Keystone logo
Hitta din doktorsexamen i vården

Hitta din doktorsexamen i vården

Vad vill du studera
Var vill du studera

Populär hälsa PhD

Doktorandprogrammen i sjukvården är utformade för studenter som vill göra en forskarkarriär inom det medicinska området. Forskarutbildningen innehåller vanligtvis en kombination av akademiska kurser och forskning, och beroende på program även praktisk utbildning. Doktorandstudier syftar till att föra fram kunskap inom ett hälsorelaterat område, och studenterna ska producera originalforskning och presentera en avhandling i slutet av sina studier, som sedan granskas av en expertkommitté.

Doktorander i hälso- och sjukvård kan fortsätta sin forskarkarriär inom akademin, regeringen eller industrin. En doktorsexamen i hälsa kan förtjänas inom en mängd olika inriktningar. Några av de mest populära doktorandprogrammen är inom folkhälsa, omvårdnad, nutrition och apotek. Program inom klinisk psykologi, livsmedelsvetenskap och alternativ medicin är också mycket efterfrågade.

Ta en titt på några av de bästa doktorandprogrammen i hälsa listade nedan, jämför kursplanerna, kostnaderna och studieplatserna innan du väljer det som tilltalar dig mest. Kom ihåg att du kan spara tid och kontakta högskoleantagningarna för mer information direkt genom att fylla i onlineformuläret.

De bästa doktorandhälsoprogrammen

Det finns ett brett utbud av doktorandprogram inom hälsorelaterade områden som erbjuds av ledande universitet runt om i världen. Några av de mest populära doktorandprogrammen som valts av studenter inom hälsoyrken inkluderar doktorsexamen i medicin, doktorsexamen i omvårdnad, doktorsexamen i folkhälsa, doktorsexamen i nutrition och klinisk doktorsexamen. Jämför utbildningarna, spara tid och kontakta universiteten direkt!

Bästa PhD-hälsoländerna

Att välja land för att anmäla sig till ett doktorandprogram kan vara en svår uppgift, särskilt för studenter som vill åka utomlands för sina doktorandstudier. För att få en överblick över de olika alternativen runt om i världen, ta en titt på några av de mest populära studiedestinationerna för att ta en doktorsexamen i hälsa som listas nedan.

Top PhD Health Cities

För att hitta den bästa platsen för att göra din doktorsexamen, ta en snabb titt på några av städerna nedan, som anses vara de bästa platserna för att registrera dig i hälsorelaterade doktorandprogram. Jämför de olika studieorterna, ta en titt på de doktorandprogram som erbjuds där och kontakta högskoleantagningarna direkt för mer information!