Keystone logo
Thailand

Studera Sjukvård i Thailand 2024

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  330
 • Andel av verktyg

  21
 • Internetabonnemang

  15
 • Lokal transport

  28

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  2

Visa krav

Icke-invandringsvisum ED (utbildning) - Denna typ av visum utfärdas till sökande som vill studera, delta i ett seminarium, träningspass eller praktik i Thailand.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Icke-invandringsvisum ED (utbildning)

Pris och valuta

USD 80

Priset på studentvisumet är beroende av land och kan vara cirka 80 USD. Avgiften kan komma att ändras.

Visumet kan endast betalas kontant antingen på ambassaden eller genom att skicka den erforderliga summan av pengar per post. Priset på visumet baseras på om det är ett visum för en eller flera inresor. Avgifterna varierar också från land till land beroende på valuta.

Vem kan ansöka om visum?

För att studera i Thailand måste alla utlänningar ansöka om studentvisum.

Vänligen notera: Att ha ett studentvisum kräver att du tar minst tre kurser i Thailand. Att ta fyra kurser rekommenderas, i alla fall, så att du har ett gediget bevis på dina studier i Thailand.

Var kan du göra ansökan?

Thailands ambassad eller generalkonsulat

Du måste ansöka om visum endast på den thailändska ambassaden eller generalkonsulatet i ditt hemland eller på den utsedda thailändska ambassaden.

Om du befinner dig i Thailand med ett 60-dagars turistvisum kan du ändra ditt visum utan att lämna landet inom de första 30 dagarna av ditt visum - de andra 30 dagarna kan behövas för att behandla ditt ED-visum som inte är invandrare. Turistvisumet måste vara giltigt i minst 21 fler dagar i alla fall. Om det inte är det måste du lämna Thailand för att ansöka om visum från utlandet. laos, Kambodja, malaysia, och Singapore är de närmaste alternativen för att göra det.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du måste vanligtvis skicka in följande dokument när du ansöker om studentvisum:

 • Pass eller resehandling med giltighetstid minst 6 månader
 • Visa ansökningsblanketten helt ifylld
 • Senaste (4 x 6 cm.) fotografi av sökanden
 • Rekommendationsbrev riktat till konsulatet
 • Godkännandebrev från berört akademiskt institut/organisation
 • För dem som vill studera vid en privat institution krävs ett officiellt brev från undervisningsministeriet i Thailand, eller andra berörda undermyndigheter, som godkänner inskrivning av utländska studenter och en kopia av registreringsbeviset för det berörda akademiska institutet
 • Akademisk rekord och student-ID (om du studerar)
 • För dem som vill delta i seminarier, eller utbildningar, eller praktikplatser, ett rekommendationsbrev från den berörda organisationen riktat till konsulatet krävs också.

Du måste validera ditt visum inom de första 90 dagarna i landet, oavsett din visumtyp.

När ska du ansöka?

Det tar minst fyra arbetsdagar för ambassaden att behandla din ansökan efter att du har tagit den till dem. Detta varierar från land till land så kontakta den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt eget land för mer information.

Studentvisumet är giltigt i 3 månader. Innehavare av detta visum kan ansöka om förlängning av vistelsen på Immigration Bureau och kan beviljas sådan förlängning under en period av ett år från dagen för första inresa till Thailand.

Oberoende av hur länge du bor i Thailand, du måste meddela Immigration Bureau varje 90 dagar och berätta för dem din nuvarande adress. Det är ett enkelt formulär du behöver fylla i, och det finns ingen avgift.

Behandlingstid

4 Days

Arbetsmöjligheter

Du får inte arbeta när du är i Thailand på studentvisum. Om du får ett officiellt jobb med enligt visum och ett arbetstillstånd kan du också studera på detta visum, men inte tvärtom.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan bland annat avvisas om du inte tar ett nödvändigt antal kurser, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.