Keystone logo
Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Introduktion

SANTA CASA DE SÃO PAULO BARMHÄRTIGHET

Brotherhood of Santa Casa de Misericordia de Sao Paulo är en månghundraårig institution, portugisiska ursprung, hängiven, eftersom det sextonde århundradet, stöd till föräldralösa barn, äldre, fattiga och sjuka. Mercy ord innefattar den känslomässiga mening "sätta vänlighet, hjärta," de handlingar till förmån för andra. Under en lång tid var detta det enda sjukhuset i staden och i den utsträckning som Paulus breddat sina vyer och befolkningen växte, var det nödvändigt att reservera mer utrymme för att hysa och ta hand om de sjuka.

1884 blev ett nytt sjukhus öppnade "i hög Arouche" genom att lokalisera aktuell, på samma plats. 1912, Dr. Arnaldo Vieira de Carvalho, klinisk chef för sjukhuset överlämnade till ombudsmannen brödraskapet ett projekt som formaliserad undervisning för medicinska vetenskaper Hospital. År 1913 var medicinsk utbildning som inleddes vid fakulteten för medicin och kirurgi av. Således sjukhuset i det heliga huset var det första stället att utbilda läkare och kirurger i delstaten São Paulo.

I mitten av 1930-talet, med skapandet av universitetet i São Paulo (USP), de kliniska ordförandena för Medicinska fakulteten i São Paulo använt avvärjer av Santa Casa, och kursen "Dr. Arnaldo "integreras i USP, vars grundläggande stolar flyttades till byggnaden på Avenida Doutor Arnaldo 1945.

Från 1933 studenter från annan medicinsk läroanstalt har också haft den erbjudna lärande på Centrallasarettet: Paulista School of Medicine, nu det federala universitetet i delstaten São Paulo (Unifesp), upp till 50-talet och början av verksamheten första sjukhuset byggdes enbart för landets utbildning, sjukhus Sao Paulo. I samma årtionde enheterna i Clinicas sjukhuset i USP höll på att aktiveras och dess elever till den nya anläggningen.

För dessa historiska fakta, sjukhuset av den heliga huset var födelseplatsen för den första medicinska skolor i São Paulo. Denna kallelse för undervisning, forskning och bistånd fortsatte och resulterade i historiska anspråk på framtida läkare återvände för att delta det. För närvarande möts de i genomsnitt över 8000 personer dagligen i alla medicinska specialiteter, med mer än 1200 bäddar för antagning. Månads utförs över 90,000 öppenvårdsbesök och andra 80.000 akutbesök, ca 4000 antagning, 3000 operationer och 300 000 tester i egna laboratorier och 50 000 undersökningar på de utmärkta tjänster Diagnostic Imaging. Den akutsjukvård i alla specialiteter och hög komplexitet tjänster som referens i vår region.

Vården synvinkel, din profil, din filantropiska engagemang, föreslå att medel som erhålls i enlighet med Unified Health System (SUS) och kompletterande Medical återinvesteras i sina sjukhus, så här quadricentenária institution, hålla den senaste medicinsk utrustning, tillsammans med mycket skickliga yrkesmän, erbjuder Brasiliens befolkning bästa möjliga vård.

HÖGSKOLA för medicinska vetenskaper av den heliga HOUSE OF ST PAUL

I oktober 1962, då ombudsmannen, Dr. Christiano Altenfelder Silva, en entusiast av idén om att skapa Medical School, sade styrelsen som godkänt inrättandet av högskolan av medicinska vetenskaper av den heliga PAUL ÄR HUS (FCMSCSP). Dess didaktiska format ades av Association of Physicians av den heliga House, som leds av professor Emilio Athie, en annan entusiast av skolan idé. Båda vederbörligen anses grundarna av denna skola. Den kännetecknas som en privat, filantropiska, ideella, upprätthålls av Stiftelsen Arnaldo Vieira de Carvalho (HCVF).

Den 24 maj 1963 var det med tanke på inaugural klassen av läkarstudenter i fakultetens för medicinska vetenskaper av Santa Casa de São Paulo från den akademiska Pedro Calmon, rektor vid universitetet i Brasilien. Den officiella erkännande av kursen utfärdades av Federal dekret nr 62044, daterad januari 4, 1968. Den första direktören för institutet var professor Emilio Athie och detta inlägg har varit ockuperat av andra lärare, och sedan 2011 leds av professor Valdir Golin, en före detta elev vid fakulteten.

År 2000, undervisningsministeriet godkände inrättandet av omvårdnad kursen med begreppet "A" och i början av didaktiska verksamhet under 2001. Samma år, var grundexamen i talterapi godkänts genom att starta den pedagogiska verksamheten under 2002, även med klass "A" av MEC. Under 2008 har verksamheten inletts Telemedicin ger korta kurser för medicinska institutioner, samt Distansutbildning kurser driftsättning, genom sin Institutionen för informatik.

Från och med 2015 började verksamheten i två Colleges of Technology, Biomedical Systems, och radiologi, med fokus på operativ utbildning av specialister inom installation, hantering och reparation av hög utrustning och progressiv förfining används flitigt på sjukhus medicinsk miljö, och producenter av bildutrustning. För närvarande, de flesta av sina lärare examen från fakulteten, liksom medlemmar av sjukhuset Services, som arbetar eller ta upp kommandot inlägg. För närvarande finns det 374 professorer och 284 (75,9%) Läkare, 77 (20,6%) Masters och 13 (3,5%) specialister, som undervisar 1,122 elever i fem examen kurser, 205 studenter på forskarutbildningskurser "Strängt taget" och 1.650 studenter av doktorandkurser "Lato mening".

Insatt i sjukhuskomplexet för Brotherhood of Santa Casa de Misericordia de São Paulo, Institutionen för medicinska vetenskaper av Santa Casa de São Paulo är bland de bästa högskolorna i landet medicin som utvärderats av undervisningsministeriet (Enade) 2013. Deras bidrag till utvecklingen inom sjukvården styrks av många vetenskaplig forskning, både grundläggande som klinisk område, med cirka 40 forskargrupper registrerade hos ministeriet för vetenskap och teknik. Elever och lärare utvecklar erkända techno-vetenskaplig forskning i olika enheter såsom Centrallasarettet, sjukhus Sao Luiz Gonzaga, integrerad centrum för mental hälsa, hälsa-School Center Barra Funda och Geriatriska sjukhuset Dom Pedro II.

Platser

  • São Paulo

    Rua Doutor Cesário Motta Júnior, 61 - Vila Buarque, São Paulo - SP, 01221-020, Brazil, , São Paulo

    Frågor