Keystone logo
Hardin-Simmons University

Hardin-Simmons University

Hardin-Simmons University

Introduktion

Du hittar aldrig en annan plats som Hardin-Simmons University . Vi är ett baptistuniversitet i Abilene, Texas, med 127 års historia och traditioner som inte matchas på någon annan skola, och som ger HSU en personlighet så stor som West Texas -horisonten.

Vårt uppdrag och Vision

 • Uppdrag: Hardin-Simmons University uppdrag är att vara ett samhälle som är engagerat i att tillhandahålla högklassig utbildning som upplyses av kristen tro och värderingar.
 • Vision: Hardin-Simmons University kommer att vara en innovativ gemenskap av tjänande forskare som engagerar sinnen och vårdar andarna hos framtida kristna ledare.

Så, vad gör HSU annorlunda?

Ärligt talat, du vet inte vad som gör Hardin-Simmons annorlunda än andra universitet förrän du besöker. När potentiella studenter besöker campus använder de orden "familj" och "hem" för att beskriva HSU. Vi tycker att det säger mycket om oss, och vi skulle gärna vilja att du kom på besök.

Men just nu vill du veta varför du ens ska komma på besök. Så, låt oss börja vid HSU: s början ... faktiskt innan den bildades.

The Legacy of James B. Simmons

Vår namngivna grundare, Dr James B. Simmons, var baptistpredikant från nordost före och efter inbördeskriget. Han predikade frihet för slavar före kriget, vilket gav honom hot om tjära och fjädrar ... och fick sin kyrka i Indianapolis bränd till grunden. Efter inbördeskriget hjälpte han till att grunda sju högskolor för frigivna slavar eftersom han visste att utbildning var avgörande för deras framgång som fria medborgare.

Slutligen hjälpte han en grupp köpmän, ranchers och pastorer i gränsstaden Abilene, Texas, att starta ett nytt baptistuniversitet för att betjäna ett stort område i landet där det ännu inte fanns någon högre utbildning. Arvet från Dr. James B. Simmons känns fortfarande starkt och förkroppsligat vid Hardin-Simmons University idag.

Simmons var en gränsman som aldrig bodde på gränsen. Genom sina tankar och böner och drömmar hjälpte han andra att flytta gränser och bryta hinder. Simmons ställde sig själv två frågor, "Vad är den största tanken som någonsin har upptagit dig?" och, "Vilken är din plikt att uppfylla den?"

Hans pionjäranda och de två stora frågorna gav upphov till ett uppdrag som lever på HSU, "För att kristendomen ska nå hela världen måste alla hinder tas bort."

Familjen HSU

Våra studenter har stora drömmar, och HSU finns för att ingjuta kunskapen och vårda förtroendet för att identifiera och uppfylla dessa drömmar. Vi gör det genom att omfamna varje elev som medlem i vår familj. Du kommer att ha betydelse på HSU, och du kommer att ha betydelse för oss när du går in i världen.

Våra studenter kommer att berätta att de kom hit för att vara en del av den familjen. Våra alumner kommer att berätta för dig, från hela världen, att de fortfarande är en del av HSU -familjen.

Blivande studenter som besöker HSU berättar hela tiden för oss: "Jag visste bara att HSU var där jag skulle vara." Vårt campus är välkomnande och inte skrämmande. Allt är lätt att hitta och alla klasser ligger inom snabba promenader av bostadshus.

HSU -traditioner

Stora Texas -universitet är kända för sina traditioner, men stora skolor är inte kända för sin familjära atmosfär. På Hardin-Simmons kan du dock hitta traditioner som Beanie Capping, Ring Dunk, Six White Horses och Cowboy Band-samtidigt som du har chansen att vara en stor fisk i en liten damm.

Akademisk excellens

Vi har också en kvot på 1 professor för varje 12 studenter. Det säkerställer att du får personlig uppmärksamhet från dina professorer, och varje klass kommer att undervisas av en professor. Det finns inga folkmassor för dig att gå vilse i på HSU. Faktum är att du förmodligen blir inbjuden till middag hemma hos en professor ibland. Du kommer att bli tvingad att göra ditt bästa, men du kommer alltid ha hjälp att uppnå det.

Känner du skillnaden än?

Familjer älskar, skyddar, stöttar och utmanar varandra. Vi utmanar dig att komma till Hardin-Simmons, bli en del av vår familj, ha roligt, lära dig mycket, hitta dina drömmar, bryta hinder, blanda nya spår-och förändra världen för Kristus.

