyggande av hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska icke-smittsamma sjukdomar.

Studieprogrammen vid LSMU uppfyller universitetsutbildningsstandarder som tillämpas i EU-länder och akademiker är berättigade att ta United States Medical Licensing Examination (USMLE) och PLAB-examen av General Medical Council i Storbritannien.

Studerar på LSMU

LSMU välkomnar internationella studenter vid följande utbildningsprogram:

ProgramVaraktighetSpråkExamen och kvalifikationer
Tilldelats
Integrerade studier
Medicin6 årengelskMSc i hälsovetenskap, doktor
Odontologi (tandvård) 5 årengelskCivilingenjör i hälsovetenskap, doktor odontolog
Apotek5 årSVMSc i hälsovetenskap, farmaceut
Veterinärmedicin6 årSVCivilingenjör i veterinärvetenskap, veterinärläkare
Kandidatstudier
Amning4 årengelskKandidatexamen i hälsovetenskap, allmänpraktiserande sjuksköterska
Arbetsterapi4 årengelskKandidatexamen i hälsovetenskap, arbetsterapeut
Hälsopsykologi4 årengelskKandidatexamen i samhällsvetenskap
Fysioterapi4 årengelskFil kand i hälsovetenskap, sjukgymnast
Medicinsk och veterinär genetik3,5 årengelskKandidatexamen i hälsovetenskap, biomedicinsk tekniker
Tandhygien4 årengelskKandidatexamen i munhälsovård och examen som tandhygienist 
Magisterstudier
Klinisk hälsopsykologi2 årengelskCivilingenjör i samhällsvetenskap
Laboratoriemedicin Biologi2 årengelskMSc i hälsovetenskap
Tillämpad folkhälsa2 årengelskMSc i hälsovetenskap
Hantering av folkhälsan2 årengelskMSc i hälsovetenskap
Livsstilsmedicin
(Blandad)
1,5 årengelskMSc i hälsovetenskap
Avancerad sjuksköterskepraktik2 årengelskMSc i hälsovetenskap, avancerad praktiserande sjuksköterska
Mat vetenskap2 årengelskCivilingenjör i jordbruksvetenskap
Djur vetenskap2 årengelskCivilingenjör i jordbruksvetenskap
Interaktion mellan djur och människor2 årengelskCivilingenjör i jordbruksvetenskap
Korta kurser
Pre-med kurs (online) 10 veckorengelsk
Forskarstipendierengelsk

Platser

geopoint
  • A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Frågor