Keystone logo
FutureLearn

FutureLearn

FutureLearn

Introduktion

Lär dig nya färdigheter online med de bästa lärarna

Lär dig 100% online med universitet i världsklass och branschexperter. Utveckla din karriär, lära dig en ny skicklighet eller sträva efter dina hobbyer med flexibla onlinekurser.

Varför FutureLearn ?

Lär dig någonting

Oavsett om du vill utvecklas som professionell eller upptäcka en ny hobby finns det en onlinekurs för det. Du kan till och med ta ditt lärande vidare med onlineprogram och grader.

Lär dig tillsammans

Gå med miljoner människor från hela världen som lär sig tillsammans. Lärande online är lika enkelt och naturligt som att chatta med en grupp vänner.

Lär dig med experter

Möt lärare från högsta universitet och kulturinstitutioner, som kommer att dela sina erfarenheter genom videor, artiklar, frågesporter och diskussioner.

Kraften i socialt lärande: ett effektivt sätt att lära sig

FutureLearn erbjuder dig ett kraftfullt nytt sätt att lära dig online. Varje kurs har utformats enligt principerna för effektivt lärande, genom berättelser, diskussioner, synligt lärande och med hjälp av gemenskapsstöd för att fira framsteg.

Lärande genom berättelse

Varje partneruniversitet har utformat en komplett inlärningsupplevelse, presenterad av ledande akademiker inom sitt område. Istället för att sända långa klassrumsföreläsningar introduceras idéer via videor och artiklar av hög kvalitet. Du kan sedan diskutera vad du har lärt dig, testa din nya kunskap med interaktiva frågesporter som erbjuder användbara svar och möjligheten att försöka igen om ett svar är fel. Varje kurs berättar en historia, steg för steg, med utmaningar och användbara tips på vägen för att testa och bygga din förståelse.

Diskussion för lärande

Vi lär oss bäst när vi delar och debatterar idéer med andra elever, förstår deras olika erfarenheter och perspektiv och för att fylla luckorna i vår egen kunskap. Men inte alla gillar att vara sociala, så snarare än att skicka våra elever till separata diskussionsforum, kan du lägga till dina kommentarer tillsammans med innehållet.

Du kan börja med att läsa vad andra har att säga om ämnet och sedan gå med när du är redo. Om du särskilt gillar en kommentar kan du välja att följa författaren så att du enkelt kan hitta de personer och kommentarer som är mest intressanta för dig.

Vi kommer att bygga vidare på dessa begrepp "diskussion i sammanhang" och "följa" under de kommande månaderna så att socialt lärande känns mindre som en tvingad konversation och mer som en prat med vänner om dina idéer och vad du har lärt dig.

Synligt lärande

Ett sätt att förbättra lärandet är att synliggöra processen så att du vet vad som kommer nästa, var du är på kursen och hur långt du har kommit. Att göra-listan ger dig en översikt över kursen, visar aktiviteterna för varje vecka och håller ett register över vad du har slutfört.

Profilsidan ger en sammanfattning av din egen aktivitet, inklusive dina kurser och eventuella kommentarer du har gjort. Vi kommer att utöka dessa med ytterligare skyltar för kursen och indikationer på dina framsteg.

Gemenskapsstödet lärande

En intensiv handledningsmodell kan inte fungera för massiva gratiskurser, så vi måste erbjuda onlinestöd utan ett stort nätverk av handledare. Lösningen är att utnyttja samhällets kraft, där eleverna omedelbart kan använda sina nyligen förvärvade färdigheter genom att dela sin kunskap med sina kamrater.

Att följa andra elever är en del av ett kraftfullt system vi bygger som gör att du kan erkänna bra bidrag och främja människor som erbjuder användbara råd och att utveckla ditt eget rykte. På detta sätt kommer framgångar inte bara genom att klara ett uppdrag och genomföra en kurs, utan också från att ge ett bidrag till FutureLearn samhället.

Socialt lärande i massiv skala

Alla dessa tillvägagångssätt måste arbeta med ett stort antal elever så att kommentarer inte bara blinkar förbi och rykte kan byggas över tid. Därför bestämde vi oss för att skapa en ny massiv skalplattform för social lärande, utifrån expertis från The Open University, BBC, social media designers samt våra FutureLearn partners. Det är ett nytt sätt att lära sig.

anteckningar

Synligt lärande är inspirerat av John Hatties arbete, för att ta reda på mer, besök visual-learning.org.

Gemenskapsstödmodellen kommer från Diana Laurillards arbete med konversationsramar för formellt lärande.

138409_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg
Brooke Cagle / unsplash

Använda FutureLearn

Välj en kurs

Bläddra igenom vår kurslista för att hitta något du vill lära dig mer om. Vi har kurser i olika ämnen och lägger alltid till fler. Kurser varierar i längd. De flesta är sex till tio veckor långa men vi har också några kortare kurser på två och tre veckor.

Läs recensioner av FutureLearn kurser för att se hur andra elever tycker om att lära sig online med FutureLearn .

Kanske du kanske vill bjuda in en vän att delta med dig? Du kan göra detta via e-post och sociala medier när du går med.