Statistik

HSU Akademiker

Genom våra fem stora skolor och högskolor erbjuder HSU mer än 50 grundutbildningar och mindreåriga, och 14 forskarutbildningar, från företag till sjukgymnastik.

HSU-fakulteten

Vi är stolta över våra intima klassstorlekar. Vårt 12:1 student-fakultetsförhållande möjliggör personlig uppmärksamhet från dina professorer. Mer än 90 procent av våra fakultetsmedlemmar har de högsta examina inom sina studieområden.

HSU Friidrott

Cowboy- och Cowgirl-andan frodas på campus. HSU deltar i NCAA Division III-sporter. Vi erbjuder 18 olika sporter inklusive basket, golf, tennis, längdåkning, bana, fotboll, fotboll, baseboll, softball och volleyboll.

Vårt engagemang för prisvärdhet

Mer än 98 procent av HSU-studenterna får ekonomiskt stöd av något slag. Vi delar ut mer än $47 miljoner i stöd till våra studenter, inklusive federala, statliga och institutionella program.

HSU strävar efter överkomliga priser, och vårt team för ekonomiskt stöd kommer att arbeta med dig och din familj för att utforska alla dina alternativ för att finansiera din utbildning.

HSU Resurser & Teknik

Vårt campusbibliotek har mer än 440 000 föremål i sin onlinekatalog. Och vi är en del av Abilene Library Consortium, som erbjuder mer än två miljoner föremål.

Nästan varje hörn av vårt campus är tillgängligt för Wi-Fi, och du hittar datorer över hela campus i mer än ett dussin labb och gemensamma utrymmen.

  Campus funktioner

  Från den distinkta kupolen på toppen av Skiles Building till det fantastiska målade glaset i Logsdon Chapel, vi vet att du kommer att tycka att vårt campus är vackert, bekvämt och välkomnande. Vårt 200 tunnland stora hem består av 33 stora byggnader, inklusive klassrum, bostadshus och lägenheter, såväl som idrottsplatser och massor av vidöppna grönområden.

  Livet på campus

  HSU är fylld med möjligheter till intellektuell, social, kulturell och andlig utveckling. Gå med i en eller flera av våra 40+ campusorganisationer, inklusive intramurala team inom 20 sporter, 8 klubbsporter, servicegrupper, akademiska klubbar och hedersföreningar. Dessutom kan du njuta av gemenskap med dina vänner och klasskamrater i kapellet.

  Bor i ett av våra sex residenshus, eller studenter som har avslutat 4 terminer och/eller är 21 år kan välja att bo i ett av två lägenhetskomplex på campus.

   Antagningar

   Gå med i HSU-familjen! På HSU kommer du att lära dig från vår nationellt hyllade fakultet, få kontakt med studenter från hela världen och bli mentor av människor som verkligen bryr sig om din andliga, intellektuella och personliga utveckling. Oavsett om du är förstagångsstudent, överföringsstudent eller återvänder för att avsluta din examen, skulle vi älska att du gör HSU till ditt hem.

   Antagningskrav: Förstagångsstudenter

   Allmän antagning kommer att erbjudas baserat på testresultat, klassrankning, GPA och fritidsaktiviteter.

   Automatisk allmän antagning kommer att erbjudas till alla studenter med någon av följande kvalifikationer:

   • En sammansatt ACT-poäng på 20 eller
   • En kombinerad SAT-poäng på 1030 eller
   • En CLT-poäng på 66 eller
   • En gymnasieklass rankas bland de översta 25 %
   • Test Valfria sökande kommer automatiskt att antas med en 3,5 HS GPA

   Även om vi rekommenderar att du tar ett högskoleprov eller skickar in de poäng du redan har, accepterar HSU ansökningar utan testresultat, utan att studenten blir påföljd. HSU kommer att fortsätta att ha en holistisk ansökningsprövningsprocess och kommer att överväga alla inskickade ansökningspunkter när man fattar ett antagningsbeslut.

   Sista ansökningsdag: Ansökningar accepteras till och med augusti 2022 för start hösten 2022.

   Internationella studenter

   Att förbereda sig för att studera i ett främmande land kan vara mycket spännande, och resan till inskrivning är en givande upplevelse. Följande internationella antagningssteg för grundutbildning är utformade för att hjälpa dig att göra en smidig övergång till HSU.

