Keystone logo
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Introduktion

Glasgow Caledonian University är ett distinkt, inkluderande och framåtblickande universitet som är engagerat i sitt sociala uppdrag för att främja det gemensamma bästa. Vi har blivit ett internationellt kompetenscenter för högre utbildning, främjande av anställbarhet och globalt medborgarskap i våra studenter. Vi vinner utmärkelser för vårt stöd och engagemang för studentupplevelsen, samtidigt som vi levererar innovation genom vår världsklassade forskning inom viktiga områden av styrka. Vi har en tradition att bredda tillgången till högre utbildning för begåvade individer oavsett deras bakgrund och vi utnyttjar vårt intellektuella och sociala kapital till förmån för de samhällen vi tjänar i Skottland och internationellt.

Glasgow Caledonian University (GCU) är ett pulserande, innovativt och prisbelönt universitet för det gemensamma bra.

Vi strävar efter att bidra till samhället på ett sätt som omfattar ännu går utöver det universella traditionella rollen. GCU: s för det gemensamma goda engagemanget kommer till liv och levereras av studenter och personal över akademiska skolor och avdelningar.

Välkommen till Skolan för hälsa och biovetenskap

Skolan för hälsa och livsvetenskaper, en av tre akademiska skolor i GCU, samlar avdelningarna för biovetenskap, psykologi, socialt arbete och allierat hälsovetenskap och omvårdnad och gemenskapshälsa.

Skolan för hälsa och biovetenskap har tillsammans med våra anställda, studenter och externa intressenter skapat en förenande vision som syftar till att uppfylla 2020-strategin för universitetsstrategi, inbädda excellens, engagemang och energi i alla aspekter av skollivet.

Vår skola samlar avdelningarna för biovetenskap, psykologi, socialt arbete och allierat hälsovetenskap och omvårdnad och gemenskapshälsa. Interdepartementalt samarbete möjliggör för skolan att erbjuda ett oöverträffat utbud av undervisningsprogram och flexibla leveransmöjligheter, forskning, skräddarsydd utbildning och konsulttjänster inom hälso-, socialvården och biovetenskapssektorerna.

Skolan har mer än 280 akademiker inklusive professorer, läsare, doktorander och forskarassistenter. Vi fick en enastående 93% studenttillfredsställelse i den senaste nationella studieundersökningen. Vi har över 4000 studenter från hela världen, inklusive Storbritannien, Kanada, Myanmar, Indonesien, Kuwait, Saudiarabien och Bangladesh. De är en högt värderad och integrerad del av vårt akademiska samhälle.

Vi är engagerade i innovativ, engagerande och inter-professionell utbildning för alla våra studenter. Detta stöds av våra faciliteter i världsklass och avancerad forskning. Framgången med vår metodik framgår av våra utmärkta nationella studieundersökningsresultat.

Forskning Excellence

Excellens inom undervisning och forskning, högsta akademiker, stödjande och stimulerande lärmiljö inom ett brett spektrum av områden - från livsmedelsbiovetenskap till omvårdnad.

Vår forskning

I REF 2014 rankades vi i topp 20 i Storbritannien för hälsovetenskap vid världsledande och internationellt utmärkta standarder. Ta reda på om våra prisbelönta akademiker och vibrerande forskargrupper.

Våra faciliteter

Vi erbjuder studenter och företag tillgång till state-of-the-art inlärnings- och forskningsfaciliteter i alla våra avdelningar.

Våra avdelningar

Styrkorna för hälsa och biovetenskap och det associerade institutet för tillämpad hälsoforskning ligger i vår professionella expertis, tvärvetenskaplig teambaserad serviceleverans och strikt överensstämmelse med regelverk som kräver partnerskap med allmänheten och kommersiella och icke-statliga organisationer.

Vår skolas engagemang för excellens och samarbete garanterar att vi står på förgrunden för grundutbildning, forskarutbildning och forskningspraxis och kunskap, inspirerad av en individuell och kollektiv önskan att bidra till förbättring av hälsa och välbefinnande.

Vår skola erbjuder en bredd av teoretisk kunskap, övningsförmåga och pedagogiskt engagemang som spänner över samhället till bänk till företag och säng, och tillbaka till samhället och stöds av löpande investeringar i våra människor och lokaler.

Skolan består av tre avdelningar indelade i akademiska ämnesgrupper:

 • Institutionen för omvårdnad och gemenskapshälsa
 • Institutionen för psykologi, socialt arbete och allierat hälsovetenskap
 • Institutionen för biovetenskap

Öva akademiska karriärer

Vår policy för att stödja praktik / klinisk akademisk karriär inom alla discipliner är grundläggande för Hälso- och biovetenskapliga institutionen. Dessa är inbäddade i vårt uppdrag mot Common Weal och grundar vårt engagemang för att säkerställa att både klinisk och akademisk övning driver vår inlärning och vår forskning.

Vårt pågående mål är att etablera vår skola som ett nationellt och internationellt erkänt kompetenscenter, med klinisk akademisk karriär och praktikutbildning akademiska karriärer utgör ett centralt inslag i denna vision.

Skolans kliniska akademiker praktiserar framgångsrikt klinisk kunskap, kompetens, forskning och utbildning inom sitt specialområde för att gynna patienter / kunder och elever och förbättra serviceleveransen.

Genom vår kliniska akademiska karriär och praktikutbildnings akademiska karriär arbetar Hälso- och biovetenskapliga institutionen med verklig forskning och utbildning för att svara på äkta dilemma i praktiken och frågor som tagits upp av dem som ligger i framkant av service och vårdleverans. Övning driver vår inlärning och forskning, och vår forskning ger bevis som implementeras för att träna till patienter / klienter, samhällen, hälso- och sjukvårdstjänster.

Stödpraxis akademiska karriärer

Den kliniska akademiska forskningen och praktikutbildningen Akademiska utövare representerar alla discipliner i hälso- och hälsovårdsskolan och är medlemmar i etablerade forskargrupper vid Institutet för tillämpad hälsoforskning, med tillhörande infrastruktur och forskningsinverkan. De uppfyller nyckelroller i att generera viktiga forskningsfrågor från övning och arbete för att säkerställa nya bevisformer och påverka tjänsteutbud samt hälso- och socialvårdspolitik. Skolan har övning / kliniska akademiska forskare och praktiserar utbildnings akademiska utövare inom områdena:

 • Amning
 • Socialt arbete
 • Psykologi
 • Fysioterapi
 • Arbetsterapi
 • fotvård
 • Radiologi
 • Visionsvetenskap - Optometri, Ortopoptik
 • Operations Department Practice

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Platser

 • Glasgow

  Cowcaddens Road, G4 0BA, Glasgow

Frågor