Keystone logo

Five Branches University

A logo

Introduktion

Points of Excellence

I över 30 år, Fem grenar universitet, Graduate School of traditionell kinesisk medicin har satt standarden för kvalitet i traditionell kinesisk medicin (TCM) utbildning och hälsovård.

respekte University

Erkänd som en av landets främsta TCM skolor, fem grenar universitet ger den högsta nivån av professionell utbildning och sjukvård i traditionell kinesisk medicin och integrativ medicin i USA och internationellt.

Två Kalifornien Campus

Du kan välja mellan våra två vackra campus i Santa Cruz och San Jose, Kalifornien eller delta i klasser på både att njuta av fantastisk kust vyer eller unika kulturstad upplevelser. Båda campus erbjuder massor av sol och ett mångsidigt och progressiv miljö att leva.

vårdcentraler

De fem grenarna University Health Centers ligger i Santa Cruz och San Jose, Kalifornien ge det bästa av TCM sjukvård. Behandling över 160 patienter varje dag, våra vårdcentraler är en idealisk plats för studenter att få erfarenhet i en klinisk miljö och för TCM kliniker och läkare att ge exceptionellt vård till sina patienter. Vår personal omfattar specialister inom neurologi, invärtes medicin, gynekologi, pediatrik, onkologi, dermatologi, immunbrist, oftalmologi, smärtlindring, gastroenterologi och kardiologi.

Gradu, Doctoral och program certifikat

Vår nationellt ackrediterade Master of traditionell kinesisk medicin (MTCM) och doktor i akupunktur och orientalisk medicin (DAOM) program ger en stabil grund i TCM diagnos, akupunktur och kinesisk örtmedicin, den senaste TCM forskning, omfattande klinisk utbildning och en omfattande integrativ medicin utbildning. Vår asiatiska massage och karosseri certifieringsprogram ger studenterna möjlighet att få både Kalifornien och nationell massage certifiering.

Erfarna lärare och kliniska experter

Lär av den mest åstad fakultet i TCM utbildning. Många av våra läkare och lärare har årtionden av erfarenhet av att undervisa och praktisera TCM i berömda sjukhus och medicinska skolor i Kina och USA

Integrativ medicin som bäst

Under hela MTCM program, kommer du lära de gamla och djupgående principer TCM diagnos och behandling, akupunktur och kinesisk örtmedicin, tillsammans med det bästa av västerländsk medicin. Som DAOM student kommer att stärka din TCM kunskaper och färdigheter genom att lära avancerade nivåer av traditionell kinesisk och västerländsk medicin diagnos, medicinska specialiteter, korshänvisningar och effektiva metoder för tvärvetenskapligt medicin.

Omfattande herbology Training

Fem grenar universitet respekterad bland TCM högskolor för sin enastående herbology avdelning. Bland våra instruktörer är Dr. Jeffrey Pang, ättling till en känd kinesisk herbalist. Vår ört apotek innehåller mer än 400 rå örter, katalogiseras och lagras i traditionella trälådor, och över 350 patent formler.

Specialcertifikatalternativ

Som MTCM student kan du få special certifiering i Sports Medicine, Medical Qigong, Fem Element och Tuina Massage att förbättra och särskilja din TCM praktik. Den DAOM Programmet erbjuder avancerad utbildning av ledande TCM specialister, läkare och lärare för att ge utövare med de kunskaper och färdigheter för att ytterligare specialisera sig på sin TCM praxis: kvinnors hälsa, neuromuskulära medicin och allmänmedicin.

Studera i Kina, Taiwan och Korea

Vår studie utomlands program är ett av de bästa sätten att uppleva den autentiska praxis TCM integrerat med modern västerländsk medicin. Res till Asien för att lära TCM från mycket kunniga läkare och lärare och att få omfattande klinisk utbildning i en sjukhusmiljö, inklusive tjäna en Ph.D. på våra systerskolor i Hangzhou, Tianjin och Shenyang, Kina.

