Read the Official Description

MSc-formuleringsvetenskap

MSc Formulering Science är innovativ, tvärvetenskaplig, distinkt och unik i Storbritannien att erbjuda en djup kunskap inom vetenskapen om att formulera nya produkter, vare sig dessa är nya läkemedel eller konsumenthygienprodukter, färger, livsmedel eller snabbrörliga konsumentvaror.

Programmet ger dig möjlighet att förstå principerna för att göra färdiga produkter från en blandning av olika enskilda beståndsdelar. Med utgångspunkt i aktuella exempel från läkemedelsindustrin, och användning av industriell erfarenhet av akademisk personal, kommer du också tillämpa dessa principer för industriellt relevanta problem inom andra områden av formulering vetenskap, såsom konsumentprodukter och kosmetika.

Detta program innebär en serie föreläsningar kompletteras med praktiska labbbaserade undersökningar och seminarier. Fallstudier ger dig möjlighet att förbättra din kreativitet och problemlösning samtidigt arbeta som en del av ett team på ett sätt som simulerar en industriell miljö. Ett forskningsprojekt i en välutrustad avdelning leds av personal med en mångfald av forskningserfarenhet ger dig möjlighet att utföra nya forskning och förbättra din förmåga att hantera projekt och främja självständighet.

Över graden, kommer du att ha möjlighet att kommunicera din vetenskapen tydligt i en rad olika former för en rad målgrupper och utnyttja ny informations- och kommunikationsteknik. Efter avslutad examen du kommer att ha utvecklat en forskningskompetens portfölj som kommer att fungera som en stabil grund för din fortsatta kompetensutveckling i formuleringsvetenskap.

Våra tidigare studenter har gått vidare för att utveckla framgångsrika karriärer i en rad olika branscher, från läkemedels vetenskaperna till aggrochemical och konsumtionsvaror. De har gått att arbeta för stora multinationella företag samt trivs på specialiserade företag. Tidigare studenter har också utvecklats för att studera framgångsrikt för doktorer.

Innehåll

  • Kolloider och strukturerade material i formuleringar (30 hp)
  • Formulering av konsumentvaror, kosmetika och Coatings (30 hp)
  • English Language Support (för Forskarstuderande i högskolan)
  • Analysmetoder och QA / QC principer (30 hp)
  • Project (MSc Formulering Science) (60 hp)
  • Modern Pharmaceutical Technologies och processteknik (30 hp)

Ingångskrav

Sökande bör ha:

  • En BSc heder examen normalt vid 2.1 eller högre eller motsvarande i kemi, biologi, biokemi, apotek eller läkemedelsvetenskap ELLER stor erfarenhet.
  • Studenter som inte har engelska som modersmål, måste ha ett IELTS resultat på 6,5 eller högre eller motsvarande rating på ett annat erkänt språk testsystem.
  • Alternativt kan eleverna in via universitetet i Greenwich International Pre-Masters 'programmet.
  • Sökande från andra bakgrunder anses men ska e-posta programledaren innan ansökan på science-queries@gre.ac.uk

Bedömning

Undervisade kurser bedöms genom en kombination av undersökningar, en fallstudie, och ett projekt avhandling / uppsats.

Karriär alternativ

Efter avslutad detta program ska studenten kunna arbeta i beredningsindustrier såsom läkemedel, konsumenthälsovård, kosmetika, färger och finkemikalier eller gå vidare till högre studier såsom en doktorsexamen.

Program taught in:
Engelska

See 10 more programs offered by University of Greenwich »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Aug. 2019
Sept. 2019
Duration
1 år
Heltid
Pris
12,100 GBP
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Aug. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum