Keystone logo
Cardiff University MPharm Pharmacy
Cardiff University

MPharm Pharmacy

Cardiff, Storbritannien

4 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28 200 / per year *

På Campus

* för utlandet | för hemår två, tre och fyra: £9 250 / år ett: £ 9 000

Introduktion

Vårt MPharm-program är utformat för att utrusta dig med de kunskaper, färdigheter och erfarenheter du behöver för att påbörja en karriär som farmaceut. Vår skola är internationellt känd för den enastående kvaliteten på vår undervisning och forskning.

Att genomföra MPharm vid Cardiff University innebär att studera vid en av de bästa farmaciskolorna i Storbritannien.

Dagens farmaceuter är inte bara experter på läkemedelsupptäckt och leverans, de spelar en direkt roll i att förbättra patienternas hälsa och välbefinnande. Många skriver nu ut mediciner oberoende av läkare. Vi är stolta över att utbilda framtidens farmaceuter och, i takt med att farmaceutens roll utvecklas, gör även vårt program det för att spegla denna spännande utveckling.

Framför allt strävar vi efter att säkerställa att våra akademiker är redo för nästa steg i sin karriär och de många möjligheter som väntar dem.

Det är därför 95 % av våra studenter som deltog i 2022 General Pharmaceutical Council s registreringsprov klarade första gången, högre än det totala nationella genomsnittet på 82 %. Under många år har 100 % av våra utexaminerade som har ansökt om föranmälan till apoteksutbildning lyckats säkra en utbildningsplats.

På detta fyraåriga internationellt respekterade program kommer du att lära dig om upptäckten och utvecklingen av nya läkemedel och utforska deras kemiska, fysikalisk-kemiska, farmakologiska och toxikologiska egenskaper. Du kommer också att studera den kliniska användningen av läkemedel och farmaceutens roll för att förbättra patientresultaten som en del av interprofessionella vårdteam.

Du kommer att lära dig om den underliggande patofysiologin för många mänskliga sjukdomar och hur användningen av läkemedel kan stoppa, bromsa utvecklingen av eller vända sjukdomsprocesser.

Du kommer att lära dig allt detta av vårt team av världsledande akademisk personal och farmaceututövare som har ett brett utbud av expertis. Faktum är att vi rankade gemensamt första School of Pharmacy nationellt i det senaste Research Excellence Framework. Detta är ett direkt resultat av våra forskningsprojekts kvalitet och banbrytande karaktär.

En del av ditt lärande kommer att äga rum tillsammans med studenter från andra hälso- och sjukvårdsdiscipliner som en del av vår tvärprofessionella utbildning och du kommer också att ges möjlighet att utföra en rad placeringar i både traditionella och rollframväxande miljöer, inklusive lokala apotek och sjukhusapotek, GP praxis och specialistvård och socialvård. Detta kommer att ge dig ovärderlig erfarenhet i frontlinjen av hälsovård.

Vårt åtagande att anpassa oss till apoteksyrkets förändrade behov

Vårt MPharm-program är under kontinuerlig översyn som en del av vårt pågående åtagande att förbättra vår kurs för att återspegla förändringar i apotekspraxis och säkerställa att våra akademiker har de färdigheter, kunskaper och erfarenheter de behöver för att fortsätta på nästa steg i sin apotekskarriär. Denna granskning stöds av de standarder för apoteksutbildning och utbildning som tagits fram av vårt tillsynsorgan, General Pharmaceutical Council.

Varför studera denna kurs

En sammanhållen, L länge etablerad skola

En väletablerad skola med över 100 år av spetskompetens inom undervisning och forskning.

Top School for Research Excellence

Vi rankar Joint First School of Pharmacy i Storbritannien för kvaliteten på vår undervisning och forskning enligt Research Excellence Framework.

Högsta betyg för förhandsregistreringsprov

95 % av våra studenter som gjorde det allmänna läkemedelsrådets registreringsprov 2022 klarade det första, högre än det totala nationella genomsnittet på 82 %.

Stora karriärmöjligheter

98,5 % av våra utexaminerade har högkvalificerade jobb och/eller forskarstudier 15 månader efter att deras kurs slutar. (Examinerade resultat 2020/21)

Antagningar

Stipendier och finansiering

Studieavgift för programmet

Om skolan

Chat with students

Frågor