   Steg 1: Ansökan

   Starta din internationella antagningsansökan till HSU idag! Det finns ingen ansökningsavgift! Skapa en profil på vår hemsida och skicka in onlineansökan.

   Steg 2: Antagning

   • Den internationella antagningsprocessen vid HSU är enkel. Vi behöver följande saker för att överväga dig för antagning vid HSU som en internationell grundstudent:
   • Lämna in utskrifter av allt gymnasiearbete (gymnasium). Avskrifter måste vara originaldokument eller tydliga fotokopior av en skola eller myndighetstjänsteman.
   • Skicka antingen ett officiellt SAT-, ACT- eller CLT-testresultat. Minimikrav för testresultat för internationell antagning till HSU är:
    • SAT 1030*
    • AKT 20*
    • CLT 66*

   *Om du flyttar från ett universitet inom eller utanför USA behöver du inte skicka in ett SAT-, ACT- eller CLT-poäng. Vi kräver dock ett språkbetyg.

   • Skicka in antingen TOEFL, IELTS eller ett Duolingo-prov på engelska. Minsta engelska kunskapskrav för internationell antagning till HSU är:
    • TOEFL: 79
    • IELTS: 6,5
    • Duolingo: 95
    • Redogörelse för syftet. Skicka in en uppsats på en till två sidor om varför du vill studera i USA och vid Hardin-Simmons University . Vänligen inkludera ditt fullständiga namn i din uppsats om syftet.

   Steg 3: Immigration

   För att studera i USA måste internationella studenter uppfylla några immigrationskrav med HSU:

   • Kopia av pass;
   • Ge ett uttalande om ekonomiskt stöd;
   • Registrera dig för I-20-frakt;
   • Betala SEVIS-avgift;
   • Boka in en visumintervju;
   • Betala inskrivningsdeposition.

   Steg 4: Slutförande och registrering

   Efter att du har blivit antagen till universitetet och har slutfört dina immigrationskrav, finns det några ytterligare punkter som du kan fylla i för att registrera dig för klasser och sedan förbereda din ankomst till HSU:

   • Fyll i avtalsvillkoren;
   • Acceptera stipendium i HSU Central;
   • Registrera dig för klasser.

   Steg 5: Bostads- och ankomstinformation

   HSU kommer att hjälpa till med din ankomst till vårt campus genom att tillhandahålla transportservice från Abilene Regional Airport, och kommer också att se till att ditt boende är redo när du anländer. För att förbereda för din ankomst måste följande punkter fyllas i:

   • Fyll i en bostadsförfrågan i HSU Central;
   • Fyll i Studenthälsoformuläret i MedProctor;
   • Fyll i ankomstformuläret och granska checklistan före avgång.

   Steg 6: Betalning

   Internationella studenter måste göra sin första betalning till sitt studentkonto innan de anländer till HSU-campus. Se till att din första betalning görs via HSU Central senast följande förfallodatum:

   Betalningsfrister:

   • Höst: 1 augusti
   • Vår: 5 januari

   Visumkrav

   För att studera i USA måste internationella studenter uppfylla några immigrationskrav med HSU:

   1. Kopia av pass. Skicka in en kopia av ditt pass.
   2. Lämna ett uttalande om ekonomiskt stöd. Innan en blankett I-20 kan utfärdas måste eleverna fylla i ett undertecknat formulär för ekonomiskt stöd och inkludera stödjande bevis; dvs kontoutdrag, sparkonton etc. Du kommer även att lämna in dessa dokument till det amerikanska konsulatet när du ansöker om ditt visum.
   3. Registrera dig för I-20-frakt. För att registrera dig för HSU för att skicka I-20-dokumentet måste du besöka vår partner SASS-SmartShip-webbplats . När du har registrerat dig väljer du Hardin-Simmons University från rullgardinsmenyn för att skapa din I-20-försändelse. HSU kommer att få en fraktsedel för att snabbt kunna posta din I-20. När ditt dokument har skickats får du ett meddelande så att du kan övervaka leveransen.
   4. Betala SEVIS-avgift. För att betala din SEVIS-avgift går du till följande officiella DHS-webbplats här . För instruktioner om hur du betalar din SEVIS-avgift, se denna videohandledning .
   5. Boka en visumintervju. För att boka din visumintervju måste du besöka följande webbplats för amerikanska utrikesdepartementet . Före din visumintervju måste du granska F-1 Visumintervjuchecklistan och ta med dig dessa saker på ditt intervjudatum. Ladda ner en papperskopia av denna lista här .
   6. Betala inskrivningsdeposition. Betala din registreringsdeposition ($3 000 USD) och säkra din plats på HSU. Denna inskrivningsdeposition fungerar också som din första betalning till din skolkurs och avgifter. För instruktioner om hur du betalar din registreringsdeposition kan du se dessa instruktioner här .

