Keystone logo
Kursk State Medical University

Kursk State Medical University

Kursk State Medical University

Introduktion

Först i regionen, ledare i Ryssland, erkänd i världen

Kursk State Medical University ( KSMU ) är ett av de ledande läkarinstituten i Ryssland. Mer än 40 tusen läkare, läkare och andra vårdpersonal har utbildats för 83 års existens.

Universitetets verksamhet utförs i enlighet med kraven i statliga standarder och internationella standarder inom kvalitet, ledning och direktiv från Europeiska kvalitetssäkringsorganisationen för högre utbildning.

Det oberoende offentliga rådet "European Quality" har listat KSMU bland de hundra bästa ryska universiteten. Årligen visar KSMU sin effektivitet vilket återspeglas av övervakningsresultaten från Ryska federationens utbildningsministerium. Uppnådde höga rankningar i ryska och internationella betyg på universitetet, såsom; Round University Ranking (RUR) som utförs av European Science and Industrial Board, International Ranking ARES, Rating Agency RAEX (Expert RA), National University Ranking och andra.

Sedan 2016 har KSMU arbetat aktivt som en del av de tre akademiska medicinska grupperna: Västeuropeiska, Stomatologiska och Kemiska Farmaceutiska.

Idag studerar nittonhundratusentals (19000) personer på universitetet: 7 000 studenter får en högre utbildning, cirka niohundra (900) studenter - gymnasieskolan, mer än 600 invånare och doktorander, mer än tio tusen (10000 ) specialister inom folkhälsa och högre utbildning. Bland de stora specialiteterna för högre utbildning lärs på engelska Medium är; Allmänmedicin, tandläkare, apotek, ekonomi, förvaltning, socialt arbete och bioteknik.

KSMU har nio (9) utbildningsbyggnader / campus inredda med modern utrustning. Utbildning i specialiteter av högre och fortsatt yrkesutbildning utförs vid tolv (12) universitetets fakulteter, inklusive femtiofem (65) avdelningar. Kliniska avdelningar som ligger på grundval av medicinska anläggningar. Medico-Pharmaceutical College of KSMU utför förverkligandet av program för sekundär yrkesutbildning. 132 doktorer och 408 vetenskapliga kandidater deltar i utbildningsprocessen och det akademiska forskningsarbetet.

Att lösa dagens problem med tillhandahållande av hälsovårdssystem av kvalificerad personal, utrotning av personalbrist och obalans i medicinska organisationer, som ger primärvård, tillämpade universitetet innovativ pedagogisk teknik som; genomförande av kontinuerligt utbildningssystem för hälso- och sjukvårdspersonal och specifikt på grund av skapandet av interaktiva pedagogiska moduler och ackreditering av specialister.

84074_KSMU01.jpg

Kärnpunkten är kontinuerlig förbättring av yrkeskunskap och kompetens under hela livet, kontinuerlig yrkesutveckling och utvidgning av hälso- och sjukvårdspersonalens kvalifikationer ges till realisering av utbildningsprogram för högre utbildning - bostadsprogram, ytterligare program för yrkesomskolning och yrkesutveckling.

I KSMU träning i 35 specialiteter av bosättning, 350 program för yrkesomskolning och professionell utveckling. På universitetets hemsida finns en portal "Kontinuerlig medicinsk utbildning". Under 2017 och 2018 har utbildats 794 KSMU kandidater som kom till oss för utbildning från 20 territoriella enheter i Ryska federationen. Alla har framgångsrikt godkänt förfarandet för primära specialisters ackreditering mot yrkesstandarder "Allmän lokalläkare" och "Allmänna barnläkare".

Simuleringsträning utvecklas vid universitetet. Centrum för ackreditering och simulering Träning utrustad med 13 laboratorier med kompletta redskap av I-VI realistisk nivå.

Det akademiska forskningsarbetet, som är en integrerad del av universitetets verksamhet, syftar till att utbilda den medicinska, vetenskapliga, lärande personalen samt leda grundläggande och tillämpade utredningar i de teoretiska och kliniska biomedicinska problemen.

Ledande vetenskapliga projekt utvecklas utifrån KSMU : s experimentella biologiska kliniker och fyra forskningsinstitut: forskningsinstitut för genetisk och molekylär epidemiologi, forskningsinstitut för experimentell medicin, ett forskningsinstitut för allmän patologi, ett forskningsinstitut för fysiologi komplett med modern utrustning . De biologiska bankproverna (blod, DNA, vävnad) finns tillgängliga från mer än 10000 patienter med olika sjukdomar i fonden för forskningsinstitutet för genetisk och molekylär epidemiologi.

Det ger möjlighet att genomföra vetenskaplig forskning i världsklass, bland annat i samarbete med utbildnings-och vetenskapliga organisationer i Ryssland och i utlandet.

KSMU initierar regelbundet och organiserar alla ryska och internationella konferenser om aktuella problem inom medicin, apotek, psykologi och realisering av pedagogisk teknik inom medicinsk utbildning.

