Keystone logo
Georgia State University

Georgia State University

Georgia State University

Introduktion

En företagsam offentlig forskningsinstitution i hjärtat av Atlanta

Georgia State University , som grundades 1913, har ett uppdrag om excellens inom undervisning, forskning och service. Beläget i hjärtat av centrala Atlanta, detta stora forskningsuniversitet, blandar akademisk stringens med en rik universitetserfarenhet, förvandlar studenters liv och formar framtida ledare. Georgia State University registrerar mer än 53 000 grund- och doktorander på 11 högskolor och skolor och rankas konsekvent högt för sin innovation och undervisning.

Georgia State registrerar en av de mest mångsidiga studentkårerna i landet och är det näst största universitetet i staten, med studenter från alla län i Georgia, varje stat i landet och från över 145 länder.

En handelshögskola som ser ut som resten av världen

J. Mack Robinson College of Business vid Georgia State University

Georgia State University J. Mack Robinson College of Business, den största handelshögskolan i söder och en del av en stor forskningsinstitution, har 200 lärare, 8 000 studenter och 80 000 alumner.

Med doktorander från nästan 70 länder är högskolan i världsklass och över hela världen. Dess MBA är konsekvent rankad bland de bästa av Bloomberg Businessweek och US News & World Report (topp 20 bland offentliga universitet), och dess Executive MBA finns på Financial Times lista över världens främsta program.

Robinson College of Business och Georgia State ligger i Atlanta och har producerat fler av Georgias högsta chefer med examen i ekonomi än någon annan skola i sydöstra delen av landet. Robinson College of Business är stolta över sin mångsidiga gemenskap med över 1500 studenter över en portfölj av 18 forskarutbildningsprogram inklusive MBA (med en STEM-koncentration i affärsanalys), MBA dubbla grader, 13 Specialized Masters (inklusive 6 STEM-certifierade program) , Executive MBA, Executive Doctorate in Business Administration och flexibla examensbevis.

Oavsett om du är en karriärstartare, karriärförbättrare eller karriärbytare, ger vår flexibla, flytta i din egen takt MBA en uppdaterad, praktisk inlärningsupplevelse med fördjupningsupplevelser som avslutats i boken och livslång kritisk workshops för karriärfärdigheter inbakade i MBA-upplevelsen för att säkerställa ett framgångsrikt nästa steg i din karriär.

220482_1366_front.jpg

Statistik

  Antagningar

  Förbered din ansökan

  Applikationskomponenter inkluderar:

  • Skicka in din ansökan online
  • Universitetsutskrifter
  • Uppsats
  • Återuppta
  • Inspelad videointervju (liveintervju för MBA krävs)
  • IELTS- eller TOEFL-examen (endast internationella sökande)
  • Kompletterande material (rekommendationsbrev, valfria uppsatser och GRE/GMAT-testresultat - krävs inte)

  För detaljer om specifika kriterier för ditt program av intresse, besök:

  Ansök till ett specialiserat masterprogram - Georgia State Robinson College (gsu.edu)

  MBA-ansökningsprocess - Georgia State's Robinson College (gsu.edu)

  Sökande till Georgia State klassificeras som "internationella" om de uppfyller något av följande kriterier:

  • Studenter som är i USA på ett icke-immigrantvisum (B-1, H-1, J-1, etc.)
  • Studenter som bor utanför USA kommer att behöva ett F-1 visum för att studera i USA
  • Studenter som håller på att ansöka om permanent uppehållstillstånd men ännu inte har fått permanent uppehållskort
  • Studenter som har utbildats utanför USA

  Förutom att uppfylla alla antagningskrav för ditt intresseprogram för forskarutbildning, måste du som internationell student också lämna in följande material inom lämplig deadline:

  • Bevis på engelska kunskaper om engelska inte är ditt modersmål. Se språkkunskapskrav och lista över universitetsgodkända undantagsländer.
  • Officiella utvärderingar av alla utländska utskrifter -
   • En utvärdering av dina internationella meriter för likvärdighet i examen krävs som en del av ansökan om du ansöker till J. Mack Robinson College of Business.
   • Office of Graduate Admissions kommer att göra allt för att utvärdera din legitimation internt.

  Kunskaper i engelska

  Förutom att uppfylla alla andra tillämpliga krav för tillträde måste personer som inte har engelska som modersmål visa tillräckliga kunskaper i engelska. Bevis på engelska kunskaper kan visas genom något av följande:

  • Bevis på att ha avlagt studentexamen eller doktorsexamen inom (från en ackrediterad institution) eller utanför USA, där engelska är landets officiella språk – se lista över länder som godkänts av Georgia State University som uppfyller detta krav.
  • TOEFL-resultat (pappers- eller internetbaserat)
  • IELTS poäng
  • Slutförande av ett University System of Georgia-godkänt ESL-program

  Alla sökande vars födelseland är engelsktalande (som anges på GSU:s lista över undantag för engelska språkkunskaper ) omfattas inte av kravet på engelska.

