Keystone logo

2 Vetenskaplig yrkesexamen Program i Pulmonology i Amerikas förenta stater för 2024

Filter

Filter

 • Vetenskaplig yrkesexamen
 • Amerikas förenta stater
 • Sjukvård
 • Läkarvetenskap
 • Pulmonology
Studiefält
 • Sjukvård (2)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Vetenskaplig yrkesexamen Program i Pulmonology

  Vad är pulmonologi?
  Pulmonologi är studien av sjukdomar som påverkar lungorna och andningsorganen. Detta inkluderar tillstånd som astma, KOL, lungcancer och lunginflammation. Pulmonologer är läkare som är specialiserade på att diagnostisera och behandla dessa tillstånd.

  Varför studyPulmonology?
  Pulmonologi behandlar sjukdomar som kan vara extremt försvagande och till och med dödliga, genom att förstå hur dessa sjukdomar fungerar, pulmonologer kan utveckla bättre behandlingar och i slutändan rädda liv. Lungförhållanden blir allt vanligare på grund av luftföroreningar och rökning, så det finns ett växande behov av pulmonologer.

  Olika typer av pulmonologigrader
  Det finns flera olika typer av grader som man kan tjäna i pulmonologi. En läkare (MD) eller en läkare i osteopatisk medicin (DO) kan slutföra ett uppehållstillstånd i lungmedicin, som vanligtvis varar i tre år. Efter avslutad uppehållstillstånd, vissa pulmonologer kan välja att specialisera sig inom ett visst område av fältet, såsom kritisk vård pulmonologi eller interventionell pulmonologi. Alternativt, studenter kan få en magisterexamen eller doktorsexamen i lungvetenskap eller annat relaterat område. Dessa program tar vanligtvis två till fyra år att slutföra.

  Vad ska jag studera under min pulmonologiexamen?
  Läroplanen för en pulmonologiexamen varierar beroende på vilket program du väljer. Du kan förvänta dig att studera ämnen som lunganatomi och fysiologi, patofysiologi av lungsjukdomar, diagnostisk testning och procedurer, och behandlingsalternativ.

  USA är fortfarande världens mest populära destination för internationella studenter. Universitet i USA dominerar världsrankingen och landet erbjuder också ett brett utbud av spännande studieplatser. Statliga universitetssystem subventioneras delvis av statliga regeringar, och kan ha många campus spridda runt om i staten, med hundratusentals studenter.

  En Associate of Science är en tvåårig examen som är perfekt för dem som vill fortsätta sin utbildning och ta en kandidat- eller masterexamen i framtiden. Man kan ta en AS både på universitet, högskolor och på internet.