Keystone logo
Hitta din sjuksköterskeexamen

Hitta din sjuksköterskeexamen

Vad ska man studera
Var man ska studera

Populära sjuksköterskeprogram

Omvårdnad är ett spännande och allt mer komplext område, och en av de snabbast växande sektorerna inom sjukvården. Sjuksköterskor kan arbeta både tillsammans med läkare och självständigt som sjuksköterskor och är mycket eftertraktade. Ledande universitet, medicinska högskolor och andra utbildningsinstitutioner erbjuder många möjligheter att studera omvårdnad på en mängd olika platser och format, oavsett om det är på kandidat-, master-, doktorand- eller individuell kursnivå.

Läroplanen för sjuksköterskeprogram innehåller vanligtvis både klassrum och kliniskt lärande, som syftar till att förbereda sjuksköterskor på hög nivå. Utbildningarna är utformade för att möta de förändrade kraven inom sjuksköterskeyrket. Eleverna kommer att utveckla och lära sig att tillämpa sina diagnostiska, bedömnings- och behandlingsfärdigheter för att återhämta sig, upprätthålla och förbättra hälsan hos samhällen, familjer och individer.

Sjuksköterskeinriktningar är många, några av de mest populära är barnmorska, barnsjuksköterska, allmän omvårdnad, mentalvård, handikappsjuksköterska och sjuksköterskeadministration. Utbildningsprogram är tillgängliga genom både heltids- och deltidsstudier. För dem som behöver mer flexibilitet i sina studier finns online- och distansutbildningsprogram tillgängliga.

Ta en titt på några av de mest populära sjuksköterskeprogrammen nedan och fyll i onlineformuläret för att få ytterligare information direkt från universitetsantagningarna!