Keystone logo
Charles University Faculty of Pharmacy

Charles University Faculty of Pharmacy

Charles University Faculty of Pharmacy

Introduktion

Charles University

Charles University, det första universitetet som grundades i Centraleuropa, grundades av Charles IV, den tjeckiska kungen och romerska kejsaren, 1348. Från och med början karaktäriserades Karlsuniversitetet som en "studium generale" och kungen tilldelade det alla de privilegier som åtnjöt av de andra gamla universiteten. För närvarande har Karlsuniversitetet sjutton fakulteter, varav fjorton sitter i Prag, medan de övriga tre ligger i viktiga tjeckiska städerna Hradec Králové och Plzeň.

Pharmacy

Pharmacy, med sitt säte i staden Hradec Králové, grundades av ett dekret från 1969. Denna farmakademi har fortsatt i den gamla och långa traditionen för apotekets utbildning vid Charles University.

Apotek är en medicinsk bransch som är inriktad på forskning, produktion, kontroll, leverans och dispensering av läkemedel och läkemedel. Det handlar också om information om läkemedel och läkemedelsfunktioner, organisationer, hantering av läkemedelsfunktioner inom hälsovårdssystemet (socialt apotek) och med filialens historiska utveckling.

Pregraduate Studies

 • Ett femårigt läroprogram för farmaci lärde på engelska
 • Studieprogrammet överensstämmer med EU-direktiv 2005/36 / EG
 • Studiet omfattar obligatoriska, valfria och valfria kurser.
 • Biologi och kemi baserad på första två års studier
 • Farmaceutiska ämnen från och med det tredje året av studier
 • Diplomuppsats och slutprov som leder till magisterexamen (Mgr., Som är helt likvärdig med MSc, och valfri doktorsexamen i Pharmacy, Pharm.Dr)
 • Möjlighet att delta i utmärkta forskargrupper vid vår fakultet under era studier under din grundutbildning
 • Deltagarna är skyldiga att delta i alla seminarier som ges i de ämnen som registrerats. Det är obligatoriskt att delta i den praktiska (laboratorie) träningen och genomgå praktiska placeringar (i apotek och andra läkemedelsinstitut) under studierna. Kunskapsnivån i de inskrivna ämnena kontrolleras genom undersökningar. Kursen av studier avslutas genom att godkänna Final State Examination och med framgångsrikt försvar av grundutbildningens examensarbete (examensarbete). Slutligen tilldelas examen den akademiska graden av Magister (Mgr. Motsvarande MSc) vid examenceremonin.

De doktorandstudier

Studenten av universitetsstudiet av apotekets studier (eller några relaterade områden som medicin eller naturvetenskap) som har förvärvat Magisterexamen eller motsvarande kan ansöka om tillträde till de fyraåriga interna fördjupade doktorandstudier. Ph.d.-studierna omfattar vetenskapligt arbete i ett utvalt forskningsprojekt under ledning av utmärkta lärare vid Pharmacy. Den doktorandstudie avslutas genom att genomföra tentamensprov i teoretiska ämnen relaterade till lämpligt forskningsprojekt, genom att publicera vetenskapliga tidskrifter i tidskrifter med effektfaktor och genom att skriva och försvara doktorsavhandling.

Akkrediteringsutskottet för Tjeckiens regering godkände elva områden där det är möjligt att erhålla doktorsexamen vid farmaceutiska fakulteten:

 • Bioanalytisk kemi
 • Bioorganisk kemi
 • Kliniskt och socialt apotek
 • Farmaceutisk kemi
 • Farmaceutisk analys

Hradec Králové

Hradec Králové, den största staden i östra Böhmen, har cirka hundra tusen invånare; Det ligger vid sammanflödet av floderna Labe och Orlice ca 100 km öster om huvudstaden i landet, Prag. Det nämns bland de äldsta tjeckiska städerna redan 1225. I början av 1400-talet blev det dowry och royal säte för tjeckiska drottningar. Det är därför den sedan dess har haft det moderna namnet - "Drottningens slott". Staden själv blomstrade ekonomiskt under 15-talet, men senare förstördes den i trettioårskriget. Den historiska kärnan i staden bildas av flera stora byggnader: Heliga Andes katedral som går tillbaka till början av 1400-talet, Vita tornet byggdes i slutet av 1500-talet och den barocka Jesuitkyrkan av antagandet om Maria Jungfruen med ett kloster som går tillbaka till andra hälften av 1700-talet. Mot slutet av 1700-talet bytte staden till en sen barock fästning. Sedan 1884 blev stadens karaktär som en fästning gradvis omformad - staden blev av med befästningsskalet och ytterligare möjligheter till utveckling blev tillgängliga. Mellan de två världskrigen utvecklades staden till centrum för modern tjeckisk arkitektur.

Efter andra världskriget blev Hradec Králové det administrativa och kulturella centrumet i Östra Böhmen - med teatrar, gallerier, museer, gymnasier och högskolor. Förutom den farmaceutiska fakulteten är det också platsen för medicinsk fakultet, Charles University; Militärmedicinska akademin; och det oberoende pedagogiska universitetet. Omkring 4000 universitetsstuderande deltar varje år i klasserna i denna stad.

Platser

 • Hradec Kralove

  Faculty Of Pharmacy, Akademika Heyrovského 1203 , 500 05, Hradec Kralove

  Frågor