Keystone logo
China Pharmaceutical University Mästare i läkemedelsanalys
China Pharmaceutical University

Mästare i läkemedelsanalys

3 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Master i farmaceutisk analys

Läkemedels analys är läran om sammansättning, egendom, kvalitetskontroll, kvalitetssäkring och biomedicinska egenskaper hos naturligt, kemiska och bioteknik läkemedel (läkemedel) i enkla eller komplexa matriser med betoning på separationsvetenskap. De bidrag som läkemedelsanalys har spelat avgörande roller i hela läkemedels vetenskaperna som sträcker sig från utveckling av begrepp, teorier och analysmetoder till en mängd praktiska tillämpningar, såsom läkemedelsdesign och utveckling tillämpningar, kvalitetskontroll och kvalitetssäkring av industriell tillverkning, klinisk utredning och tillämpning.


Kina Pharmaceutical University (CPU), den första college med betoning på apotek i Kina, grundades 1936. Institutionen för farmaceutisk analys grundades 1960 för att tillgodose behoven av forskning och utveckling av läkemedelsindustrin i nationen.


Under de senaste 50 åren, arbetade lärare av läkemedelsanalys hårt tillsammans, med fokus på forskning narkotika kvalitetskontroll och kvalitetssäkring av, sammanställa läroböcker, utveckling av inlärningsförmåga och reformering av undervisar metoder. Betydande framsteg har gjorts och flera kända mästare i läkemedelsanalys hedrades landet, såsom en Deng-Kui, Zhang Zheng-Xing och LIU Wen-ying. Institutionen tilldelas den högsta platsen för utbildning, forskning och service på läkemedels analys av alla universitet i Kina.


Vetenskapen om läkemedelsanalys bemyndigades att erbjuda forskarutbildning, vilket leder till magisterexamen, av statsrådet för högre utbildning år 1981. Läkaren farmaceutisk analys examen godkändes 1986. Det är också den första utbildning bas att erbjuda Mästarens och doktorsexamina för internationella studenter. Vetenskapen om läkemedelsanalys spelar en allt större roll i farmaci utbildning CPU, erbjuder framstående hälsovetenskap professionell utbildning och forskningsmöjligheter och rankas bland de forskningsintensiva universitet i landet.


Mission


Som en del av ett forskningsintensivt universitet, målen för vetenskapen om läkemedelsanalys är att:


Förbereda eleverna för att vara ledare i yrket apotek och att förse dem med verktyg för att på ett effektivt sätt utöva i en mängd olika nu existerande och potentiella framtida roller på sjukhus och vårdcentraler, gemenskap apotek inställningar, den akademiska världen, myndigheter och läkemedelsindustrin.


Utveckla och underhålla forskningsinitiativ i de grundläggande kliniska och praktiska vetenskaper för att upptäcka ny kunskap och nya metoder för att förbättra hälso- och sjukvården.


Foster samarbete med andra skolor eller institutioner medicin och läkemedelsindustrin för att förbättra och utöka utbildnings- och forskningsmöjligheter.


Läroplaner och läroböcker


En bred läroplanen systemet har byggts med stark grundforskning, en mångfald av kliniska erfarenheter och möjlighet till självstudier i en mängd olika forsknings- och kliniska miljöer. Läroplanerna består av fyra huvudkomponenter kring läkemedelsanalys kurser: Pharmaceutical Analysis; Kromatografisk analys av medicinen; Spectroscopic Analys av medicin; Analys av traditionell kinesisk medicin. Bland dem har läkemedelsanalys kursen varit hedrade nationell nivå Model Course 2008 av undervisningsministeriet.


Institutionen för farmaceutisk analys har en lång historia med att sammanställa av läroböcker. Den första lärobok i läkemedelsanalys föddes här 1980 med professor AN Dengkui som chefredaktör. För närvarande har ett antal läroböcker (inklusive tvåspråkiga material) sammanställts. Några av de läroböcker har hedrad som nationell nivå Model lärobok. Dessa material är avsedda att ge läsarna med stor mängd information om alla typer av analytiska tekniker.

 • Pharmaceutical Analysis "6: e utgåvan av Liu Wen-ying;
 • Organic Spektroskopisk Analysis "2: a upplagan av Zhang Zheng-Xing, HANG Tai-juni;
 • Experiment of Pharmaceutical Analysis "1st edition av HANG Tai-juni;
 • Kromatografisk analys av medicin "1st edition av DING Li
 • Framsteg för farmaceutisk Analysis "1st edition av Liu Wen-yuan


Forskningsverksamhet


Ett brett utbud av forskningsaktiviteter som pågår här. Förutom dagliga pedagogiska ansvar är cirka 10 forskningsprogram som finansieras av staten Key programfonden, Delstaten New Drug forskningsmedel och provinsiella avdelningar genomförs. Många projekt har matchat internationell nivå och en del har även fyllt ämnena i landets läkemedelsområdet. Dessa forskningsverksamhet berika undervisningen innehåll och ger en hel del, inte bara en del banbrytande kunskap, men också praktiska forskningsmetoder.

Lärare


Läkemedelsanalys laget ståtar med mer än 12 fakultetsmedlemmar av professorer och farmaceutiska experter, bland dem. De ZHNG zun-Jian Feng Fang, HANG Tai-juni, DING Li, LIU Wen-yuan, DI Bin, SONG Min, SONG Qin-Xing, DING Ya Xiang Bin-ren, Zhang Zheng-Xing och LIU Wen- ying.


Var och en i teamet samarbetar med varandra för att främja CPU uppdrag av spetskompetens inom områdena utbildning, forskning och offentlig service.


Gruppen läkemedelsanalys är också aktiv i internationella akademiska utbyten. Fyra av dem har erfarenheter av akademiskt utbyte utomlands, bland annat Japan, USA och Storbritannien. Dessutom upprätthåller den akademiska relationer med många forskningsinstitut och högskolor i många länder och regioner.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Civilingenjör i farmaceutisk analys
  • Kingston upon Thames, Storbritannien
 • PhD in Pharmaceutical Analysis
  • Hradec Kralove, Tjeckien
 • Examensbevis i god tillverkningssed
  • Sydney, Australien
  • Moore Park, Australien
  • + 2 Mer