Keystone logo

9 Naturvetenskaplig kandidatexamen Program i Sjukvård Odontologi Tandhygien 2024

Filter

Filter

  • Naturvetenskaplig kandidatexamen
  • Sjukvård
  • Odontologi
  • Tandhygien
Studiefält
  • Sjukvård (9)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Naturvetenskaplig kandidatexamen Program i Sjukvård Odontologi Tandhygien

Studenter som planerar att studera ett vetenskapsrelaterat ämne kan välja att bedriva en kandidatexamen, vilket kan ta ungefär fyra år att slutföra. Efter avslutad kurs kan studenterna välja att gå direkt i en karriär eller fortsätta sina studier med ett avancerat examen.

Vad är en BSc i tandhygien? Elever som bedriver detta program utvecklar kunskaper och färdigheter så att de kan hjälpa andra att förbättra sin munhygien. Programmen fokuserar normalt på upptäckt av muntliga problem samt förebyggande tekniker. Typiska ämnen kan omfatta utvärdering av tandhälsounhistorier, förebyggande strategier, operation och tolkning av röntgenbilder, tuggummi och tänder undersökning, fluoridapplikation och fläckavlägsnande tekniker. I vissa program kan deltagarna lära sig tekniker som leverans av kväveoxid och lokalbedövning.

En av fördelarna med att få tandhygienstudenter är kommunikationsförmåga, vilket hjälper dem att knyta till och instruera sina patienter och kan förbättra sina lönutsikter. Andra förmågor de får kan innehålla problemlösning och uppmärksamhet-till-detalj färdigheter, som är fördelaktiga på många områden i livet.

Kostnaderna för att tjäna en examen kan variera och påverkas av skolans längd, skolans läge och rykte, och studenternas uppehållstillstånd. Kontakt skolorna uppmanas att ta reda på specifika krav.

När det gäller en karriär är tandhygienist den vanligaste jobbtiteln vid examen. Det finns dock många roller som en hygienist kan spela. Som en del av deras dagliga arbete kan de ses som en patientpedagog, kliniker, konsumentförespråkar och tandhälsoprojektör. Medan många av dem arbetar direkt med tandläkarpatienter, kan andra titlar de innehar vara forskare, administratörer eller kontorsledare.

Att använda denna online databas är lätt. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.