Master i folkhälsovetenskap
Gothenburg, Sverige
VARAKTIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
SEK 310 000
STUDIEFORMAT
På Campus
Introduktion
Masterprogrammet i folkhälsovetenskap är för dig som är intresserad av hälsa och folkhälsa. Vårt program ger eleverna den kompetens de behöver för att arbeta strategiskt och praktiskt med folkhälsa, både nationellt och internationellt. Du kommer att lära dig de individuella och strukturella faktorer som påverkar hälsan och vilka förutsättningar som säkerställer att individer har god hälsa och jämlikhet i hälsa. Efter att ha avslutat programmet kommer du att ha en rad karriärmöjligheter och kan fortsätta till doktorandstudier.
Är du intresserad av hälsa och att förbättra folkhälsan? Vill du göra skillnad och drivs av idén om att säkerställa jämställdhet i hälsa? Då ska du söka till Masterprogrammet i folkhälsovetenskap. Våra elever är utbildade för att kunna arbeta med folkhälsa, både nationellt och internationellt. Vi erbjuder en internationell studiemiljö där du möter andra studenter från hela världen.
Varför är det så stora skillnader i hälsa mellan olika grupper av människor? Vilka är de relevanta faktorerna som påverkar hälsan och hur kan vi förbättra människors liv? Det här är några av de folkhälsoutmaningar vi står inför. Ett brett och tvärvetenskapligt perspektiv behövs för att minska skillnader mellan grupper och uppnå långsiktiga och rättvisa förbättringar av folkhälsan. Det finns ett behov av utbildade folkhälsoforskare för att studera dessa frågor och för att formulera och utvärdera folkhälsoinsatser.
Masterprogrammet i folkhälsovetenskap lär studenterna de centrala teorierna och metoderna inom området. Detta tvååriga program ges på engelska. Målet med programmet är att ge dig de verktyg som behövs för att kunna planera, bedriva och utvärdera folkhälsoarbete samt att arbeta för att minska systematiska skillnader i hälsa i befolkningen.
Du kommer också att lära dig om epidemiologi, socialepidemiologi, kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder och hälsoekonomiska teorier och metoder. Vi erbjuder både en introduktions- och fortsättningskurs i hälsoekonomi.
Vad vi erbjuder
- Internationell miljö – träffa lärare och elever från hela världen
- En blandning av akademisk bakgrund – studera med läkare, lärare, jurister och andra yrkesgrupper
- Introduktions- och fortsättningskurs i hälsoekonomi
- Möjlighet till längre praktikperioder
- Möjlighet till studier och praktik utomlands
- Centralt beläget campus nära restauranger och nöjen
- Ett stenkast från Slottsskogen Park, Botaniska trädgården och andra grönområden
Antagningar
Läroplan
Masterprogrammet i folkhälsovetenskap fokuserar på studentcentrerat lärande. Eleverna förväntas aktivt söka kunskap och analysera och bedöma information utanför klassrumsaktiviteter. De flesta av vår undervisning och bedömningar betonar akademisk diskussion och kritiskt tänkande framför memorering av fakta.
Under dina studier kommer du att ha möjlighet att interagera med folkhälsopersonal som inte bara delar med sig av sin expertis utan också uppmuntrar dig att reflektera över information och data. Denna syntes av kunskap sker både individuellt och tillsammans inom olika grupper.
Vår undervisning kombinerar föreläsningar, grupparbeten, seminarier, praktiskt arbete och dataanalys. Du kommer att bedömas på olika sätt, inklusive skriftliga omdömen och muntliga presentationer både individuellt och i grupp. Framgång kommer att kräva att du är mycket skicklig på engelska i tal och skrift, samt förmåga att aktivt delta i lärandeaktiviteter på campus.
Genom att välja någon av våra valbara praktikkurser får du också insikter i att arbeta som folkhälsoprofessionell och förbereder dig för en framtida karriär.
Semester 1
- Folkhälsostiftelser och tillämpningsområden
- Hälsa Jämlikhet och rätten till hälsa
- Kvalitativa metoder inom folkhälsan
Semester 2
- Epidemiologi och biostatistik
Under senare delen av andra terminen kan du välja mellan två kurser:
- Hälsoekonomi: Grunder, tillämpningsområden och metodik
- Social epidemiologi: teorier, metoder och praktiska konsekvenser
Semester 3
Hela tredje terminen består av valfria kurser. Du kan också välja att studera eller praktik utomlands.
- Fördjupningskurs i hälsoekonomisk utvärdering
- Styrande hälsa jämlikhet: Policy, interventioner och utvärderingar
- Arbete och hälsa: Hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande
- Migration och hälsa i ett socialt, demografiskt och politiskt sammanhang
Våra praktikkurser
- Folkhälsoarbete: Insatser, genomförande och utvärdering
- Folkhälsoarbete: Interventionsplanering och utvärdering
Semester 4
- Magisteruppsats i folkhälsovetenskap