Läs den officiella beskrivningen

Nyorganiserade avdelningsegenskaper Huvudsaklig inom hälsovetenskap

Som svar på nationella och regionala sysselsättningsutvecklingar inom hälsa och medicin kommer Aquinas College att börja erbjuda en majoritet inom hälsovetenskap för att stödja högskolans uppdrag att ge en liberal artsutbildning med karriärorientering. Den nya hälsovetenskapliga huvudrollen är en del av den nya biologiska och hälsovetenskapliga avdelningen (tidigare biologiska avdelningen). Studenterna tar kärnkärnans kärna tillsammans med biologi, kemi, fysik, biokemi och matematik kurser skräddarsydda för att utrusta dem för forskarutbildning i allierade hälsoområden som läkare assistent (PA), fysisk terapi (PT), podiatry och folkhälsa.

Som en del av vårt engagemang för vetenskapen har Aquinas College inlett en kampanj som inkluderar en renovering av 32 miljoner dollar och expansion av våra vetenskapliga anläggningar. Vetenskapsexpansion kommer att bana väg för nya program, innovativ forskning och studentförlovning för att förbereda forskare, ingenjörer och matematiker som ska bidra till den regionala STEM-arbetskraften, utbildningsinitiativ och forskning.

  1. Aquinas biologi och hälsovetenskapliga kandidater njuter acceptansgrader på nästan 100% till läkareassistent, fysioterapi och tandläkarprogram
  2. Aquinas biologi- och hälsovetenskapliga kandidater har en läkarvårdskraftsacceptansgrad på cirka 20% över det nationella medeltalet.
  3. Sedan 2000 har nästan en tredjedel av Aquinas biologi- och hälsovetenskapliga kandidater gått för att tjäna doktorsexamen inom biologi eller hälsorelaterade områden (humanmedicin, veterinärmedicin, tandvård, fysioterapi, etc.).
  4. Ytterligare 14% av Aquinas biologi- och hälsovetenskapliga kandidater har gått på för att få en magisterexamen på liknande områden (läkareassistent, folkhälsa, hälsovård, etc ...) sedan 2000.
  5. Under fem års runda har Aquinas College biologikandidater gjort över 90: e percentilen på Major Field Test, ett standardiserat test av biologi kunskap administrerad av mer än 300 högskolor och universitet över hela USA
  6. Upp till två kvalificerade Aquinas studenter per år kan bli antagen till Michigan State University College of Human Medicine genom en tidig Assurance Partnership mellan de båda institutionerna.
  7. Kvalificerad Aquinas biologi och hälsovetenskap majors kan få elektivbiologi krediter för laboratorieforskning genomförd på Van Andel Institut.
  8. Minst två fakultetsmedlemmar från Aquinas College Biology and Health Sciences Department deltar i Mohler-Thompson Summer Scholars-programmet varje sommar och erbjuder stipendier för kvalificerade studenter som bedriver självständig forskning.
  9. Varje kurs och ett laboratorium som tagits av en Aquinas biologi och hälsovetenskapliga huvudämne lärs av en heltid fakultet medlem som har tjänat en doktorand. Inom sitt kompetensområde.
  10. Alumni i biologi och hälsovetenskap programmet har tjänat examen eller professionella examina vid prestigefyllda universitet som Brown, Cornell, Michigan, Northwestern, Notre Dame och UC Berkeley och Harvard.

Praktisk erfarenhet

Aquinas College Biology and Health Science Department har utsetts för att ansluta sig till Small World Initiative (SWI), en Yale-University-baserad ideell organisation som syftar till att lära eleverna vetenskapliga metoder och samtidigt crowdsourcing upptäckten av nya antibiotika.

"Vår biologi fakultet är upphetsad att vara en del av detta innovativa program som kommer att ge våra elever mer möjligheter att engagera sig i autentisk forskning, säger Jennifer Hess, doktorand, professor i biologi. "Vi ser fram emot att fullt ut integrera SWI-läroplanen i den nya hälsovetenskapliga läroplanen som för närvarande utvecklas inom vår avdelning."

Examen

Aquinas College Biology Department har valts ut för att gå med i Small World Initiative (SWI), En Yale-University-baserad ideell organisation som syftar till att lära eleverna vetenskapliga metoder samtidigt som man bygger upp upptäckten av nya antibiotika.

Detta urval kommer att ge finansiering för utbildning och material för att införliva SWI-läroplanen till institutionens inledande biologi kurser hösten 2017. Inom Michigan är Aquinas College för närvarande det andra högre utbildningsinstitutet (Eastern Michigan University är det andra) och det enda lilla liberalskollegiet som välkomnas som en del av SWI-konsortiet.

Programmet inspirerades som ett svar på VD: s råd för rådgivare om vetenskap och teknik (PCAST) under 2012, som krävde "(ersättning) av standardlaboratoriekurser med upptäcktsbaserade forskningskurser." SWI är utformat för att engagera studenter i forskning Som behandlar en verklig kris --- den minskade tillgången till effektiva antibiotika.

"Vår biologi fakultet är upphetsad att vara en del av detta innovativa program som kommer att ge våra elever mer möjligheter att engagera sig i autentisk forskning, säger Jennifer Hess, doktorand, professor i biologi. "Vi ser fram emot att fullt ut integrera SWI-läroplanen i den nya läroplanen för hälsovetenskap som för närvarande utvecklas inom vår biologiska avdelning." SWI syftar till att "ta itu med den globala oro för antibiotikaresistens, upptäcka kandidater till nya antibiotika av naturprodukt och att utforska den oanvända mikrobiella och biokemiska mångfalden i marken. "Med hjälp av denna läroplan kommer alla introducerade Aquinas biologistudenter, inklusive många förstaårsstudenter, att ha möjlighet att engagera sig i tillämpad forskning och att direkt utvidga nuvarande vetenskaplig kunskap inom ett medicinskt viktigt område.

Program undervisas på:
Engelska

Se 3 fler kurser från Aquinas College »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum