Läs den officiella beskrivningen

Breast Imaging-programmet är utformat för att tillgodose de alltmer specialiserade behoven hos utövare för utbildning för att stödja professionell praxis vid bröstdiagnos.

Ett viktigt inslag i detta program är möjligheten att utöva särskild kunskap och kompetensutveckling inom ditt praktikområde genom användning av arbetsbaserat inlärning, t.ex. bröst ultraljud och ultraljudstyrda biopsiprocedurer.

Programmet innehåller bestämmelser för att utveckla en hög standard på mammografiska färdigheter. Det riktar sig emellertid också till dem som vill gå in i avancerad och konsultverksamhet för att möta de nya kraven på bröstscreening och diagnostiska tjänster.

Kursen och de moduler som anges i den tillhandahålls genom ett partnerskap mellan LSBU och National Breast Screening Training Center, King's College NHS Foundation Trust. Kursen fokuserar på kompetensutveckling och uppnåelse inom bröstbildnings- och bröstvårdsfältet, i enlighet med de nationella normerna för NHS Breast Screening Program, Kungliga College of Radiologists, Society of Radiographers och Consortium for Accreditation of Sonographic Education

Sökande kommer normalt att vara en registrerad radiograf med hälso- och sjukvårdspersonal (HCPC), med relevant yrkeskvalifikation eller som innehar den första graden i en vetenskaplig, biomedicinsk eller hälsovård och socialvårdsperspektiv.

Kursen är validerad som en del av Diagnostics Imaging PgCert / PgDip / MSc

Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge

moduler

Vissa obligatoriska färdighetssessioner kan äga rum på kvällen.

PgCert Breast Imaging-programmet (60 hp) kan bestå av ett urval av följande specialmoduler, alla undervisade på National Breast Screening Training Center, King's College NHS Foundation Trust:

 • Mammografi teori (20 hp)
 • Mammography Practice (40 hp)
 • Mammografi Bildtolkning och rapportering (40 hp)
 • Klinisk bröstundersökning och kommunikationsfärdigheter (20 hp)
 • Bröst ultraljud för ultraljudsapparater (40 hp)
 • Bröst ultraljud (60 hp)
 • Ultraljudstyrda interventioner (20 hp)

Även om dessa moduler gör det möjligt att uppnå PgCert Breast Imaging som följer de brittiska nationella standarderna, ingår de också i PgDip / MSc Diagnostic Imaging-priset, vilket möjliggör framsteg utöver PgCert.

anställbarhet

Detta program kommer att hjälpa dig att utveckla dina karriärmöjligheter som praktiserande läkare eller till en specialist, avancerad och konsultverksamhet, forskning eller ledningsområden.

Professionella länkar

Kursen är godkänd av Society of Radiographers.

Samhället och kollegiet för radiografer representerar den brittiska radiografiska arbetskraften.

Ingångskrav

Sökande kommer att behöva uppfylla följande kriterier:

 • Registrering hos ett lämpligt tillsynsorgan, t.ex. Hälso- och vårdutbildningsrådet
 • Innehav av erkänd lämplig yrkeskvalifikation (minst nivå 6) t.ex. BSc (Hons) Diagnostisk Radiografi
 • Var anställd inom bröstvårdsområdet och ha tillgång till en bröstbildningsavdelning och / eller bröstklinik som kan ge lämplig klinisk erfarenhet
 • Bevis på avdelningsstöd på grund av arten av de individuella modulernas kliniska kompetensbehov. Detta måste bekräftas vid ansökan och bör innehålla identifiering av en lämplig klinisk avdelning
 • Om engelska inte är första språket, måste eleverna ha ett IELTS-medelvärde på 7,0 vid inmatning till programmet. Inga enskilda element ska vara under 7,0

Hur man ansöker

Instruktioner för hem / EU-sökande

Läge

Internationella studenter: kan ansöka direkt till LSBU.

Att studera mindre än 60 hp (t.ex. enskilda moduler) - UK / EU-sökande ska ansöka via CPPD-prospektet med de enskilda modulkoderna.

CPPD-sökande

Varje modul är tillgänglig som CPPD till arbetshälso-och sjukvårdspersonal sponsrad av sin arbetsgivare.

Du kan ansöka om utbudet av CPPD Health and Social Care-kurser som erbjuds genom vårt CPPD-prospekt där du också kan bläddra igenom våra program och moduler. Du kan använda den enkla sökfunktionen eller använda en av genvägarna till de professionella grupperna. Genom att klicka på programmet eller modulen du är intresserad av visas information om kursen själv, inklusive datum levererade. Du kommer också att kunna ansöka online, utan att behöva fylla i massor av pappersarbete. Ansök inom fem minuter med vårt system, och om din arbetsgivare har erbjudit att finansiera dig, kommer vårt system även att få sin auktorisation innan din ansökan behandlas. Din ansökan behandlas med lätthet och du kommer att få ett e-postmeddelande vid varje steg i processen.

Mer information om UKPass Application Service

Heltids / deltid självfinansierande forskarstuderande och forskarstuderande söker genom UK Postgraduate and Statistical Service (UKPASS). Fullständig information om hur man gör detta finns i vår avsnitt om hur man ansöker för forskarstuderande och hur man ansöker för forskarstuderande.

För kandidatexamen krävs att upp till två referenser ingår i ansökan.

boende

Eleverna ska ansöka om boende vid London South Bank University (LSBU) så snart som möjligt, när vi har gjort ett erbjudande om en plats på en av våra akademiska kurser.

Finansiera

Det är en bra idé att tänka på hur du ska betala studie- och underhållskostnader för universitetet medan du fortfarande söker en plats att studera. Kom ihåg - du behöver inte vänta på en bekräftad plats på en kurs för att börja ansöka om studentfinansiering.

Postgraduate Application Service

Boka en session med en av våra specialister. Över en en på en rådgivningssession, de kommer att ge dig råd om doktorsexamen på LSBU som matchar dina intressen och erfarenheter.

Avgifter och finansiering

Du kan vara berättigad till kontinuerlig yrkesutveckling (CPD) finansiering från din arbetsgivare / förtroende. Tala med din arbetsgivare angående professionella utvecklingsmöjligheter.

Förbered dig för att börja

Vi hjälper våra elever att förbereda sig för universitetet redan innan semestern börjar. För att få reda på när du ska ansöka om ditt LSBU-boende eller studentfinansiering läs fliken Så här ansöker du för den här kursen.

Välkomstvecka

Innan du börjar kursen ska vi skicka information om vad du behöver göra innan du anländer och under de första dagarna på campus. Du kan läsa om processen på vår Welcome Week-sidor.

Program undervisas på:
Engelska

Se 76 fler kurser från London South Bank University »

Senast uppdaterad February 23, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Apr. 2019
Sept. 23, 2019
Duration
2 år
Deltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Apr. 2019
Slutdatum
Mar. 31, 2021
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sept. 23, 2019
Slutdatum
Juni 4, 2021
Sista anmälningsdag

Apr. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Mar. 31, 2021

Sept. 23, 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Juni 4, 2021