Keystone logo
Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Introduktion

Konstruktionen av Medicinska fakulteten har avslutats och invigdes den 12 oktober 1903, dagen då Carol Davilas staty invigdes. Initiativet att bygga ett monument för Davila togs vid den första nationella medicinska kongressen, som hölls i Bukarest i oktober 1884. Statyn, värdefullt arbete av Carol Stork, gjöts i brons i studiorna på Bukarest School of Arts and Crafts.

Invigningen av slottet är ett viktigt datum i utvecklingen av medicinsk utbildning i Bukarest. Den nya platsen har medfört stora förbättringar av laboratoriets funktion, organiseringen av de praktiska arbetena och hela den didaktiska aktiviteten. Ett tag var det också värd för en del av apotekssektionen.

Trots svårigheterna har den nationella skolan för medicin och farmaci utvecklats gradvis och den 12 november 1869 blev etableringen av Bukarests medicinska fakultet möjlig. Fakulteten öppnade sina kurser den 22 november 1869. Det var den första fakulteten för medicin från universitetet i Bukarest och samtidigt i vårt land; genom det lyckades medicinsk vetenskap att införa sig både i Rumänien och utanför dess gränser.

Platser

  • Bucharest

    Bulevardul Eroii Sanitari,8, 050474, Bucharest

    Frågor