Fortbildning

Vårt engagemang för kvalitet i utbildningen fortsätter efter examen med våra påbyggnadsutbildningar. Föra kunniga lärare och föreläsare tillsammans, kan vi erbjuda ett brett utbud av högkvalitativa kurser i avancerad traditionell kinesisk medicin och ge certifiering i Asian massage och karosseri och Medical Qigong.

Ekonomiska stödprogram

Fem grenar universitet är en ackrediterad institution för högre utbildning som godkänts för att delta i federala program ekonomiskt stöd för MTCM, Mac och DAOM program. Våra finansiella stödprogram kan hjälpa dig att uppfylla de ekonomiska kostnaderna för din utbildning, både undervisning och uppehälle.

Karriärmöjligheter

Våra professionella partnerskap med Stanford University, Comprehensive Cancer Center vid Alta Bates Summit Medical Center, Kaiser-Permanente, Zhejiang Chinese Medical University, och Tianjin University i traditionell kinesisk medicin erbjuder enastående utbildnings- och karriärmöjligheter runt om i världen. Karriärer inom TCM växer och omfattar: upprättande av en privat praktik, gå med i en grupp praxis, som arbetar i en integrativ vårdcentral och arbetstillfällen inom utbildning, publicering eller forskning.

Oavsett din karriär val, kommer vår karriär utvecklingsavdelning vägleda och stödja dig att fullfölja din optimala karriär, ger dig med näringslivet kunskaper, färdigheter och grad av förtroende som krävs för att bli en framgångsrik traditionell kinesisk medicin utövare.

Graduate Framgång

Våra MTCM utexaminerade konsekvent uppnå högsta passerar poäng på både Kalifornien akupunktur licensiering examen och de nationella certifieringsprov. Efter utbildningen kommer du att bli kvalificerad att anmäla dig till vår doktorsexamen och forskarutbildning, att ansöka om en topp-betalande position vid en medicinsk institution eller att etablera en framgångsrik TCM praktiken var som helst i världen.

Fem grenar har visat sig utomordentligt förda alumner som är ledande inom varje aspekt av TCM: utövare, lärare, författare, internationella föreläsare, konsulter och forskare. Tillgången till dessa alumner erbjuder utmärkta möjligheter till nätverkande för professionell utveckling.

Vi hoppas att du kommer att ansluta sig till oss på fem grenar universitet för en verkligt distinkt pedagogisk erfarenhet och att upptäcka givande karriärväg i traditionell kinesisk medicin.

De fem grenarna

Fem grenar universitet har fått sitt namn från de fem grenarna av traditionell kinesisk medicin som bevara och återställa en individs harmoni med naturen: akupunktur, herbology, Tuina Massage, Energetics, och kinesiska Dietary medicin.

Akupunktur

Akupunktur använder mycket tunna nålar för att reglera Qi (Yang) och blod (Yin), som produceras av de inre organen, som rinner i de vanliga kanalerna och extra meridianer som naturligtvis hela kroppen. Enligt TCM teori, är alla mänskliga fysiska störningar eller sjukdomar relaterade till dysfunktion av Qi och blod. Genom att föra in akupunkturnålar i rätt punkter, tonify vi Qi och blod brister eller stärka deras stagnation, vilket resulterar i förbättrad psykisk och fysisk hälsa.

herbology

Herbology är framställningen och användningen av växter och mineraler som receptbelagda läkemedel. Kinesiska herbology finns i många former, inklusive pulver, piller, teer och krämer. Dessa örter behandla sjukdomar och sjukdomar genom intern eller extern absorption. Eftersom kinesiska örter har olika smaker, egenskaper, natur och funktioner, och eftersom de anger olika kanaler, örter påverka flödet av Qi och blod, liksom kroppens balans av Yin och Yang.

Tuina Massage

Tuina Massage avser användning av traditionell kinesisk massage för att behandla skador på senor och muskler, och störningar organ. Tuina applicerar tryck på de punkter, samt att man tillämpar särskilda förflyttningar längs meridianer, att reglera och harmonisera flödet av Qi och blod.

energetik

Energetics är övningar som läker genom rytmisk andning och kroppsrörelser. Energetik ingår interna helande konst, såsom fem-Animal Motion utvecklats av Hua Tuo, meditation, Medical Qigong och olika former av Taijiquan, praktiserade en intern kampsport i hela världen.