Universitetet ägnade stor uppmärksamhet åt den vetenskapliga delen av det internationella samarbetet: avdelningar inom internationella vetenskapliga forskningsprogram med utbildnings-, vetenskapliga och medicinska organisationer i Österrike, Cypern, Polen, Moldavien, Vitryssland och andra.

KSMU bekräftar regelbundet universitetets status som har ett högt internationellt rykte. Huvudområdena för internationellt samarbete är export av utbildningstjänster, utveckling av akademisk rörlighet för studenter och akademisk personal, ackreditering av utbildningar på universitetets KSMU , KSMU image perfektion på den globala marknaden för utbildnings tjänster och så vidare. Universitetet samarbetar med 50 pedagogiska, vetenskapliga organisationer och medicinska kliniker.

KSMU : s utbildningsprogram är ackrediterat i 15 utländska länder. Universitetet är det första i Ryssland som har öppnat representationskontoret i Malaysia (Kuala Lumpur).

84076_47581_Screen_Shot_2016-07-28_at_17.19.26.png

Idag studerar cirka 2600 utländska studenter från 47 länder i världen i KSMU . Antalet utländska studenter överstiger 30% i summan av elevernas befolkning.

KSMU är medlem i Universitetets internationella sammanslutning, Sammanslutning av rysk-kinesiska medicinska universitet och Internationella europeiska föreningen för dentalutbildning.

Distinkt utländska lärare och forskare deltog i universitetets pedagogiska verksamhet i form av akademisk rörlighet.

I juli 2016 KSMU rektor av KSMU professor VA Lazarenko av Ryska federationens presidentdekret Vänskapsordenen i erkännande av hälsoutveckling, medicinsk vetenskap och år av samvetsgrannt arbete.

Allmän information

 • Etableringsår: 7 februari 1935
 • Typ av institution: Stat (sponsrad av federala statsbudgeten)
 • Utbildningsspråk: Ryska Medium eller Engelska Medium
 • Total studentpopulation: Ca 19000 Medborgare, bestående av lokala och internationella studenter, doktorander och doktorander.
 • Internationella studenter: 2600 internationella studenter från 47 länder
 • Erkänd / listad av: WHO, GMC, JPA, MMC & andra internationella medicinska styrelser
 • Undervisningsavgift: Fast för hela programmets varaktighet.
 • Studiens längd: Pre-University (Pre-Medical) kurs - 7 till 12 månader, Medicinska programmet - 6 år, Apotek och tandläkarprogram - 5 år, ekonomi, ledning, socialt arbete och bioteknik - 4 år.
 • Entré datum: september / oktober intag, februari / mars intag


Levande campus

KSMU ligger i hjärtat av Kursk City, som gör alla faciliteter för internationella studenter inom gångavstånd. KSMU är ett bra ställe att studera, göra nya vänner, delta i sport och kulturaktiviteter / evenemang eller bara koppla av i en mångsidig och välkomnande miljö.

Studentstöd och tjänster

Från invandringsprocedurer till säkerhetsfrågor KSMU Administration till att säkerställa att ditt lärande och levnadserfarenhet i Kursk är så problemfritt som möjligt.

Hälsoförsäkring

Alla internationella studenter får en adekvat sjukförsäkring som gäller i Ryssland.

boende

KSMU till alla KSMU studenter.

Airport Pick Up Service

En av administrationens personal kommer att vara på Moskva flygplats för att träffa nya studenter och följa med dem till KSMU .

Universitetsrepresentanten

Trans Russian Co. den internationella officiella representanten för KSMU sedan 1994.

Kurser för internationella studenter

KSMU var det första universitetet i Ryssland att erbjuda full läkarutbildning på engelska Medium. Under det engelska mediet har KSMU rätt att utbilda specialister på KSMU , examen inom medicin, tandläkare och apotek (MD / grundutbildning) och forskarutbildning.

Studerande på ordinarie nivå (eller motsvarande)

KSMU ger möjlighet för studenterna med O-nivå kvalifikationer eller A-nivå med låga poäng att gå vidare till grundutbildningen genom att anmäla sig till Pre-University (pre-medical) -kursen tillsammans med UK-utmärkelsen Body in PRE-U Foundation Studies. Kursens varaktighet är 7 till 12 månader och kommer att förbereda dig för ytterligare studier vid KSMU .

Ämnet som ska studeras i förkursen Engelska Medium:

 1. Ryska språket
 2. Matematik
 3. Biologi
 4. Kemi
 5. Fysik

Student på avancerad nivå (eller motsvarande)

Sökande med utbildningscertifikat på A-nivå kan gå vidare till examen i medicin, apotek eller tandvård på engelskt medium.

Vänligen besök KSMU Youtube Channel

https://www.youtube.com/channel/UCY7FEDN3YgCRmYuSznwNoEA/videos

Platser

 • Russia Online

  Kursk State Medical University C/O Mohammed Chahine Karl Marx No.3, Main Campus, office 127 Kursk city, index: 305041, , Russia Online

  • Kursk

   Ulitsa Karla Marksa, д.3, 305000, Kursk

   Frågor