Keystone logo
Cardiff University Master i optometri
Cardiff University

Master i optometri

Cardiff, Storbritannien

4 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28 200 / per year *

På Campus

* för utlandet | för hemår två, tre och fyra: £9 250 / år ett: £ 9 000

Introduktion

Vi kombinerar progressiv vårdutbildning, högkvalitativ patientvård, forskning i världsklass och exceptionella kliniska och undervisningsfaciliteter för att inspirera dig att bli en enastående optiker.

Dagens optiker är autonoma ögonvårdsläkare som spelar en direkt roll i att förbättra patienternas syn och ögonhälsa. Optiker praktiserar i olika vårdmiljöer, inklusive samhällen, sjukhus och hemmiljöer. De arbetar med patienter och allmänheten för att bedöma, diagnostisera, behandla och hantera problem med ögonen och synsystemet. De kan hjälpa patienter genom att förskriva optiska apparater som glasögon och kontaktlinser, genom att hantera ögonhälsoproblem inklusive terapeutiska läkemedel eller laserbehandlingar, samt ge förebyggande, rehabiliterande och andra råd om ögonvård till allmänheten.

Ögonsjukvård är ett område i snabb utveckling och registrerade optiker kan välja att utbilda sig vidare inom ett växande utbud av kliniska subspecialiteter. Många av dagens optiker skriver ut läkemedel mot ögonproblem oberoende av läkare och spelar en viktig roll i ögonvårdsteam.

Vårt program låter dig få kunskap och färdigheter för att registrera dig som optiker hos General Optical Council. Du kommer att lära dig att självsäkert och självständigt hantera ett brett utbud av optiska och medicinska ögonproblem vid kvalificeringen. Du kommer att ha unika möjligheter att observera och arbeta på våra interna specialistögonkliniker vid universitetet som leds av vårt högkvalificerade multidisciplinära ögonvårdsteam. Senare, under ditt program, kommer du att ta mer ansvar för patientvården och finslipa dina kliniska färdigheter samtidigt som du arbetar både under din utökade kliniska placering organiserad av College of Optometrists och på våra universitetsspecialistkliniker.

Inbäddade i vårt program finns möjligheter att uppnå utvalda högre kvalifikationer från College of Optometrists, vilket förbereder dig för utökade roller och framtida förändringar inom optometrikartet. Du kommer att skapa en utmärkt grund för ytterligare specialistutbildningar i kliniska eller forskarkarriärvägar, och du kommer att vara väl förberedd för att ta itu med utmaningar för livslångt lärande, ledarskap och professionell utveckling, vilket gör att du kan trivas i modern brittisk optometrisk praxis.

Varför studera denna kurs

Detta program kommer att ge dig den vetenskapliga och kliniska kunskapen för att registrera dig som optiker hos General Optical Council.

Inbäddade högre kvalifikationer

Våra program har inbäddade högre yrkeskvalifikationer som gör att du kan specialisera dig inom ett visst intresseområde.

96 % sysselsättning

96 % av våra utexaminerade hade högkvalificerade jobb 15 månader efter att deras kurs avslutades. (Undersökning av examensresultat 2020/21)

£22 miljoner optometrianläggning

Vår skola är inrymd i en dedikerad optometrianläggning för 22 miljoner pund med en inbyggd ögonklinik.

Forskningsaktiv personal involverad i kursdesign och -leverans

De flesta av våra lärare är praktiserande forskare och i många fall ledande experter inom sina områden.

Antagningar

Stipendier och finansiering

Studieavgift för programmet

Om skolan

Chat with students

Frågor