Keystone logo
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Introduktion

Historia och aktuell fokus

Universitetets och fakultets historia började med grundandet av jordbruksavdelningen vid tjeckiska tekniska universitetet i Prag 1906, genom förordning av kejsaren Franz Joseph. Professor Stoklasa, en ledande person inom jordbruksvetenskap vid den tiden utsågs till den första dekanen.

Universitetet inrättades som ett oberoende organ genom regeringsdekret den 8 juli 1952. Agronomifakulteten, som den var känd vid den tiden, var en av tre grundande fakulteter i detta nya universitet. Sedan dess har fakulteten varit huvudcentret för utbildning och utbildning av experter, främst för jordbruksföretag, forskning och statliga förvaltningar.

33348_1.JPG

På senare tid utvidgade fakulteten sitt fokus och 2005 bytte namn till fakulteten för agrobiologi, mat och naturresurser (FAFNR). Denna namnförändring kännetecknar övergången från främst jordbruksutbildning och forskning till ett bredare fokus som omfattar nyfrågade frågor inom naturresurshantering och livsmedelskvalitet.

Idag är fakulteten för agrobiologi, mat och naturresurser en modern och respekterad utbildnings- och vetenskaplig institution, som rymmer mer än 4000 studenter och 300 anställda, med en stark position i hemlandet och utomlands.

Kandidater från fakulteten är anställda inom jordbruk, trädgårdsodling, djuruppfödning, växtskydd, kvalitet på jordbruksprodukter, jordbruksföretag, naturresurshantering, avfallshantering, landskapsarkitektur, landsbygdsutveckling och andra områden av betydelse för den nationella ekonomin. Våra akademiker hittar jobb inte bara som chefer utan kan arbeta inom statsförvaltning, forsknings- och högre utbildningsinstitutioner eller som privata entreprenörer.

33349_w.JPG

Vilka vi är

Med nästan 4000 studenter och 300 anställda är FAFNR den näst största fakulteten vid Tjeckiska universitetet för biovetenskap (CULS) och den största fakulteten med ett liknande fokus i Tjeckien, erkänt och respekterat både hemma och utomlands. Våra byggnader är välutrustade med moderna faciliteter och på grund av en hög nivå av kontinuerlig teknisk och personlig utveckling har fakulteten blomstrat under sin 110 år långa tradition av utbildning och forskning inom jordbruk, mat och naturresurser.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder högkvalitativ utbildning inom ett brett utbud av kandidat-, master- och doktorandprogram. Ett antal studieprogram erbjuds som fokuserar på jordbruks- och trädgårdsodling, trädgård och landskapsarkitektur, uppfödning av sällskapsdjur, hållbar användning av naturresurser, mat och mänsklig näring och många andra. Vi bedriver omfattande forskning, vilket är en förutsättning för ackreditering av våra utbildningsprogram och möjliggör en hög praktisk utbildning med aktivt deltagande av studenter. Vi upprätthåller ett nära samarbete med de ledande branschproducenterna och tjänsteleverantörerna, där vi implementerar resultaten av tillämpad forskning och våra akademiker kan hitta jobb.

Vår långsiktiga strategi

Vårt mål är att uppnå excellens och brett erkännande inom våra specialiseringar. Därför lägger vi betydande investeringar i teknisk infrastruktur. Vi förespråkar kontinuerlig strävan efter förbättrade vetenskapliga och pedagogiska kvalifikationer hos våra anställda och stöder högkvalitativa resultat av arbete som är jämförbara med internationella standarder. Ett ökande antal och kvalitet av vetenskapliga publikationer, högutbildade akademiker, stimulerande efterfrågan på vårt deltagande i internationella konsortier och nätverk och upprätthållande av permanent samarbete med branschledare, är bland våra nyckelmål och fungerar som viktiga indikatorer för vår framtida inriktning.

Platser

  • Prague

    Kamýcká 129 165 00 Praha 6 - Suchdol , , Prague

Frågor