Lär dig gratis, uppgradera eller köpa Obegränsat

Du kan välja hur du lär dig om våra kortkurser online. Här är skillnaden mellan att lära sig gratis, uppgradera och köpa Obegränsat:

Fri

Tillgång till kursen under dess varaktighet + 14 dagar, oavsett när du går med

uppgradering

  • Tillgång till kursen så länge den finns på FutureLearn
  • Tillgång till kurstester om det finns några
  • Ett tryckt och digitalt intyg om prestation eller uttalande om deltagande när du är behörig

Obegränsat

  • Tillgång till ditt val av hundratals kortkurser och tester online under ett år
  • Ett utskrivbart digitalt prestationscertifikat på alla korta kurser när du är behörig
  • Friheten att behålla innehållet på någon av de kurser du har fått ett digitalt prestationscertifikat på
  • Flexibiliteten att genomföra dina korta kurser på din egen tid inom ett år

Introducera dig själv

Medan du väntar på att kursen ska börja kan du fylla i din profilsida så att andra elever kan ta reda på mer om dig. Du kan hitta din profil i menyn längst upp till höger på skärmen.

Vi skickar ett e-postmeddelande till dig när kursen startar. Om du har anmält dig länge i förväg skickar vi dig också en "en månad att gå" e-post för att förbereda dig för kursen.

Börja kursen

När kursen börjar visas en länk på Dina kursdashboard. Detta tar dig till kursen "Att göra" -listan, som visar dig vad du ska göra nästa.

Att göra

FutureLearn kurserna är indelade i veckor. Dessa innehåller olika aktiviteter som du bör sträva efter att genomföra inom veckan, var och en byggd från en sekvens av enkla steg, för att hjälpa dig att lära dig. Varje vecka ges ett beskrivande namn, så att du alltid vet vad som förväntas, och du kan till och med navigera mellan dem, för att se vad som kommer upp eller komma ikapp från början om du är sent påbörjad.

Videor, ljud och artiklar

Du kan lära dig genom att titta på videor, lyssna på ljud och läsa artiklar. Många av dessa steg följs av korta frågesporter för att hjälpa dig kontrollera att du har förstått.

Kommentarer i marginalen

Varje artikel, video eller ljudbit har ett utrymme för att låta eleverna kommentera och ställa frågor. Detta visas i marginalen på stora skärmar eller avslöjas nedan på små skärmar.

Du kan diskutera ämnen med varandra och lärare kommer att erbjuda vägledning och svara på frågor. Tryck på kommentarknappen för att gå med i konversationen.

Markera som komplett

Det finns en brytare i slutet av varje steg som låter dig markera den som fullständig. Detta uppdaterar din "Att göra" -lista, men om du stänger av avstängningen förhindrar du inte att gå vidare till nästa steg. Om du inte är säker på att du förstod något, kan du lämna det och komma tillbaka till det senare.

Diskussion

Varje så ofta stöter du på ett diskussionssteg, där du får ett ämne att prata med medelever. Att prata om idéer är ett riktigt bra sätt att lära sig och konsolidera information, så ge den en gång, även om du tycker att den är skrämmande!

Aktivitet

Vill du ta reda på vad alla pratar om just nu? Gå till kursaktivitetssidan för att se vilka frågor du kan hjälpa dig att svara på och vilka ämnen som diskuteras.

svar

När du börjar kommentera får du antagligen svar från andra elever. Du ser dessa på svarssidan. Du får också e-postmeddelanden så att du aldrig missar ett svar.

Följ

Prickade någon som gör intressanta poäng och ställer stora frågor? Tryck på 'Följ' -knappen på deras profilsida så kan du filtrera diskussionerna så att de inkluderar de personer du är mest intresserad av. Om någon följer dig och du följer tillbaka kan du lära dig tillsammans.

frågesport

Många aktiviteter inkluderar en frågesport, ett ögonblick att pausa och kontrollera hur väl du har förstått de viktigaste punkterna från den föregående videon eller artikeln innan du går vidare. Frågorna får inte poäng, du får ett obegränsat antal försök på varje fråga och vi ger dig feedback och tips på varje gång.

tester

Om du har uppgraderat din kurs kommer du att kunna göra tester. Tester fungerar på ungefär samma sätt som frågesporter, men testen görs och är begränsade till tre försök. Dessa räknas som ditt totala märke och är utformade för att testa din kunskap. Vi ger dig tre poäng om du får en fråga rätt första gången, två på ditt andra försök och en på ditt tredje.

Uppgifter

Många av våra kurser erbjuder dig också möjlighet att göra uppgifter och få feedback från andra elever på kursen. Varje uppdrag kommer med tydliga instruktioner om hur du skriver eller skapar ditt uppdrag, samt ger konstruktiv feedback till andra. Det är ett utmärkt tillfälle att utöva det du har lärt dig och få tips om hur du kan förbättra.

Avsluta kursen

När du har avslutat din kurs, om du har uppgraderat och uppfyllt kraven för ett certifikat, får du ett digitalt certifikat och senare ett tryckt certifikat som hjälper dig att demonstrera ditt lärande.

Om du inte har uppgraderat har du fortfarande chansen att när du är klar. Om du uppgraderar kan du gå tillbaka och genomföra alla tester för att få ett certifikat.

Välj nästa kurs

Utbildning är infektiös: vi är övertygade om att du kommer att njuta av FutureLearn upplevelsen så mycket, att du har registrerat dig till en annan kurs innan den första är till och med klar!

Ackrediteringar

EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

Platser

  • London

    1-11 Hawley Crescent, , London

Frågor