PgCert i Breast Imaging

London South Bank University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

PgCert i Breast Imaging

London South Bank University

Breast Imaging-programmet är utformat för att tillgodose de alltmer specialiserade behoven hos utövare för utbildning för att stödja professionell praxis vid bröstdiagnos.

Ett viktigt inslag i detta program är möjligheten att utöva särskild kunskap och kompetensutveckling inom ditt praktikområde genom användning av arbetsbaserat inlärning, t.ex. bröst ultraljud och ultraljudstyrda biopsiprocedurer.

Programmet innehåller bestämmelser för att utveckla en hög standard på mammografiska färdigheter. Det riktar sig emellertid också till dem som vill gå in i avancerad och konsultverksamhet för att möta de nya kraven på bröstscreening och diagnostiska tjänster.

Kursen och de moduler som anges i den tillhandahålls genom ett partnerskap mellan LSBU och National Breast Screening Training Center, King's College NHS Foundation Trust. Kursen fokuserar på kompetensutveckling och uppnåelse inom bröstbildnings- och bröstvårdsfältet, i enlighet med de nationella normerna för NHS Breast Screening Program, Kungliga College of Radiologists, Society of Radiographers och Consortium for Accreditation of Sonographic Education

Sökande kommer normalt att vara en registrerad radiograf med Hälso- och sjukvårdspersonal (HCPC), med relevant yrkeskvalifikation eller som innehar den första examen i en vetenskap, biomedicin eller hälso- och socialvård.

Kursen är validerad som en del av Diagnostics Imaging PgCert / PgDip / MSc


Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

PgCert Breast Imaging-programmet (60 hp) kan bestå av ett urval av följande specialmoduler, alla undervisade på National Breast Screening Training Center, King's College NHS Foundation Trust:

 • Mammografi teori (20 hp)
 • Mammography Practice (40 hp)
 • Mammografi Bildtolkning och rapportering (40 hp)
 • Klinisk bröstundersökning och kommunikationsfärdigheter (20 hp)
 • Bröst ultraljud för ultraljudsapparater (40 hp)
 • Bröst ultraljud (60 hp)
 • Ultraljudstyrda interventioner (20 hp)

Även om dessa moduler gör det möjligt att uppnå PgCert Breast Imaging som följer de brittiska nationella standarderna, ingår de också i PgDip / MSc Diagnostic Imaging-priset, vilket möjliggör framsteg utöver PgCert.


anställbarhet

Detta program kommer att hjälpa dig att utveckla dina karriärmöjligheter som praktiserande läkare eller till en specialist, avancerad och konsultverksamhet, forskning eller ledningsområden.


Ingångskrav

Sökande kommer att behöva uppfylla följande kriterier:

 • Registrering hos ett lämpligt tillsynsorgan, t.ex. Hälso- och sjukvårdsrådet.
 • Innehav av erkänd lämplig yrkeskvalifikation (minst nivå 6), t.ex. BSc (Hons) Diagnostisk Radiografi.
 • Var anställd på bröstvårdsområdet och ha tillgång till en bröstbildningsavdelning och / eller bröstklinik som kan ge lämplig klinisk erfarenhet.
 • Bevis på avdelningsstöd på grund av arten av de individuella modulernas kliniska kompetensbehov. Detta måste bekräftas vid tidpunkten för ansökan och bör innehålla identifiering av en lämplig klinisk avdelning.
 • Om engelska inte är första språket, måste eleverna ha ett IELTS-medelvärde på 7,0 vid inmatning till programmet. Inga enskilda element ska vara under 7,0.


Avgifter och finansiering

Du kan vara berättigad till kontinuerlig yrkesutveckling (CPD) finansiering från din arbetsgivare / förtroende. Tala med din arbetsgivare angående professionella utvecklingsmöjligheter.

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad June 11, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Apr. 2019
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
2 år
Deltid
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - London, England
Startdatum : Apr. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Apr. 2019
Storbritannien - London, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Sept. 2019
Storbritannien - London, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan