Keystone logo

ESLSCA Business School

A logo

Introduktion

" ESLSCA Business School Paris, som utbildar chefer som är öppna för världarna, har alltid haft som mål att utrusta sina studenter med gedigen allmän kunskap och att göra dem snabba att anpassa sig till sin framtida roll som chefer och företagsadministratörer.

ESLSCA Business School Paris är resolut fokuserad på effektiviteten av lärande och har utvecklat sin verksamhet i mer än 70 år för att bli ett centrum för akademisk excellens, särskilt inom områdena ekonomi, ledning och marknadsföring. Specialiserat kandidat- eller MBA-program, heltid eller arbetsstudier, skolan erbjuder många kurser som studenten kan välja mellan.

Genom att betona en balanserad pedagogik mellan grundläggande teori och praktisk erfarenhet, har ESLSCA Business School Paris skapat en uppbyggd progressivitet i förvärvet av kunskaper och färdigheter. Utöver dessa kurser, och beroende på programmet, finns det många innovationer såsom arbete i labbformat, som gör det möjligt att skaffa sig samarbetserfarenhet, forskningsaktiviteter som initierar metoder för informationsutnyttjande, eller de konkreta kopplingarna till partnerföretag som utvecklar initiativanda och ge en direkt konfrontation med affärsverkligheten.

ESLSCA Business School Paris lyssnar ständigt på den ekonomiska världen och dess utveckling. Det vill möta kraven från olika målgrupper, studenter men också unga akademiker och företagsledare som vill förbättra sina färdigheter eller omorientera sina karriärer. Det gör också att utbildningarna ständigt letar efter den bästa matchningen med arbetsmarknadens behov. Konsumentrender, tekniska innovationer, geopolitiska förändringar, nya användningar av digitala... Dessa är alla indikatorer som får ett eko i skolans undervisning.

ESLSCA Business School Paris kan lita på expertis och soliditet hos den internationella gruppen Planeta Formation et Universités, som ger utbildning till mer än 100 000 elever varje år via anläggningar i mer än 15 länder runt om i världen. Denna uppbackning garanterar en stor kulturell rikedom, som formar hos eleverna en öppen vision av den miljö som omger dem och där de finner sin plats.

Vida öppna för det internationella och tillhandahållna i hjärtat av Paris, en världsstad som fortfarande är lika attraktiv som någonsin, bidrar programmen från ESLSCA Business School Paris till utbildningen av morgondagens ledare, som måste kunna förstå världen för att vara dess aktörer. effektiva."

Xavier Auzanneau- Verkställande direktör

Varför välja ESLSCA?

De 5 anledningarna att komma och studera på ESLSCA:

1. Utbildning i linje med arbetsmarknaden

Våra utbildningar är genomtänkta och byggda i samarbete med arbetsmarknadens aktörer. Vår fakultet består av lärare-forskare men också experttalare från den professionella världen. Genom att göra dina studier vid ESLSCA Business School Paris kommer du att komma in i arbetslivet med de operativa färdigheter som eftersträvas av stora företag.

2. En skräddarsydd pedagogik

ESLSCA Business School Paris erbjuder en oöverträffad pedagogisk konstruktion "ESLSCA Learning System". Baserat på tre grundläggande pelare tillåter denna metod eleverna att följa en väg av spetskompetens, tack vare positiv pedagogik samt många pedagogiska och digitala verktyg. Denna pedagogiska ingenjörskonst gör det möjligt för studenten att bygga sin professionella karriär under hela sin kurs.

3. Ett modernt campus

På ESLSCA Business School Paris kommer du att utvecklas i våra nya lokaler på mer än 8000m2. Vår skola ligger på ett affärscampus i hjärtat av Paris 19:e arrondissement, ett stenkast från Parc de la Villette.

4. Den internationella makten

Mer än 50 nationaliteter är för närvarande representerade bland studenterna vid ESLSCA Business School Paris. Dessutom har studenten möjlighet att kunna åka på utbyte utomlands. Vår skola är medlem i AACSB, EFMD, CREPUQ och EDUNIVERSAL.

5. Ett nätverk med fler än 15 000 alumner

ESLSCA Business School Paris kan lita på styrkan i sitt nätverk tack vare sammanslutningen av tidigare studenter på skolan som nu har mer än 15 000 medlemmar spridda över hela världen. Huvuduppdraget för ESLSCA Alumni Association är att animera gemenskapen av akademiker och låta studenter utöka sitt nätverk och dra fördel av karriärmöjligheter.

Statistik

 • 70 års erfarenhet
 • 15 000 alumner över hela världen
 • 5000 jobb- och praktikerbjudanden för studenter
 • 50 partneruniversitet
 • + 100 000 elever
 • 9 800 partnerföretag
 • 15 länder där nätverket är etablerat
 • 114 nationaliteter

  Rankning

  Erkännande av företag, som stöder ESLSCA Business School utbildningsprojekt, delegerar lärare, erbjuder många praktikplatser och välkomnar akademiker under de bästa förutsättningarna. Resultaten av undersökningen om lön för unga akademiker vid tidningen EXPANSION (april 2010) är återigen i år gynnsamma för ESLSCA Business School Paris, som ligger 28: a av de 40 klassade skolorna.

  Ackrediteringar

  Platser

  • ESLSCA Paris Business School 11 Rue de Cambrai, 75019, Paris

  Frågor