Keystone logo
Duke-NUS Medical School

Duke-NUS Medical School

Duke-NUS Medical School

Introduktion

Välkommen till Duke-NUS, Singapores flaggskepps doktorsexamen.

Duke-NUS Medical School grundades genom ett landmärkesamarbete mellan två institutioner i världsklass: Duke University och National University of Singapore (NUS), med målet att tillhandahålla innovativ utbildning och effektfull forskning som förbättrar medicinutövningen i Singapore och utanför .

Som en doktorandläkarskola lockar Duke-NUS de smartaste hjärnorna från en rad olika bakgrunder, som tar med sig betydande akademiska erfarenheter och livserfarenheter. Vår MD läroplan är utformad för att ge en möjlighet för våra studenter att bli enastående läkare och nyfikna, kritiska tänkare som också kan bidra till medicin som forskare, utbildare, ledare, entreprenörer eller beslutsfattare. Detta är grunden för vår läroplan "Clinician First, Clinician Plus".

Tillsammans med våra innovativa utbildningsprogram är vi ett forskningskraftverk och våra framstående forskare förändrar vårt sätt att förstå, diagnostisera och behandla sjukdomar. Våra signaturforskningsprogram i världsklass är anpassade till kritiska områden av folkhälsobehov i Singapore. Dessa sjukdomsfokuserade, multidisciplinära program har underlättat forskningsupptäckter som kommer att förbättra livet för patienter i Singapore och runt om i världen.

Vår skola drar stor nytta av vårt strategiska partnerskap med Singapore Health Services (SingHealth), som inkluderar Singapore General Hospital, allmänt erkänt som ett av de bästa sjukhusen i världen. Genom vårt SingHealth Duke-NUS Academic Medical Center kan vi dra nytta av vår gemensamma kapacitet och infrastruktur för att utveckla enastående kliniska utbildningsprogram och banbrytande forskningssamarbeten som översätter grundläggande vetenskap till bättre hälsa.

Oavsett om du funderar på att studera, arbeta eller samarbeta med Duke-NUS, inbjuder jag dig att utforska vad vi har att erbjuda via vår webbplats och upptäcka allt det fantastiska som händer här.

En medicinsk skola i amerikansk stil i Singapore

Duke-NUS Medical School är Singapores enda medicinska skola i USA-stil, som bygger på den rika medicinska och forskarutbildningen från Duke UniversityOpen i ny flik i North Carolina och enastående resurser vid National University of SingaporeÖppna i ny flik (NUS). Duke-NUS tillhandahåller en kritisk inlärningsmiljö som drar från det bästa från båda universiteten för att förbereda läkare som kan förändra medicinutövningen och förbättra liv.

Förbättra praktiken av medicin

Duke-NUS utbildar individer som kommer att få färdigheter att både utöva och förbättra utövandet av medicin. Genom Doctor of Medicine (MD)-programmet, PhD-programmet och MD/PhD-spåret förbereder Duke-NUS läkare som kommer att vara väl rustade för att praktisera i den snabbt föränderliga medicinvärlden, samt spela allt viktigare roller för att översätta meningsfull vetenskaplig upptäckter av kvalitetsinnovationer inom patientvård. För detta ändamål är läroplanen utformad för att studenter ska skaffa sig och förbättra de kunskaper, färdigheter och attityder som krävs av alla läkare: i professionalism och etik, medicinsk kunskap, kommunikationsförmåga och genom klinisk erfarenhet. Som komplement till dessa är de färdigheter som krävs för att förbättra medicinsk praxis. Dessa tror vi är forskning, lagarbete, ledarskap och kreativt och kritiskt tänkande, som visas nedan.

Starkt partnerskap

Duke-NUS är bosatt på huvudcampuset för den största sjukvårdsgruppen i landet, Singapore Health Services (SingHealth). Denna grupp tillhandahåller tillsammans multidisciplinär vård bland 42 kliniska specialiteter över ett stort nätverk av sjukhus, nationella specialitetscentra och polikliniker. Genom våra samarbeten med SingHealth Group, Singapores största vårdorganisation, spelar Duke-NUS en integrerad roll i att bygga en levande sjukvårdsgemenskap och främja akademisk medicin.

Förutom SingHealth-institutioner som National Cancer Center Singapore, National Heart Center Singapore, Singapore National Eye Centre och National Neurosciences Institute, samarbetar Duke-NUS också med forskningsinstitutioner vid Agency for Science, Technology and Research (A*STAR).

Integrerad klinisk vård, undervisning och forskning

Duke-NUS och SingHealth har inlett ett ambitiöst partnerskap för akademisk medicin, som strävar efter att förkroppsliga treparten av patientvård, utbildning och forskning. För att uppnå denna vision har två institut etablerats:

  1. 1. Academic Medicine Education Institute (AMEI)
    • Syftar till att skapa en levande lärmiljö
    • Hjälper fakulteten att vara framstående lärare och utbildningsforskare
  2. 2. Academic Medicine Research Institute (AMRI)
    • Syftar till att möjliggöra forskningsorienterade karriärer för Duke-NUS/SingHealth-fakulteten att uppnå excellens inom innovativ translationell, klinisk och hälsovårdsforskning

Duke University är ackrediterat av Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges för att tilldela grund- och forskarexamen. Duke-NUS är inte ackrediterad av Commission on Colleges och ackrediteringen av Duke University sträcker sig inte till eller inkluderar inte Duke-NUS eller dess studenter.

Platser

  • Singapore, Singapore

Frågor