Florida Institute of Technology

Introduktion

Allt började med 37 cent

Florida Tech grundades 1958 som "Brevard Engineering College." Det hela började som en idé i Jerome P. Keuper, en visionär fysiker som arbetar på Cape Canaveral.

Eftersom universitetslära skulle ha det uttryckte Keuper sin önskan att skapa en vetenskaplig och teknisk universitet till en vän över drycker på en lokal pub. När han hörde konversationen drev en kollega beskyddare 37 cent i byte över baren och sa: ”Det är din första donation, Jerry. Gå nu och bygg den högskolan. "

Så, Keuper gjorde det. Och det som började med 37 cent som en nattskola för de tidiga ”missilementerna” i det amerikanska rymdprogrammet är nu ett omfattande nationellt forskningsuniversitet som erkänns över hela världen för att vara förberedd för att förbereda studenter för framtidens karriär.

Kärnvärderingar

 • Forskning till gagn för hela mänskligheten
 • Utbildning för en livstid för framgång
 • Globalt medborgarskap för en bättre värld

Uppdragsbeskrivning

Florida Institute of Technology uppdrag är att tillhandahålla högkvalitativ utbildning till en kulturellt mångfaldig studentkår för att förbereda studenter för att komma in i den globala arbetskraften, söka möjligheter till högre utbildning och tjäna i deras samhällen. Universitetet strävar också efter att utöka kunskapen genom grundläggande och tillämpad forskning och att tjäna de olika ekonomiska, kulturella och samhälleliga behoven i våra lokala, statliga, nationella och internationella valkretsar.

Som stöd för detta uppdrag är vi engagerade i att:

 • Främja studentutveckling genom att främja och upprätthålla en produktiv institutionell bedömningskultur som leder till kontinuerlig förbättring av akademiska och administrativa program
 • Utveckla en organisationskultur som värdesätter och uppmuntrar intellektuell nyfikenhet, en känsla av tillhörighet och ett delat syfte bland lärare, studenter och personal, och strävan efter excellens i alla ansträngningar
 • Rekrytera och utveckla utmärkta fakulteter för att bli ledare inom sina respektive områden och internationellt erkända forskare
 • Uppnå erkännande som en effektiv, innovativ, teknikfokuserad utbildnings- och forskningsinstitution
 • Rekrytera och behålla en utmärkt, mycket utvald och kulturellt mångfaldig studentkår
 • Ständigt förbättra kvaliteten på campuslivet för alla medlemmar i universitetssamhället
 • Tillhandahålla personliga möjligheter och karriärstillväxtmöjligheter för både traditionella och icke-traditionella studenter och fakultetsmedlemmar och personal
 • Säkring och upprätthållande av professionell ackreditering för alla lämpliga program

Vi är Florida Tech

Vad vi är är ett privat, sampedagogiskt, forskningsintensivt, forskningsintensivt, doktoranduniversitet beläget i Melbourne på Floridas soliga "Space Coast". Men vilka vi är är så mycket mer. Vi är en gemenskap av forskare, forskare och elever från hela världen. Vi är ingenjörer, flygare, innovatörer, ledare, utbildare, idrottare och astronauter. Vi har raketforskares hjärnor och Panthers hjärtan. Vi är Florida Tech.

Vi är obevekliga

Florida Tech är ett universitet för ledare och elever – en mångsidig gemenskap av studenter, personal, lärare och alumner som är förenade i den obevekliga strävan efter storhet.

Vi är internationella

Studenter från mer än 90 länder världen över väljer att bo och lära sig vid Florida Tech, vilket gör oss till ett verkligt globalt universitet. När vi säger #YouAreWelcomeHere, menar vi det.

Vi skapar framtiden

En av de viktigaste principerna för Florida Techs uppdrag är att främja vetenskap och teknik till fördel för Jorden och alla dess invånare. Så det är vad vi gör.

Vi har Panther Pride

Du kanske känner det för första gången du besöker campus, dagen du examen eller någon gång däremellan. Men när du gör det kommer du att se att Panther Pride är mer än skolandan. Det är en familj.

Vi gör anslutningar

Florida Tech är stolt över att vara en del av Brevard County-samhället och välkomnar sina grannar att utforska de många personliga, professionella, företagsmässiga och kulturella möjligheter vi har att erbjuda.

Vi är STEM

Det finns en anledning till att Florida Tech är känt som Floridas STEM University™. För att uttrycka det enkelt: vetenskap, teknik, teknik och matematik finns i vårt DNA. Detta gör STEM till en drivkraft bakom vilka vi är, vad vi gör och varför vi finns.

Platser

 • West University Boulevard,150, 32901, Melbourne

Frågor