Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Faculty of Mechanical Engineering for University of West Bohemia

Faculty of Mechanical Engineering for University of West Bohemia

Faculty of Mechanical Engineering for University of West Bohemia

Introduktion

Vi förser våra elever med utbildning av hög kvalitet, utvecklar sina färdigheter och visar dem möjliga vägar framåt så att de kan erövra världen omkring dem.

Alma Mater av tusentals framgångsrika studenter

Fakulteten för maskinteknik är en av de äldsta fakulteterna i Pilsen och har bevisat sin oumbärliga position i denna industristad i över 70 år. Den långa traditionen med Škoda-anläggningar i Pilsen lade en utmärkt grund för teknisk utbildning, som tillsammans med den senaste tekniken och kunskapen banade väg för att skapa en modern, öppen utbildningsinstitution som är allmänt erkänd inom vetenskap och forskning och eftertraktad av ledande företag för samarbete.

Fakulteten för maskinteknik utbildar högkvalificerade yrkesverksamma i ackrediterade utbildningsprogram som är mycket efterfrågade på arbetsmarknaden. Vi hämtar inspiration för innehållet i våra studieområden huvudsakligen från samarbete med industriell praxis och samarbete med universitet hemma och utomlands.

Fakulteten har dussintals kontakter med universitet runt om i världen. Många av dessa kontakter och projekt gör det möjligt för våra föreläsare och studenter att arbeta eller studera utomlands vid universitet och företag, vilket ger ny kunskap och erfarenhet tillbaka till vår akademiska miljö.

Fakulteten för maskinteknik har ackrediterade forskningsprogram och doktorandprogram. Det genomför också förfaranden för habilitering och professorskap.

Varför studera med oss?

Helt enkelt för att kunna studera teknik är helt fantastiskt! Det kommer att ge dig en underbar start på en framgångsrik karriär, hjälpa dig att hitta intressant och lovande anställning, och kanske kommer ditt arbete till och med att bli din hobby. Att studera teknik kommer att förbättra dina färdigheter, inte bara din kunskap. Datorprogrammering tar ditt arbete ett steg högre, och du kommer att kunna designa och lära dig att tänka som en ingenjör när du löser problem. Vi tror att vårt ledarskap kommer att ge dig allt du behöver för att uppfinna och producera fantastiska saker själv.

Och vad mer?

Om du är intresserad av datormodellering, virtual reality, datasimuleringar, industriell design, medicinsk och fordonsteknik, tåg och spårvagnar, avancerat material eller managementteknik, har du hittat rätt plats! Och för dig som ännu inte är säker på vad du vill studera kan vi ge dig råd och erbjuda lämpliga studiespecialiseringar. Du kommer att få nya vänner på universitetet och kanske till och med bygga en ny modell av en racerbil tillsammans, eller så kan du berika din utbildning med en praktikplats vid ett av våra partneruniversitet runt om i världen.

Och min karriär?

Det finns en enorm efterfrågan på ingenjörsstudenter, och om du lägger till ett globalt språk i dina färdigheter kan du välja bland välbetalda jobberbjudanden runt om i världen.

Fakultetsliv

Fakulteten anordnar årliga evenemang för sina studenter, vissa för hela universitetet och andra endast för fakultetsstudenter. I början av terminen hålls introduktionsevenemang för nybörjare på fakultetets campus. Studenter kan träffas i en vänlig, informell miljö med sina äldre klasskamrater och med dekanen vid fakulteten vid en konsert med studentband.

Under dina studier anordnar vi turer och tävlingar med Institutionen för kroppsövning och idrott. Under semestern organiserar universitetet sommarskolor och vår förortsläger för idrott och idrott, som du kan hjälpa till att köra.

Statistik

 • Mer än 70 år av tradition
 • 6 avdelningar
 • 950 + elever
 • 10 000 + utexaminerade
 • Skolan rekommenderad av arbetsgivare 2018, 2019 (3:e plats)
 • Modernt universitetsområde
 • Regionala tekniska institutet (RTI)
 • Energiforskningscentrum
 • Nära kontakter med industrin

  Platser

  • Pilsen

   Univerzitní,8, 301 00, Pilsen

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor