Keystone logo
Case Western Reserve University School of Dental Medicine

Case Western Reserve University School of Dental Medicine

Case Western Reserve University School of Dental Medicine

Introduktion

School of Dental Medicine organiserades den 21 juni 1892 som tandavdelningen vid Western Reserve University och öppnade den september med 21 studenter. Under de första 25 åren av dess existens var skolan belägen i centrala Cleveland, på East Ninth Street och St. Clair.

1917 blev School of Dental Medicine en integrerad del av universitetet med en byggnad på Adelbert Road.

Foto från år 1917 av School of Dental Medicine, som ligger på Adelbert Road i Cleveland Ohio.

År 1969 flyttade den in i en byggnad intill School of Medicine, School of Nursing och University Hospitals of Cleveland som en del av ett stort universitetsutvidgningsprojekt. Detta drag gjorde det till en av de mest kompletta och moderna utbildnings- och forskningsenheterna i landet, med plats för 368 DDS-studenter, 70 doktorander och 250 patientstolar. År 2003 ändrades namnet på skolan officiellt från School of Dentistry till School of Dental Medicine, och graden som erbjuds ändrades från Doctor of Dental Surgery (DDS) till Doctor of Dental Medicine (DMD). Sedan dess organisation har det tilldelat examen till cirka 4 900 akademiker.

Foto från 2003 av School of Dental Medicine, som ligger på Adelbert Road i Cleveland Ohio.

Foto av nuvarande School of Dental Medicine (Clinic Entrance).

År 2019 flyttade skolan till Sheila and Eric Samson Pavilion och Dental Clinic Building på Health Education Campus vid Case Western Reserve University och Cleveland Clinic. Samson Pavilion på 477 000 kvadratmeter är hem för studenter inom tandläkare, omvårdnad, medicin och läkare. Att vara under ett tak och ha några lektioner som de alla tar tillsammans uppmuntrar den kommunikation och det samarbete som krävs inom det snabba hälso- och sjukvården.

Platser

  • Cleveland

    Euclid Avenue,10900, 44106, Cleveland

    Frågor