Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences M-kurs (medicin)
Fresenius University of Applied Sciences

M-kurs (medicin)

Cologne, Tyskland

11 Months

Tysk

Heltid

Mar 2025

EUR 11 440

På Campus

Introduktion

Studienkolleg NRW är en del av den välrenommerade Hochschule Fresenius - Yrkeshögskolan. Vi förbereder internationella sökande med en utländsk universitetsbehörighet - som inte är erkänd som likvärdig med den tyska Abitur - för akademiska studier vid ett tyskt universitet.

För att erhålla den tyska universitetsbehörigheten måste du göra ett universitetsexamen, den så kallade Feststellungsprüfung. Både de förberedande kurserna och Feststellungsprüfung (universitetsprovet) äger rum på Hochschule Fresenius campus i Köln. Hochschule Fresenius har fått i uppdrag av Kölns distriktsregering att genomföra detta universitetskvalifikationsprov sedan 2012. Provet är således officiellt erkänt.

Vår M-kurs (medicin) förbereder dig för medicinska och biologiska studieprogram i Tyskland. Du kommer inte bara att lära dig det tyska språket utan också lära dig biologi, fysik och kemi. Efter att du har klarat Feststellungsprüfung kommer du att vara kvalificerad att söka till alla universitet i Tyskland inom medicinområdet.

Antagningar

Läroplan

Om skolan

Frågor