Keystone logo
© BGU
Ben-Gurion University of the Negev

Ben-Gurion University of the Negev

Ben-Gurion University of the Negev

Introduktion

Ben-Gurion University of the Negev BGU ) är känt för sin spetsforskning och innovation, välkomnande campusmiljö och enastående studentliv. Universitetet strävar efter excellens inom vetenskaplig innovation, tvärvetenskapligt samarbete och att tänja på gränser för att påverka samhällen runt om i världen. På BGU är kulturellt utbyte och kulturell fördjupning våra prioriteringar. I ditt akademiska eller forskningsprogram kommer du att studera tillsammans med lokala kamrater. Vi uppmuntrar våra israeliska och internationella studenter att ta sig tid att lära av varandra utöver vad som lärs ut i klassrummet.

Ben-Gurion University of the Negev är ett av Israels ledande forskningsuniversitet och bland de världsledande inom många områden.

Den har cirka 20 000 studenter och 4 000 fakultetsmedlemmar vid de tekniska fakulteterna; Hälsokunskap; Naturvetenskap; Pinchas Sapir-fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap; Guilford Glazer Faculty of Business and Management; Joyce och Irving Goldman School of Medicine; Kreitman School of Advanced Graduate Studies; Skolan för hjärnvetenskap och kognition; School of Sustainability and Climate Change och Albert Katz International School for Desert Studies. Mer än 100 000 alumner spelar viktiga roller inom alla områden av forskning och utveckling, industri, hälsovård, ekonomi, samhälle, kultur och utbildning i Israel.

Universitetet har tre huvudcampus: Familjecampus Marcus i Beer-Sheva; forskningscampus på Sde Boker och Eilat Campus, och är hem för nationella och tvärvetenskapliga forskningsinstitut: National Institute for Biotechnology in the Negev; National Institute of Solar Energy; Ilse Katz Institute for Nanoscale Science and Technology; Jacob Blaustein Institutes for Desert Research; Ben-Gurion Research Institute for the Study of Israel & Zionism, och Heksherim - Research Institute for Jewish and Israeli Literature and Culture.

Avancerad forskning och tillämpningar i framkanten av vetenskap och teknik

Mer än 800 seniora och 1 100 juniorfakultetsmedlemmar arbetar med sina doktorander i avancerade laboratorier, inom ramen för mer än 60 tvärvetenskapliga forskningscentra.

Utöver ren forskning är Ben-Gurion University också inriktat på tillämpad forskning.

Genom sitt tekniköverföringsföretag, BGN Technologies, som också ansvarar för universitetets patentportfölj, initierar, leder och genomför universitetet projekt med institutioner, företag och stiftelser världen över, och attraherar strategiska partners och investerare inom områdena vetenskap, teknik och industri, inklusive hemlandets säkerhet; bioinformatik; robotik, energi och bränslen; ergonomi; Cybersäkerhet; nanoteknik; Vattenresurser; ekologi och miljö, mänsklig genetik; epidemiologi; stamceller; diabetes; cancer; avancerade läkemedel; bioteknik och jordbruksteknik; informationsteknik och kommunikation; miljöbehandling av vatten; och alternativa energikällor.

Green Campus

Ben-Gurion University är en ledare inom miljöforskning i Israel och har också åtagit sig att ta hand om miljön som en del av initiativet "Green Campus".

Universitetet rankas 46:a i världsrankingen av universitet med hållbar politik och driver program för att främja medvetenhet om miljöskydd, en minskning av användningen av resurser, energieffektivitet, främjande av forskning och omfattande utbildnings- och samhällsaktiviteter.

Advanced Technologies Park - Hi-Tech and Biotechnology Park

Ben-Gurion University är en partner i initiativet och etableringen av Advanced Technologies Park som ligger intill Marcus Family Campus. Projektet är ett unikt offentlig-privat partnerskap som kombinerar universitetets och staden Beer-Shevas enastående prestationer med ledande företag i Israel och över hela världen och markerar en milstolpe i den israeliska vetenskapsvärlden. Denna högteknologiska och bioteknikpark är befolkad av banbrytande vetenskapliga och tekniska företag från hela världen.

IDF:s Hi-Tech Center och Communications FoU-anläggning kommer också att byggas i anslutning till parken.

