Keystone logo
Hungkuang University

Hungkuang University

Hungkuang University

Introduktion

Den 7 maj 1967 grundade grundaren av Hungkuang, Dr Yu Lin Wang, Hungkuang Junior College of Nursing, som förde sin fars arv av medicinsk service. Den 12 juli samma år, efter stöd och ratificering av utbildningsministeriet, blev doktor Yu Lin Wang skolens första president.

I andan av skolans motto ”Börja från sig själv, utsträcka välvilja för alla”, fortsatte Hungkuang att utöka sitt utbildningsuppdrag och öppnade nya avdelningar för livsmedelsvetenskap och näring, industriell säkerhet och hälsa och vårdadministration. 1991 uppgraderades skolan till Hungkuang Institute of Medical and Nursing Technology, och den lade till avdelningarna för barnomsorg och utbildning och kosmetologi i dag- och nattskolavdelningarna.

För närvarande finns det fyra högskolor: College of Nursing, College of Medical and Health Care, College of Human Science and Social Innovation och College of Intelligent Technology. Dessa fyra högskolor stöder 22 avdelningar, 9 forskarinstitut och 1 doktorandprogram. Universitetet har en studentgrupp på 12.102. Universitetet är inte bara erkänt som ledande i Taiwan för hälsa och mänsklig välfärd, det driver också ett anslutet sjukhus för äldreomsorg och tre anslutna förskolor.

Platser

  • Taichung

    No. 1018, Sec. 6, Taiwan Boulevard, Shalu, 43302,, Taichung

    Frågor