Keystone logo
© TBA
The American College of Norway

The American College of Norway

The American College of Norway

Introduktion

Upptäck ett spännande utlandsäventyr på The American College of Norway ( ACN ), där du kan uppleva förstklassiga akademiker och fördjupa dig i lokal kultur. ACN har 30 års erfarenhet av att hjälpa studenter att få ut det mesta av sin tid på att studera utomlands. ACN välkomnar en mångsidig studentkår, med amerikaner och internationella studenter som studerar tillsammans med norrmän. Det lilla campuset, som endast tar emot 50 studenter varje år, säkerställer en sammanhållen gemenskap där studenter bygger varaktiga kontakter med både kamrater och lärare. Oavsett om det gäller en termin, hela läsåret eller det mycket populära sommarprogrammet, ger ACN en unik möjlighet för studenter på flera akademiska nivåer.

Läroplanen, som undervisas av erfarna amerikanska fakulteter, är i linje med USA:s kandidatexamenskrav, vilket främjar en bekväm akademisk övergång. ACN :s levande/lärande community sträcker sig bortom klassrum och uppmuntrar till samarbete mellan elever. Denna inkluderande miljö är perfekt för dem som söker en stödjande upplevelse utomlands. Akademiskt erbjuder ACN en dynamisk läroplan med kurser som undervisas av besökande fakulteter från de främsta amerikanska universiteten. Det föränderliga kursutbudet varje termin ger olika ämnen som uppfyller allmänna utbildningskrav eller fungerar som valbara vid amerikanska universitet. Norska studenter väljer ofta ACN för att uppleva ett års amerikansk universitetsutbildning innan de avslutar sin examen i USA, vilket underlättas av ACN :s partnerskap med amerikanska universitet.

Utöver akademiker är ACN stolta över sitt livliga community på campus med en mängd olika aktiviteter, evenemang och utflykter. Från kulturevenemang till resekurser, studenter på ACN är fördjupade i en spännande och berikande upplevelse. Beläget i den charmiga kuststaden Moss, bara 40 minuters tågresa från Oslo, erbjuder ACN det bästa av två världar – intimiteten i en liten stad med enkel tillgång till den pulserande huvudstaden. Moss ger en idyllisk bakgrund för en verkligt uppslukande upplevelse utomlands. Följ med oss på The American College of Norway , där akademisk excellens och kulturell utforskning skapar minnen som varar livet ut. Ansök nu och omfamna äventyret!

Campus funktioner

The American College of Norway har funnits i Moss, Norge sedan dess invigningsår. Att ha ett program som ACN i en stad som Moss bidrar till att skapa en känsla av gemenskap för våra studenter, lärare och personal. Med klasser inrymda i en byggnad och residenslokaler på campus bara på gatan, lär eleverna verkligen känna varandra. Denna miljö hjälper till att skapa en sammansvetsad, levande-lärande gemenskap där alla har en känsla av tillhörighet.

Hus

Att bo på campus är en stor del av studentlivet i Norge och ACN -upplevelsen. De nyrenoverade och moderna studenthemmen ligger bara några minuter från skolan. Sovsalarna har ett eller två sovrum och delade gemensamma utrymmen. Alla lägenheter har ett kök med en liten matplats, en entré och ett badrum. Varje badrum har individuella tvättmaskiner. Varje campuskök är utrustat med en kyl/frys och en ugn. Sovrummen är möblerade med säng, kudde och täcke, skrivbord, stol och garderob.

  Antagningar

  ACN har rullande antagningar, men studenter som lämnar in en fullständig ansökan senast 1 maj prioriteras till antagning till höstterminen. Vi tar emot upp till 50 elever varje år. Majoriteten av ACN -eleverna är norska och många av dem ansöker till ACN direkt efter gymnasiet.

  Krav för norska studenter

  • Allmän studiefärdighet
  • Rekommenderat betyg är 4,0
  • Du måste skicka in en fullständigt ifylld ansökningsblankett och skicka relevanta handlingar till oss senast sista ansökningsdag.
  • Din ansökan måste innehålla en uppsats på engelska som besvarar frågan "Varför är jag intresserad av denna utbildningsmöjlighet?"

  Krav för internationella studenter

  • En gymnasieexamen.
  • Studenter som redan är inskrivna vid ett universitet måste ha god akademisk status.
  • Du måste fylla i vår onlineansökan och skicka in relevanta dokument innan deadline.
  • Din ansökan måste innehålla en uppsats som besvarar frågan "Varför är jag intresserad av denna utbildningsmöjlighet?".
  • Studenter från våra partneruniversitet bör kontakta sina internationella kontor för information och ansökan (deadlines för partneruniversitet gäller).

  Studentberättelser

  Platser

  • Moss

   American College of Norway, Skoggata 2, Moss, Norway, 1530, Moss

   Frågor