Energiinitiativ

Ben-Gurion University främjar forskning inom området grön energi, alternativ och förnybar energi, inklusive förnybara bränslen, solenergi och mer. Det utvecklar också läroplaner för ett brett utbud av grund- och forskarexamina inom energiområdet.

Akademisk och mänsklig excellens

Ben-Gurion University är en stor attraktion för studenter och forskare på grund av dess pluralistiska och tvärvetenskapliga inställning. De imponerande resultaten av dess forskare, studenter och alumner, både akademiskt och på arbetsmarknaden, är resultatet av dess utmärkta infrastruktur för forskning, undervisning och studier. Den öppna och vänliga atmosfären, i kombination med ett ungt och originellt sätt att tänka, uppmuntrar studenter och forskare att främja vetenskap, kultur och samhälle och att bryta igenom barriärer inom forskning.

Utveckling av Negev och samhällsengagemang

Ben-Gurion University of the Negev spelar en central roll i utvecklingen av industri, jordbruk och utbildning i Negev. Mer än 6000 studenter är involverade i en mängd olika samhälls- och sociala projekt i regionen: det finns 80 "öppna lägenheter" i Beer-Sheva, där studenter bor i stadsdelar där de är aktiva, som en del av avdelningen för samhällsåtgärder. Detta utöver studier och det rika campuslivet, som universitetet är känt för.

Oöverträffad drivkraft och tillväxt

Studentpopulationen vid Ben-Gurion University har mer än fördubblats under det senaste decenniet. Globala akademiska betyg placerar universitetet högt bland universitet över hela världen och inom vissa områden, även bland världsledande. Ben-Gurion University rankades först i studentnöjdhet bland alla akademiska institutioner i Israel.

Visumkrav

Här på BGU International tillhandahåller vi gärna all nödvändig hjälp och kunskap för att hjälpa dig att få det relevanta visumet. Vänligen förstå att det är ditt eget ansvar att se till att visumet är giltigt under hela din vistelse på Ben-Gurion University of the Negev .

Lagen i Israel kräver att ditt visum speglar syftet med din vistelse i Israel. När du kommer in i Israel måste ditt pass vara giltigt i minst ytterligare sex månader efter ditt utfärdade visums utgångsdatum.
Vänligen notera: utlänningar som reser in i Israel med ett turistvisum kommer inte att tillåtas ändra typ av visum och kommer att tvingas lämna Israel, återvända till sitt hemland och resa in igen med rätt visum.

Som förstagångssökande av visum:

För att resa in och vistas i Israel måste du skaffa ett lämpligt och aktuellt visum som är i samklang med syftet med din vistelse. Vänligen boka ett möte på närmaste israeliska representation och ta med följande dokument för att stämpla ditt pass med relevant visum (den israeliska representationen i ditt land kan också begära fler/andra dokument):

 • Kontakta visumsamordnaren på BGU för att få hjälp med din visumansökan.
 • Skaffa sjukförsäkring (även möjligt genom Office of International Academic Affairs). Detta är en obligatorisk begäran.
 • Få ett antagnings- och inbjudningsbrev från BGU .
 • Ladda ner ett ansökningsformulär för visum från deras hemsida.
 • Ditt giltiga pass
 • Ta med passfoto
 • Bevis på din hållbarhet

Efter att ha fått visumet:

 • Skicka en skannad kopia av din sjukförsäkringspolicy, antagningsbrev, inbjudningsbrev och visum till BGU :s visumkoordinator vid Office of International Academic Affairs.
 • När du anländer till BGU , vänligen ta med en kopia av ditt inträdestillstånd, mottaget vid passkontrollen, till visumsamordnaren. Observera att alla utländska medborgare måste ha med sig en giltig kopia av sitt visum och pass hela tiden.

Visumförlängning:

 • För att förlänga ditt visum i Israel måste du lämna in alla relevanta dokument till visumsamordnaren på BGU . För mer information om de nödvändiga dokumenten, vänligen hitta relevanta visumkategorier för dig från listan nedan.
 • Tänk på att visumansökningsprocessen tar tid. Se till att ansöka om din visumförlängning en månad innan den löper ut.

Platser

 • Be'er Sheva

  David Ben Gurion Blvd 1, Be'er Sheva, Israel, 8410501, Be'er Sheva

 • Sde Boker

  Sde Boker, Israel

  Frågor