74 PhD Program i Tjeckien for 2024

PhD Program i Tjeckien for 2024Filter
    • Olomouc, Tjeckien

    Heltid

    På Campus

    Engelsk

    Doktorandprogrammet i kinantropologi fokuserar på vetenskaplig forskning och autonomt kreativt arbete inom forskningsområdet. Studietiden för båda formerna är 4 år

    • Ostrava, Tjeckien

    Heltid, Deltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    • Prague, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Neurovetenskap intar en särskild position inom systemet för vetenskapliga områden på grund av den höga specificiteten hos funktionell neural vävnad som avsevärt skiljer sig från andra vävnader i nästan alla observerbara parametrar på alla nivåer. Till detta läggs den enorma heterogeniteten i funktionell neuronal befolkning och det faktum att en av de yttre världens kardinala funktionella manifestationer återspeglar mental aktivitet. Neurovetenskap samlar en rad subdiscipliner som neuroanatomi, neurofysiologi, neurokemi, neurologi, neurokirurgi och psykiatri.

    • Brno, Tjeckien

    Heltid, Deltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    Doktorandprogrammet Veterinärmedicinsk folkhälsa, kriminalteknisk veterinärmedicin och toxikologi är ett akademiskt inriktat studieprogram som motsvarar vetenskapens nuvarande tillstånd och nivå och behoven i Europa. Kandidater från doktorandstudien Veterinär folkhälsa, kriminalteknisk veterinärmedicin och toxikologi fick fördjupad teoretisk kunskap och praktiska färdigheter förvärvade genom oberoende kreativ aktivitet och förvärv av ny vetenskaplig kunskap inom studieområdet. Kandidater kan aktivt dela sina kunskaper inom studieområdet på internationell nivå och offentligt. Baserat på denna kvalifikation är akademiker huvudsakligen anställda vid forskningsinstitutioner och universitet.

    • Hradec Kralove, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Doktorandprogrammet i farmakologi och toxikologi är inriktat på studiet av läkemedelsinteraktioner med organismen när det gäller farmakokinetik, farmakodynamik och läkemedelstoxicitet. Studenter på detta program utökar de grundläggande teoretiska kunskaperna om farmakologi och toxikologi och får expertis i experimentellt arbete med state-of-the-art metoder för molekylär och cellulär farmakologi och genetik - in vitro, in situ, ex vivo och in vivo. Beroende på studiens specialisering är akademiker experter på olika aspekter av farmakologi, inklusive mekanismer för läkemedelseffekter, läkemedelsinteraktioner, metabolism och utsöndring. Studieprogrammet för farmakologi och toxikologi lämpar sig inte bara för dig som är intresserad av experimentell forskning utan också för dig som vill fortsätta i klinisk praktik. Standardstudietiden är fyra år.

    • Prague, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Programmet Human Physiology and Patophysiology är inriktat på studiet av funktioner hos organismens särskilda system (blod, cirkulationssystem, andning, matsmältning, urinvägar, humorala, nervsystem) och deras kontroll, från molekylär nivå upp till studiet av ömsesidigt relationer mellan särskilda system under normala förhållanden och patologiska tillstånd. Lika viktigt är studiet av faktorer som kan påverka mekanismerna för utveckling, plasticitet och anpassning till epigenetiska och inre påverkan. Det experimentella och analytiska tillvägagångssättet för lärande gör det möjligt för dig att använda den kunskap som erhållits för förebyggande, diagnostik, terapi och rehabilitering av den mänskliga organismen. Syftet med studierna inom utbildningsprogrammet Human Physiology and Patophysiology är att utbilda studenterna på ett sådant sätt att de ska kunna utföra självständigt vetenskapligt arbete som är nödvändigt för förståelse av fysiologiska och patofysiologiska mekanismer som kan vara orsaken till större kliniska betingelser. Programmet genomförs utan någon specialisering.

    • Prague, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Ph.D. Programmet i missbrukslära omfattar tvärvetenskapliga kunskaper inom missbruk och färdigheter att självständigt utforma och genomföra studier av de olika faktorerna i riskmiljön för missbruk och beroendeframkallande beteenden - från individ till policynivå. Syftet är att bidra till evidensbaserat beslutsfattande, kärnan i programmet ligger i kliniskt arbete och folkhälsoforskning med ett deltagande samhällsfokus. Centralt i programmet är metodisk handledning och stöd för transdisciplinär beroendeforskning med tonvikt på att kombinera kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder från olika discipliner till en gemensam kunskapsteoretisk ram.

