Keystone logo

Laurentide Aviation

A logo

Introduktion

Laurentide Aviation Först släppte marken 1946, när grundare Jack Scholefield avslutade sin militärkarriär med RCAF: s ursprungliga mål: att erbjuda den bästa professionella flygträningen i Kanada. Företaget etablerade sitt utmärkta rykte tidigt, de första tjugo åren på Cartierville Airport, och Sedan 1970 på sin egen privata flygfält bara 15 minuter väster om Dorval flygplats. Vi är Kanadas Äldsta kommersiella flygträningskolan, Vilket hjälper 150 till 200 piloter att få sin licens varje år. Vår styrka ligger i avancerad träning: Under de senaste 50 åren har över 600 av våra studenter gått i karriär med Air Canada och andra stora internationella transportörer. Vår flotta med 7 flygplan innehåller ett Grumman Cougar-motor med flera motorer utrustade med Avancerad instrumentutbildning. Grundutbildning och tidsuppbyggnad utförs i våra tvåsits Cessna 152 och fyra sittplatser Cessna 172 tränare. Vår ATC-810-simulator är också tillgänglig för instrumentutbildning.

Vi är fortfarande ett familjeföretag, ägs och drivs av Terry McConnon och stolt över vår personliga service. Vår personal fortsätter att vara engagerad, kunnig och erbjuda en förstklassig vänlig service, med garanti för att det inte kommer att vänta på start.

Vi är fortsatt engagerade i att erbjuda den mest professionella flygträningen i Kanada. De stora flygbolagen i USA har anställt mer än 15 000 förare under tidigare år. Så, vad förväntar du dig att börja?

rabatter:

  • Anställda på Bombardier Aerospace som är medlemmar i Canadain Aeroclub får 5% rabatt på hyror för flygplan
  • En 5% rabatt på flygtid erbjuds för en insättning på 3000 $.
  • En 7% rabatt på flygtid erbjuds för en insättning på $ 6000.

Varför Laurentide Aviation?

UNCONTROLLED LUFTHAVN

Flyga på upptagna flygplatser innebär att du spenderar mer tid och pengar på marken taxi och väntar på clearance. Laurentide Aviation ligger på en lugn okontrollerad flygplats, så att studenterna snabbt kan komma in i luften och in i träningsområdet.

Laurentide Aviation ligger nära tre stora kanadensiska flygplatser med erfarenhet av kontrollerat luftrum.

PLATS

Laurentide Aviation är bekvämt beläget bara 30 minuter från staden, 15-20 minuter från västra ön, nås av både motorväg 20 och 40.

Med den nyutvecklade motorvägen 30 är vi bara en kort bilresa från South Shore.

DIVERSE FLEET

Vår flotta med sju enmotoriga Cessna-flygplan ger konsistens och pålitlighet för studenter. Vi erbjuder även en Grumman Cougar för multimotor träning.

UNDERHÅLL

Våra internt underhållsingenjörer för luftfartyg utför höga regelbundna inspektioner som går utöver de mandatiserade normerna.

ERFAREN

Laurentide Aviation grundades 1946 och har konsekvent uppnått höga betyg med Transport Canada.

PROFESSIONELLT KLASSROOM

Vårt stora klassrum, utrustat med alla nödvändiga visuella hjälpmedel och material, är en perfekt miljö för professionell pilotutbildning.

DIVERSE INSTRUKTÖRER

Vi erbjuder anpassad tvåspråkig instruktion som passar alla typer av lärande.

Platser

  • 870 Chemin Les Cèdres, J7T 1N3, Saint-Féréol

Frågor