Keystone logo
Hitta din tandläkarexamen

Hitta din tandläkarexamen

Vad ska man studera
Var man ska studera

Populära tandvårdsprogram

Tandvård är en gren av medicin som fokuserar på diagnos, studier, behandling och förebyggande av olika sjukdomar och störningar i munhålan. Tandläkare är mycket eftertraktade läkare som kan ha en givande karriär på privata praktiker och sjukhus.

Toppuniversitet, medicinska högskolor och andra utbildningsinstitutioner erbjuder utbildningar i tandvård på kandidat-, magister- och doktorandnivå, samt i form av individuella kurser. Tandvårdsprogram omfattar studier av traditionella kliniska ämnen med praktisk träning enligt moderna undervisningsmetoder. Det är också typiskt för tandläkare att genomgå vidareutbildning för att specialisera sig, efter att ha avlagt sin första examen.

Många specialiseringar finns tillgängliga, såsom ortodonti, endodonti, tandmedicin, oral implantologi, pediatrisk tandvård, veterinärtandvård, tandteknik och tandkirurgi. Du kan välja mellan olika studieformer för att få en examen i tandläkare och anmäla dig till ett heltids- eller deltidsprogram. Förutom traditionella program på campus erbjuder universiteten även onlinestudiemöjligheter, som är idealiska för studenter som behöver mer flexibilitet i sina studier.

Börja din sökning genom att ta en titt på några av de mest populära programmen inom tandvård listade nedan och kontakta universiteten direkt via onlineformuläret!