  Visumkrav

  Efter att du fått din I-20 eller DS-2019 från Georgia State är det dags att ansöka om ditt visum. Ditt F-1 eller J-1 visum gör att du kan resa in i USA för att börja dina studier. Du kommer att använda din I-20 eller DS-2019 från Georgia State för att ansöka om eller förnya din vy, genom att följa dessa steg:

  1. Betala din SEVIS I-901-avgift. Du behöver ditt SEVIS ID för att göra denna betalning, som finns på din I-20 eller DS-2019.
  2. Fyll i onlineansökan för icke-immigrantvisum, blankett DS-160, och skriv ut bekräftelsesidan för ansökningsformuläret för att ta med dig till din intervju.
  3. Boka ett visum på närmaste amerikanska konsulat eller ambassad med din I-20 eller DS-2019 och ditt I-901-avgiftskvitto.
  4. Ditt visum kommer inte att utfärdas förrän 120 dagar före startdatumet på din I-20 eller DS-2019. Du kan komma på ett visum innan visumets utfärdandedatum, men tänk på att du måste vänta på att ditt visum ska utfärdas.
  5. Skaffa ditt visum och gör dina resplaner innan klasserna börjar i Georgia State. Köp inte din flygbiljett innan du får ditt visum.

  Stipendier och finansiering

  Vi förstår att forskarskolan kräver en betydande investering. Vi erbjuder möjligheter till assistentutbildning (GA) för att stödja framstående studenter i jakten på deras akademiska mål.

  Sökande som skickar in ifyllda ansökningar övervägs automatiskt för Graduate Assistantship (GA)-priser.

  • GA-utmärkelser varierar per program, men kriterierna inkluderar överlägsna akademiska och karriärprestationer, varierade och meningsfulla personliga erfarenheter, starka interpersonella färdigheter och ledarskapspotential.
  • GA-positioner är mycket selektiva.
  • Om du väljs ut för en GA-utmärkelse kommer du att meddelas vid antagning.

  Vad innebär ett Graduate Assistantship?

  Graduate assistenttjänster delas in i två primära kategorier:

  • Akademisk - Akademiska doktorander arbetar nära med fakulteten i forskningsprojekt och initiativ.
  • Administrativt - Administrativa assistenter ger stöd till högskolans affärsavdelningar.

  Arbetsåtaganden för akademikerassistenter sträcker sig från 12-16 timmar per vecka beroende på GA-utmärkelsen.

  Fick du ingen GA vid antagningen? Du kan fortfarande ansöka om en!

  Du kan fortfarande vara berättigad och kan ansöka om möjligheter på Robinson och på Georgia State campus. När du har skickat in din registreringsdeposition kan du komma åt vår Handshake-webbplats för att se andra Graduate Assistant-möjligheter i Georgia State.

  Stipendiemöjligheter

  Utanför Graduate Assistantships finns det begränsade stipendiemöjligheter baserat på specifika kriterier.

  Stipendimöjligheter för doktorander i Georgia State kan ses och ansökas till här: Alla möjligheter - Georgia State University Scholarships (academicworks.com)

  Ranking

  Georgia State University J. Mack Robinson College of Business Rankings

  Dags för oss att bryta ut konfettikanonerna och börja träna vår segerdans eftersom Georgia State University är tillbaka på det igen! Läs nedan för att ta reda på vad vi firar och var med på det roliga.

  För fjärde året i rad tog Georgia State University titeln "No. 1 Public University for Undergraduate Teaching", och om det inte var tillräckligt imponerande, är vi också "Nej. 2 for Innovation” för tredje året i rad. Det är enkelt, konsistens är nyckeln!

  Nu vet vi vad du tänker. "Ännu en universitetsranking, big deal." Men här är kickern, vänner: Georgia State rider inte bara på en kortlivad våg av excellens. Nej, vi har hängt med bland de fyra bästa för Innovation i sju hela år! Och i fem av dessa år har vi varit de näst bästa innovatörerna i stan.

  Det är inte allt! Georgia State's J. Mack Robinson College of Business skapar vågor också. Våra företagsprogram är mycket erkända och välrankade inklusive:

  • Nyckelrankningar bland amerikanska offentliga universitet:

  ‒ Topp 20 deltids MBA-program US News & WR (apr. 2023)

  ‒ #7 MS Information Systems US News & WR (apr. 2023)

  ‒ #7 MS Marketing TFE Times (feb. 2023)

  ‒ #6 MS Real Estate US News & WR (apr. 2023)

  ‒ #6 Executive MBA CEO Magazine (apr. 2023)

  ‒ #5 MS Analytics TFE Times (feb. 2023)

  ‒ #5 MS Financial Engineering (QRAM) TFE Times (feb. 2023)

  ‒ #2 MS Finance TFE Times (feb. 2023)

  Sammanfattningsvis är Georgia State University inte bara ett underverk med en enda träff; vi är ett kraftpaket när det gäller innovation, undervisning och affärsutbildning. Vi har det här till en vetenskap och vi kokar konsekvent upp storhet varje år.

  Platser

  • Buckhead

   Tower 200, 3348 Peachtree Rd NE, Atlanta, 30625, Buckhead

   Frågor