    • Pilsen, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Tandläkarutbildningen består av följande ämnen: Mun- och käkkirurgi, Protetik, Restorativ tandvård och endodonti, Parodontologi och oral medicin, Barnodontologi och Ortodonti. Syftet med forskarutbildningen i stomatologi är att utöka, fördjupa doktorandernas kunskaper inte bara inom det grundläggande stomatologiområdet utan även inom närliggande områden (borderline) och på den grunden självständigt vetenskapligt arbete. Huvuddelen av studien är att lösa en specifik forskningsuppgift inom stomatologiområdet, vilket är i enlighet med institutionens forskningsinriktning. Resultaten av lösningen av det givna ämnet bearbetas av doktoranden i hans/hennes avhandling. Samtidigt presenterar den dem kontinuerligt både i form av en fackartikel i den aktuella tidskriften och i form av muntlig kommunikation vid inhemska eller utländska yrkesmöten. Studieprogram utan fördjupning.

    • Olomouc, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    Ph.D. studenterna kommer att utbildas inom området vaccindesign inklusive konstruktion av vaccinationsantigener antingen vildtyp eller chimär baserat på protein, glykoprotein eller DNA / RNA; antigenmodifiering för målinriktad induktion av cytotoxiska T-celler, induktion av toleranta T-celler, modifiering av allergen- eller autoantigenspecifika immunsvar och induktion av oralt toleransfenomen; antigen eller DNA / RNA-modifiering för korpuskulära vaccinformulering, som utnyttjar olika administrerings (systemisk och mukosal) och utvärderingen av antingen systemiska eller mukosala immunsvar i humorala och cellulära armar samt relevant intracellulär signalering Pathways .

    • Olomouc, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    Social and Spiritual Determinants of Health är ett fyraårigt doktorandprogram som främst är forskningsorienterat och samlar tidiga forskare för att diskutera, debattera och samarbeta om aktuella frågor inom global hälsa, med fokus på dess sociala och andliga faktorer genom en bio -psyko-socio-andlig hälsomodell. Det ger den perfekta kombinationen av teori och praktisk forskning, så att varje student kan utforma sin egen individuella studieplan.

    • Prague, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Studieprogrammet undersöker mekanismerna för interaktion mellan kemiska, fysiska och biologiska faktorer i levande och arbetsmiljöer i organismen. Den integrerar metodologiska tillvägagångssätt, särskilt inom området toxikologi, molekylärbiologi och immunologi. Det är den teoretiska grunden för förebyggande medicinska områden, dvs. hygien och epidemiologi.

    • Prague, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Ämnet för studieprogrammet inom begreppet komplexa biomedicinska fält är frågan om fysiska processer i en levande organism, påverkan av fysiska faktorer på levande organismer och användningen av moderna fysiska metoder inom biomedicinska fält. Biofysik som ett tvärvetenskapligt område erbjuder doktorandstudier (doktorander) till universitetsexaminerade från olika inriktningar (medicin, naturvetenskap, matematik, fysik, etc.).

    • Brno, Tjeckien

    Heltid, Deltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    Doktorandprogrammet Veterinär ekologi och vildsjukdomar är ett akademiskt fokuserat studieprogram som motsvarar det nuvarande läget och nivån på vetenskapen och behoven i Europa. Utexaminerade från doktorandstudien Veterinär ekologi och vilda sjukdomar fick fördjupad teoretisk kunskap och praktiska färdigheter förvärvade genom oberoende kreativ aktivitet och förvärv av ny vetenskaplig kunskap inom studieområdet. Kandidater kan aktivt dela sina kunskaper inom studieområdet på internationell nivå och offentligt. Baserat på denna kvalifikation är akademiker huvudsakligen anställda vid forskningsinstitutioner och universitet.

    • Brno, Tjeckien

    På Campus

    Syftet med det presenterade doktorandprogrammet är att förbereda akademiker från medicinska, farmaceutiska och vetenskapliga fakulteter för arbete inom militär radiobiologi. Att förse studenter med avancerad laboratorieteknik inom områdena hematologi, flödescytometri, histologi och molekylärbiologi, som är nödvändiga för analys av förändringar i organismen efter interaktion med joniserande strålning in vitro- eller in vivo-studier.

    • Prague 6, Tjeckien

    Heltid, Deltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    The Biomedical Engineering Ph.D. Programmet är inriktat på vetenskaplig forskning och oberoende forskning i en tvärvetenskaplig biomedicinsk teknisk miljö. Detta fält uppstod från behovet av att utelämna interaktioner mellan den levande organismen från de traditionella ingenjörsvetenskapliga disciplinerna, som anges på ett antal sätt.