Omvårdnad Associate Degree

Allmänt

Programbeskrivning

Omvårdnad Associate Degree

Associate Degree Omvårdnad är utformad för att förbereda män och kvinnor för övrig personal registrerade omvårdnad positioner som innebär direkt vård av patienter. Det finns två vägar för inträde i programmet: en för början studenter och en för licensierade närvårdare. Individer överväger registrering eller för närvarande inskrivna i sjuksköterskeprogrammet bör vara medveten om att tidigare felonyconvictions kan förbjuda rätten till licensieringen efter slutförandet av programmet.

Programmet har godkänts av Iowa Board of Nursing och ackrediterad av Ackreditering kommissionen för utbildning i omvårdnad (ACEN) (tidigare National League for Nursing ackrediterande kommissionen, Inc.).

INTRÄDESFORDRINGAR

Den sökande måste fylla i ansökningsprocessen genom hälso- och sjukvårdsyrken rådgivare ligger i Development Office Student. ADN Programmet erbjuder två starter: sommaren och hösten villkor.

Alla sökande måste fylla i en gymnasieexamen eller likvärdighet program. Datumet för formell ansökan till programmet kommer att vara den dag den sökande lämnar in en fullständig ansökan till ADN-programmet. Slutligt godkännande till programmet kommer att vara när den sökande framgångsrikt har slutfört alla förutsättningar för ADN-programmet. Ansökningsdagen kommer att vägas in om två eller fler sökande konkurrerar om lediga tjänster. Genomförda program granskas med början i december för nästa läsår.

Förutsättningar

 • Ett ACT sammansatt poäng på 20.

Följande obligatoriska kurser måste fyllas med betyget C eller högre.

 • BIO-102 inledande biologi (3 sh) och
 • BIO-103 Inledande Biology Lab (1 sh)
 • CHM-151 College kemi I (4 sh)
 • MAT-156 Introduktion till statistik (3 sh)
 • PSY-111 Introduktion till psykologi (3 sh)

En kumulativ 2,5 GPA krävs för dessa kurser. En minsta totala 2,0 NIACC GPA krävs för att komma in i programmet och måste upprätthållas under hela programmet.

Sjuksköterska Aide Utbildning:

Lämna in bevis på slutförandet av 75-timmars delstaten Iowa godkänd Certified Nurse Aide Program eller motsvarande. Lämna in bevis på avslutad Nurse Aide skriftliga och färdigheter test för placering på Direct Care Worker registret. En utskrift anger sökanden passerade båda testerna, eller en registerkort kommer att fungera som verifikation.

High School Course Rekommendationer / Datateknik

Matematik:

 1. Ett helåret kurs (2 terminer) på gymnasiet algebra II

Vetenskap:

 1. Biologi: två terminers gymnasiet / högskola förberedande biologi
 2. Kemi: två terminers gymnasiet / högskola förberedande kemi

Fyra till sex terminers gymnasiet engelska och fyra till sex terminers Samhällskunskap rekommenderas starkt. Eftersom NCLEX-RN licensiering examen är ett datoriserat test två terminer av gymnasiet dator klasser eller en termin av ett datorprogram klass också rekommenderas starkt.

En ansökan till ADN-programmet, gymnasiet avskrift, måste gymnasiet equivalency poäng (i förekommande fall), alla college avskrifter och resultaten av ACT skall vara i sökandens mapp innan antagningen utskottet vidtar åtgärder för godkännande i Associate Degree sjuksköterskeprogrammet. Vid godkännande är en fysisk undersökning tillhandahålla bevis på aktuell immunisering och ljud fysisk och psykisk hälsa krävs.

De föreskrivna kursfordringar planerade för första år måste tas i sekvens och tidslinjer indikerade. Däremot kan stöd kurser (noterade med en * i läroplanen) tas före inskrivning eller under den tid eleven är i sjuksköterskeprogrammet. Obs: Om stödkurser tas i sekvensen med en ammande kurs, både stödkurser och omvårdnad kursen måste avklarad att fortsätta i programmet.

Studenter måste uppnå en C betyg i alla omvårdnad kurser och föreskrivna kurser. En övergripande 2,00 GPA på föreskrivet läroplan och en lägsta total kumulativ college medeltalet på 2,00 krävs för examen från ADN-programmet.

Studenter som dra sig ur programmet måste göra en formell ansökan om återinträde och efter godkännande kommer att övervägas på en utrymmes tillgängliga basis. Återtagande kriterier upp i ADN Student Handbook. Återinträde krav omfattar nuvarande physicals / immunisering poster, aktuell vårdgivaren (CPR) Certifiering erbjuds av American Heart Association, och nuvarande tecken på TB-testning inom läsåret. Alternativ kommer att diskuteras på individuell basis för studenter misslyckade på alla nivåer av programmet.

Varje överföring studenten ansöker om upptagande, som har registrerats i en ammande läroplan annat än NIACC, kommer att krävas för att träffa Division ordförande för att diskutera placeringen i läroplanen. Kursplaner och klinisk information från det överlåtande institution kommer att krävas för granskning. Studenten kommer också att uppmanas att lämna skriftligt tillstånd möjliggör kontakt med instruktörer från överförings institutionen har klass och klinisk prestanda. Ett brev av referens när det gäller teori, klinisk och övergripande elev beteende kommer att krävas från ordföranden för hälsoprogram på överförings institutionen. Information som förvärvats från dessa kontakter kommer att övervägas i acceptans och korrekt placering i en NIACC omvårdnad läroplan.

Eleverna ska vara medvetna om att de kommer att resa ett avstånd för olika klinisk erfarenhet och att vissa kliniska erfarenheter kommer att schemaläggas under kvällen / natten timmar och helger. Krävs Tillgången till Internet för webb förbättrad kursuppgifter. Datorsalar på campus finns tillgängliga under utsedda timmar.

Drogtester kan krävas av enskilda byråer. Brottslig bakgrund kontroller och vuxna / beroende missbruk kontroller kommer att krävas för alla inkommande studenter och studenter är tillbaka i programmet. Resultat av bakgrunden och missbruk kontroller kommer att granskas av utrikesdepartementet av mänskliga service för att bestämma lämpliga för klinisk inskrivning i programmet, men garanterar inte licensieringen på programmet avslutats. Kostnader för krav kommer att ansvara för den studerande.

För studenter som vill få en studentexamen examen i omvårdnad, ger ADN-programmet en grund för slutförandet av BSN program i Iowa. University of Iowa College of Nursing erbjuder RN till BSN Progression Program i norra Iowa området.

Karriärmöjligheter

 • Sjukhus, vårdhem och kliniker
 • Hälsa underhållsorganisationer
 • Privata kontor och kliniker av läkare och tandläkare
 • Myndigheter och militären
 • Besöks sjuksköterska föreningar
 • Närsjukvård organ
 • Tillfälliga bemanningsföretag
 • Entreprenörssatsningar
Senast uppdaterad September 2015

Om skolan

North Iowa Area Community College (NIACC) is a nationally-ranked, two-year institution located in North Central Iowa that serves students of all ages and abilities. Starting in 1918 as Mason City Juni ... Läs mer

North Iowa Area Community College (NIACC) is a nationally-ranked, two-year institution located in North Central Iowa that serves students of all ages and abilities. Starting in 1918 as Mason City Junior College, NIACC has the distinct privilege of being the oldest Iowa community college. In 2018, NIACC will be celebrating the College’s 100 year anniversary of providing an education to our students... Läs mindre