Keystone logo
Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademin Master i folkhälsovetenskap
Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademin

Master i folkhälsovetenskap

Gothenburg, Sverige

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

02 Sep 2024

SEK 310 000 / per course

På Campus

Introduktion

Masterprogrammet i folkhälsovetenskap är för dig som är intresserad av hälsa och folkhälsa. Vårt program ger eleverna den kompetens de behöver för att arbeta strategiskt och praktiskt med folkhälsa, både nationellt och internationellt. Du kommer att lära dig de individuella och strukturella faktorer som påverkar hälsan och vilka förutsättningar som säkerställer att individer har god hälsa och jämlikhet i hälsa. Efter att ha avslutat programmet kommer du att ha en rad karriärmöjligheter och kan fortsätta till doktorandstudier.

Är du intresserad av hälsa och att förbättra folkhälsan? Vill du göra skillnad och drivs av idén om att säkerställa jämställdhet i hälsa? Då ska du söka till Masterprogrammet i folkhälsovetenskap. Våra elever är utbildade för att kunna arbeta med folkhälsa, både nationellt och internationellt. Vi erbjuder en internationell studiemiljö där du möter andra studenter från hela världen.

Varför är det så stora skillnader i hälsa mellan olika grupper av människor? Vilka är de relevanta faktorerna som påverkar hälsan och hur kan vi förbättra människors liv? Det här är några av de folkhälsoutmaningar vi står inför. Ett brett och tvärvetenskapligt perspektiv behövs för att minska skillnader mellan grupper och uppnå långsiktiga och rättvisa förbättringar av folkhälsan. Det finns ett behov av utbildade folkhälsoforskare för att studera dessa frågor och för att formulera och utvärdera folkhälsoinsatser.

Masterprogrammet i folkhälsovetenskap lär studenterna de centrala teorierna och metoderna inom området. Detta tvååriga program ges på engelska. Målet med programmet är att ge dig de verktyg som behövs för att kunna planera, bedriva och utvärdera folkhälsoarbete samt att arbeta för att minska systematiska skillnader i hälsa i befolkningen.

Du kommer också att lära dig om epidemiologi, socialepidemiologi, kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder och hälsoekonomiska teorier och metoder. Vi erbjuder både en introduktions- och fortsättningskurs i hälsoekonomi.

Vad vi erbjuder

  • Internationell miljö – träffa lärare och elever från hela världen
  • En blandning av akademisk bakgrund – studera med läkare, lärare, jurister och andra yrkesgrupper
  • Introduktions- och fortsättningskurs i hälsoekonomi
  • Möjlighet till längre praktikperioder
  • Möjlighet till studier och praktik utomlands
  • Centralt beläget campus nära restauranger och nöjen
  • Ett stenkast från Slottsskogen Park, Botaniska trädgården och andra grönområden

Antagningar

Studieavgift för programmet

Faciliteter

Om skolan

Frågor