Primärvård Ögonologi (MSc - Online Learning)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programbeskrivning

Denna nya treårig deltid Masterprogrammet lärs helt online, erbjuds gemensamt av University of Edinburgh och Royal College of Surgeons i Edinburgh och leder till civilingenjörsexamen. Det har utvecklats i samarbete med NHS Education for Scotland (NES).

Inriktad främst på optometrists som söker formell forskarutbildning i samhällsbaserad klinisk vård, är detta program också mycket relevant för medicinska och kirurgiska praktikanter som går in i specialutbildning i oftalmologi.

Denna examen är anpassad till läroplanerna för både FRCSEd och FRCOphth-undersökningarna i Storbritannien och Irland, vilket gör det väldigt attraktivt för inhemska och internationella studenter.

Detta program syftar till att stödja optometrister som söker formell forskarutbildning i samhällsbaserad klinisk vård och även medicinska och kirurgiska praktikanter som går in i specialutbildningen oftalmologi.

Detta program ger praktikanter förstklassig förberedelse för Fellowship of The Royal College of Surgeons of Edinburgh (FRCSEd) och Samhälle av Royal College of Ophthalmologists (FRCOphth) undersökningar eller motsvarande, med ytterligare betoning på förvärvad kunskap och dess tillämpning.

Det tredje årets MSc-forskningsprojektet tjänar också som ett tillfälle att utveckla en akademisk karriär. Ophtalmology

Online lärande

Programmet lärs helt och hållet online. Studenterna stöds av synkron och asynkron diskussion med e-handledare - alla ledande kliniker inom deras område - och har tillgång till en stor inlärningsresurs, inklusive prenumerationer på viktiga online-böcker och tidskrifter. Studenter förväntas leda e-seminarier och e-journalen klubbar.

Vår online inlärningsteknik är helt interaktiv, prisbelönad och gör att du kan kommunicera med vår högkvalificerade lärare från ditt eget hem eller arbetsplats.

Våra online-studenter har inte bara tillgång till Edinburghs utmärkta resurser utan också blir en del av ett stödjande online-samhälle, som sammanför studenter och lärare från hela världen.

Programmet leds av professor Baljean Dhillon.

Programstruktur

Levereras genom en online-lärmiljö, går programmet på en termin i tre år och omfattar ungefär 10-15 timmars studie varje vecka på ett flexibelt modulärt sätt. Alla moduler är obligatoriska och lärs och utvärderas med hjälp av ett kliniskt problembaserat tillvägagångssätt och involverar deltagande i diskussionsgrupper och reflekterande portföljer.

Studenter ackumulerar krediter genom att fylla i en rad moduler som leder till ett doktorsexamen, doktorsexamen eller magisterexamen. Minimiperioden för det fullständiga mastersprogrammet är tre år och den maximala tiden för färdigställande är sex år.

På certifikat- och examensnivåerna ska studenterna delta i en årsgranskning som hålls i Edinburgh för brittiska studenter eller med en förhandsgodkänd partnerinstitution för internationella studenter.

År 1: Certifikat

 • Grundläggande Oftalmisk Vetenskap: Anatomi, Patologi, Fysiologi av Ocular Structures
 • Grundläggande granskning
 • Grundläggande glaukom
 • Grundläggande makulär sjukdom
 • Grundläggande akut ögonsjukdom
 • eTriage och Referral Refinement

År 2: Diplom

 • Avancerad Oftalmisk Vetenskap: Anatomi, Patologi, Fysiologi av Ocular Structures
 • Avancerad provning
 • Avancerad glaukom
 • Avancerad makulär sjukdom
 • Avancerad akut ögonsjukdom
 • Avancerad eTriage och Referral Refinement

År 3: Mästare

Det slutliga året omfattar ett övervakat masters forskningsprojekt, som kommer att genomföras i ett godkänt ämne som speglar ditt intresse för underspecialitet och kommer att kräva inlämning av en skriftlig projektrapport.

Karriärmöjligheter

Detta program är utformat för:

 • optiker som vill öka sin kunskap med särskild hänsyn till diagnos och behandling av okulär sjukdom, eftersom de pågår en alltmer växande roll i hanteringen av ögonsjukdom som en del av ett tvärvetenskapligt hälsovårdsteam
 • medicinska och kirurgiska praktikanter som strävar efter att specialisera sig i oftalmologi, så att de kan studera mot deras FRCSEd, FRCOphth eller motsvarande, på ett flexibelt sätt

Tilldelningen av MSc kommer att lyfta fram studentens engagemang för fortsatt yrkesutveckling i sin valda karriär och kommer att säkerställa en konkurrensfördel vid ansökan om kliniska positioner.

MSc kommer också att hjälpa till att förbereda dem för en akademisk eller forskningskarriär. MSc är också relevant för praktiserande läkare och praktikantläkare med ett särskilt intresse för oftalmologi, familjemedicinläkare, ortoptiker, oftalmiska sjuksköterskor och andra ögonhälsovårdspersonal som vill öka sin förståelse för primärvårdens oftalmologi och dess gränssnitt med sekundärvård.

Ingångskrav

En medicinsk examen (MBChB eller motsvarande), eller en brittisk 2: 1 hedersexamen eller dess internationella motsvarighet, i optometri, ortopedi, doseringsoptik, oftalmisk omvårdnad eller biomedicinsk vetenskap.

Vi kommer också att överväga din ansökan om du har 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet eller yrkeskvalifikationer, till exempel RGN, med lämplig klinisk erfarenhet.

Engelska språkkrav

Alla sökande måste ha en av följande kvalifikationer som bevis på sin engelskspråkiga förmåga:

 • en grundutbildning eller masterexamen, som undervisades och bedömdes på engelska i ett majoritets engelsktalande land som definieras av brittiska visum och invandring
 • IELTS Akademisk: totalt 6,5 (minst 6,0 i varje modul)
 • TOEFL-iBT: totalt 92 (minst 20 i varje modul)
 • PTE (A): totalt 61 (minst 56 i varje avsnitt "Kommunikativa färdigheter"; avsnittet "Aktivera färdigheter" beaktas inte)
 • CAE och CPE: totalt 176 (minst 169 i varje modul)
 • Trinity ISE: ISE II med distinktioner i alla fyra komponenterna

Grader undervisade och bedömda på engelska måste vara högst tre år i början av ditt examensarbete. Språktester får inte vara mer än två år i början av ditt examensarbete.

Stipendier och finansiering

Brittiska medborgare, personer med bosatt status och vissa EU-medborgare som inte är bosatta i Storbritannien kan vara berättigade till ett doktorandlån mot avgifter - och i vissa fall levnadskostnader.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Läs mindre