Keystone logo
Casa Loma College Fysikalisk terapeutassistent (PTA), Associate of Applied Science Degree
Casa Loma College

Fysikalisk terapeutassistent (PTA), Associate of Applied Science Degree

Los Angeles, Amerikas förenta stater

0 Semesters

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Blandad

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Sjukgymnastik är en gren av vården som behandlar sjukdomar eller skador som hämmar en persons förmåga att utföra funktionella aktiviteter.

Sjukgymnastassistenter (även kallade PTA) arbetar under ledning och övervakning av en fysioterapeut för att bidra till den övergripande patientvården och är de enda andra medlemmarna i vården som är kvalificerade och licensierade att tillhandahålla sjukgymnastiska tjänster.

Sjukgymnastassistenter utför uppgifter som att observera patienter före, under och efter behandling; hjälpa patienter med specifika övningar som föreskrivs av den övervakande terapeuten; användning av hjälpmedel och utrustning; diskutera detaljerna i behandlingsplanen med patienter och familjemedlemmar och använda terapeutiska ingrepp som massage, stretching och gång- och balansträning. De måste också se till att de registrerar patientens prestanda och framsteg och rapporterar till sjukgymnasten för att säkerställa att behandlingen är effektiv.

Alla stater kräver att fysioterapeutassistenter är licensierade eller certifierade, och det börjar med att tjäna en associerad examen från en kvalificerad, ackrediterad skola som Casa Loma College .

På Casa Loma ser vi också till att akademiker från vårt program för sjukgymnastassistent har en klar förståelse för PTA-rollen som överensstämmer med både lagar och regler i de jurisdiktioner där de utövar och American Physical Therapy Association's Guide for the Conduct of sjukgymnastassistenten.

Associate of Applied Science Degree in Physical Therapist Assistant på Casa Loma är ett fem-terminers blandat lärande program som kombinerar klassrumsarbete med personlig, praktisk träning i både laboratorier och kliniska praktiker. Vår PTA-fakultet är alla för närvarande licensierade yrkesverksamma, uppdaterade om alla sina kompetenser och krav, fokuserade på att säkerställa att de levererar den mest uppdaterade utbildningen med de senaste undervisningsverktyg och tekniker.

Våra kurser för sjukgymnastassistenter täcker ämnen som:

Medicinsk terminologi

PTA-tekniker

patofysiologi

Bevisbaserade metoder

Klinisk biomekanik för övre och nedre extremiteter

Kardiopulmonal väg och intervention

Livslängdsutveckling

PT för speciella populationer

Sjukgymnastik

Antag att du är intresserad av att spela en viktig roll i ditt samhälls långsiktiga hälsa och vård. I så fall kan Casa Loma College förbereda dig för att komma igång på en av de snabbast växande, mest efterfrågade karriärvägarna med vår Associate of Applied Science-examen i sjukgymnastassistent. På under två år kan du vara utbildad och redo att ansöka om en tillståndslicens och söka arbete i ett brett utbud av vårdorganisationer och anläggningar.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • MPhil i biokinetik
    • Johannesburg, Sydafrika
  • Civilingenjör i klinisk träningsfysiologi
    • Pittsburgh, Amerikas förenta stater
  • Kandidatexamen i allierad hälsa: Pre-fysisk/arbetsterapi
    • Lamoni, Amerikas förenta stater