   Stipendier och finansiering

   Har råd med HSU

   Varje år får cirka 97 % av HSU-studenterna ekonomiskt stöd inklusive stipendier, lån, bidrag och arbetsstudier. Faktum är att vår genomsnittliga student betalar ungefär lika mycket varje år som någon som går till ett stort Texas offentligt universitet.

   Så det finns ingen anledning att få klistermärken när du tittar på kostnaderna. Vi är fast beslutna att ta dig hit för att få en fantastisk kristen utbildning, och en del av det är att hjälpa till att göra det så prisvärt som vi kan – nu och i framtiden.

   Det är osannolikt att Hardin-Simmons är ditt billigaste collegealternativ. Ja, vi sa det. Men (du visste att det skulle finnas en dock) tror vi att vi är en av de bästa värdena inom all högre utbildning. Det betyder att du får en utbildning av bättre kvalitet från HSU än en billigare högskola, och en liknande eller bättre kvalitet än många dyrare privata universitet.

   Hur kan vi mäta vårt värde?

   • Vårt 12:1 student-till-fakultet-förhållande för individuell uppmärksamhet;
   • 90% av vår fakultet har den högsta tillgängliga graden inom sina områden;
   • Fullt ackrediterad i 10 år (från 2018);
   • Allt det ekonomiska stödet;
   • HSU-familjen och traditionerna hittar du inte någon annanstans.

   Internationella studentstipendier

   Hardin-Simmons University ger utmärkta stipendier för högpresterande internationella studenter som vill studera i USA på vårt campus i Abilene, Texas. Efter att ha fått antagning till universitetet kommer behöriga internationella studenter att automatiskt utvärderas för dessa stipendier. HSU tar hänsyn till en students akademiska meriter, poäng för inträdesprov till högskoleprov, delkursengagemang, inskrivningsstatus och förväntad majoritet vid utdelning av stipendier till en internationell student.

   2021-2022 Akademiska stipendier för internationella studenter

   • Honours-stipendium: $21 000 USD per år (mycket konkurrenskraftigt urval, utmärkelse vid acceptans till honours-programmet)
   • Trustees-stipendium - $16 000 USD per år (SAT-poäng: 1330 eller högre)
   • Presidents Scholarship - $14 000 USD per år (SAT-poäng: 1230 eller högre)
   • Deansstipendium - $12 000 USD per år (SAT-poäng: 1130 eller högre)
   • Universitetsstipendium - $10 000 USD per år (SAT-poäng: 1030 eller högre)

   Ytterligare stipendier för internationella studenter

   • Church Matching Scholarship - Upp till $2 000 USD per år
   • HSU Heritage Scholarship - $1 500 USD per år (tilldelas för anhöriga till kristna pastorer eller missionärer)
   • Institutionsstipendier - Beloppet varierar beroende på akademiskt program
   • Behovsbaserade bidrag - Beloppet varierar beroende på ekonomiskt behov
   • Campus Work Study Jobs - Upp till $4 400 USD per år

   Utomstående stipendier

   Utomstående stipendier är stipendier som kan användas för vilket universitet som helst och kommer från en källa som inte är kopplad till ett specifikt universitet. För det mesta kan du ansöka om dessa stipendier online men det finns några som fortfarande vill ha en pappersansökan. Alla har givetvis kvalifikationer och en deadline.

   Du kan bli ombedd att lämna personlig information eller att skriva om ditt ekonomiska behov, men stipendiebyråer bör aldrig begära ditt bankkonto eller kreditkortsnummer. Om en stipendiebyrå begär personlig bankinformation, ansök inte om det stipendiet. När du söker efter externa stipendier, kontrollera URL-adressen för https:// som talar om för dig att det är en säker webbplats. Om webbplatsen är osäkrad, ansök inte om det stipendiet.

   Studentberättelser

   Platser

   • Abilene

    2200 Hickory, Abilene, TX, 79698, Abilene

   Frågor