Chinese Dietary medicin

Kinesiska Dietary medicin är en mycket effektiv metod för egenvård avkunnats i Kina under tusentals år. Liksom alla samhällen jordbruks förstår Kina den viktiga kopplingen mellan mat och hälsa. Således, TCM läkare ordinera energiskt balanserad kost för att behandla disharmonier i Qi, blod och organfunktioner, med hjälp av energiska profil livsmedel.

Vid fem grenar, vi tror TCM utbildning ger en djup bild av människans relation till naturen, en filosofisk syn i hjärtat av alla stora mänskliga civilisationer. Vi vill att föreviga denna inneboende TCM visdom.

Mission

Fem grenar universitet, en forskarskola i traditionell kinesisk medicin, är tillägnad utbilda studenter att bli exceptionella utövare, lärare och forskare.

Vårt syfte

Fem grenar universitet tillägnad:

  • Ge den högsta nivån av professionell utbildning i traditionell kinesisk medicin och integrativ medicin i USA och internationellt.
  • Utveckla högutbildade TCM kliniska utövare, lärare och forskare.
  • Advance bruket av TCM som en oberoende medicinsk modalitet genom klinisk praxis, utbildning och forskning.
  • Uppmuntra professionellt samarbete mellan TCM praktiker, lärare, patienter och andra vårdgivare att omvandla världsbild hälsovård, att erkänna TCM som en viktig del av världs medicin.
  • Att stödja en internationell och mångskiftande kulturgemenskap genom att erbjuda våra program på tre språk och genom att ge studenterna möjlighet att studera utomlands.
  • Främja en professionell miljö för lärare, personal och studenter som främjar hög akademisk kvalitet samt personlig tillväxt och utveckling.
  • Ger exceptionell TCM och integrativ medicin patientvård till samhället genom de fem grenarna University vårdcentraler.
  • Utbilda allmänheten om de betydande fördelarna med TCM vård genom påbyggnadsutbildningar och samhälls föreläsningar.

Vision och värderingar

Under de kommande 20 åren kommer Five Branches University utvecklas till ett internationellt universitet, undervisning på hög nivå TCM utbildning på engelska, kinesiska och koreanska och erbjuder TCM sjukvård i en integrativ medicin miljö i hela USA och hela världen.

TCM filosofi ser medicin som en medkännande svar på mänskligt lidande. Vi kommer att omfatta denna filosofi genom att uppmuntra stödjande och humanistiska akademiska och vårdmiljöer. Våra lärare kommer att väljas baseras inte bara på akademisk excellens, men också den passion som de härrör medan undervisning och mentorskap studenter. Våra studenter kommer att väljas för akademisk kompetens samt deras medkänsla och engagemang för att tjäna andra.

Fyra trender kommer att påverka vår syn under de kommande 20 åren: Ett ökande antal patienter kommer att fortsätta att söka högt kvalificerade TCM utövare som primära vårdgivare. TCM skolor kommer att fortsätta att förbättra sina program för att ge högutbildade TCM kliniska utövare för att möta den växande efterfrågan.

TCM universitet i Kina och medicinska experter i USA kommer att fortsätta att samarbeta och dela sina kunskaper i TCM och västerländsk medicin, en viktig komponent för avancerad utveckling av TCM doktorandprogram och forskning.

Vetenskapsmän, forskare och medicinska institutioner kommer att fortsätta att undersöka djup och effekten av TCM, vilket resulterar i ökad acceptans av kinesisk medicin bland vårdpersonal och medicinska skolor.

En ökad efterfrågan på integrerade sjukvård kommer att utvecklas som vårdpersonal gå samman för att ta itu med befolkningens fulla vårdbehov genom att utbilda varandra om sitt arbete och samarbeta för att ge effektiv behandling, förebygga sjukdom och främja optimal välbefinnande för patienterna.

Platser

  • 200 7th Avenue Santa Cruz, CA 95062, , Santa Cruz

  • 1885 Lundy Ave., Suite 108 , 95131, San Jose

Frågor