Keystone logo
Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Introduktion

Välkommen till Media of the World

Hur skrivs böcker ut? Hur är informationen arkiverad och dokumenterad? Vad betyder "kommunikation"? Hur skapas virtuella världar? Vad händer bakom kulisserna i TV-studior? Vad är viktigt vid utformning av förpackningar och hur fungerar reklamen faktiskt? Studenter på Hochschule der Medien är oroade över dessa och många andra frågor.

111634_ScreenShot2019-03-07at4.24.13PM.png

Sedan den 1 september 2001 har Hochschule der Medien samlat den samlade know-howen för det tidigare universitetet för utskrift och media, en utbildningsinstitution med över 100 års tradition och universitetet för bibliotekarier och information vars historia når 1942. Med 16 bachelorprogram och 6 masterprogram, en deltid MBA och ett doktorandprogram täcker Hochschule der Medien ett brett spektrum av mediekunskaper: från tryckta medier till elektroniska medier, från massmedia och medieteknik till medieproduktion, från mediedesign för att göra media tillgängligt.

111633_ScreenShot2019-03-07at4.24.25PM.png

Hochschule der Medien lär eleverna i moderna föreläsningsteater samt i verkstäder och studior, på tryckmaskiner eller bakom kameran. Spännande praktiska projekt i universitetets laboratorier eller i samarbete med partnerföretag kompletterar teoretisk kunskap och vetenskapliga arbetsmetoder. Ursprungligen hade universitetet två campusser. Sedan 2014 består universitetet av en central campus i Stuttgart Vaihingen med en ny fakultetsbyggnad som symboliserar "en medievärld".

Platser

  • Stuttgart

    Hochschule der Medien Nobelstrasse 10 , 70569, Stuttgart

Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor