Läs den officiella beskrivningen

ms i medicinsk teknik

Den Biomedical Engineering Institutionen erbjuder Master of Science (MS) och filosofie doktor (PhD) grader inom biomedicinsk teknik. Våra program är flexibla och prisvärda alternativ för studenter som vill erbjuda avancerad sjukvård och medicin genom förståelsen för prevention, diagnos och behandling av mänsklig skada och sjukdom. Vår läroplan är mycket tvärvetenskaplig, utsätta studenter till lärare från varje specialisering och främja teoretisk och praktisk erfarenhet från många olika perspektiv. Finansiering erbjuds i form av undervisning, forskning och examen assistent stipendier. I många fall undervisningsassistent inkluderar sjukförsäkring och en undervisning stipendium. Andra finansieringsresurser finns också.

Som en av endast 150 biomedicinska ingenjörsutbildningar i landet, är vår läroplan utformad för att förbereda studenterna för akademiska eller bransch karriärer med anknytning till medicinsk teknik samt företagande sysselsättningar i hälso- och sjukvårdsområdet. Annat än huvudklasserna och valfria, är masterstudenter som krävs för att genomföra en vetenskaplig uppsats projekt med ledning av en fakultet rådgivare. Doktorander förväntas bidra till utvecklingen av kunskap inom sitt ämnesområde.

En accelererad BS + MS examen är också tillgänglig.

Pedagogiska mål

Målet för biomedicinska ingenjörer är att förbättra människors hälsa genom framsteg inom vård och medicin. Detta inkluderar att öka kunskaperna om prevention, diagnos och behandling av personskador, sjukdomar och komplikationer i samband med fysiologiska och sociologiska faktorer såsom åldrande, miljö och kost. I detta avseende är vi lever i en spännande tid. Under de senaste två decennierna eller så vi har sett, bland många landvinningar, avkodning av hela den mänskliga arvsmassan, födelsen av proteomik metoder, mognaden av datortomografi, dramatiska framsteg inom bild- och sensorteknik, odling av stamceller, och framsteg inom biomaterial som så småningom kan göra det möjligt för oss att konstruera vävnader och även organ. Sammantaget har dessa landvinningar dramatiskt förstärkt vår potential för att förbättra hälso- och sjukvården. Men att ta itu med hur man använder dessa grundläggande vetenskap forskningsframsteg för förbättrad hälsovård utgör en stor utmaning för biomedicinska ingenjörer den kommande generationen.

Kronisk sjukdom är nu en dominerande fråga i vården, konsumerar stora summor sjukvårds dollar, personal och anläggningar användning. Denna situation kommer bara att förvärras under de kommande decennierna med den åldrande befolkningen. Som ett resultat, förbättringar i vår förmåga att förebygga, diagnostisera och behandla kroniska sjukdomar, och att göra det till en rimlig kostnad, har hamnat i fokus för den nationella vård agenda. Följaktligen är målet med medicinsk teknik programmet vid Binghamton University att förbereda civilingenjörer för att möta inte bara de nya utmaningar 21: a århundradet, men också att främja ny teknik för bättre hälso- och sjukvård.

Lärande och forskning Upplevelser

Programmet ger studenten med tillgång till betydande resurser, inklusive:

 1. Clinical Science and Engineering Research Center med personal för att hjälpa till med genomförandet av kliniska prövningar.
 2. Datorkluster för höghastighetsdataanalys, modellering och simulering.
 3. Laboratorielokaler utrustade med state-of-the-art utrustning för cell- och vävnadsodling forskning, genomik forskning, proteomik forskning, molecularimaging, som wellasbiomaterials forskningsanläggningar.
 4. Laboratoriedjurs resurser för små djurförsök.
 5. Small Scale Systems Integration och förpackning (S³IP) Centrum för mikro- och nanosystemteknik.

Studenter inskrivna i programmet har också möjlighet att samarbeta med kliniker öva på närliggande medicinska centra, inklusive Binghamton General Hospital, Wilson Hospital, Upstate Medical Center, Bassett Healthcare Center och Guthrie Health Center.

Biomedicinsk teknik Programmet erbjuder både master- och doktorsexamen. Omfattningen av varje grad är likartad, men djupet av studien skiljer sig åt. Typiskt en magisterexamen är klar i en ½ till 2 år. Studenter slutföra läroplanen och valfria, och genomföra ett forskningsprojekt. Doktorander kompletterar också kärnan kurser med valfria men på 600 nivå och genomföra en fördjupad forskning där de visar ett bidrag till ökad kunskap inom sitt ämnesområde. Doktorander förväntas också visa förståelse för utveckling av teknik för hälsovårdsbranschen. Således, förutom att vara förberedd för akademiska eller bransch karriärer med anknytning till medicinsk teknik, kommer de att ha bakgrundsinformation som krävs för att bedriva en entreprenöriell roll i hälso- och sjukvårdsområdet. För detta ändamål, inkubatorutrymme och tekniköverföring stöd är tillgängliga för studenter intresserade av nya satsningar.

Professionell utveckling

Biomedicinsk teknik doktorander har tillgång till resurser såsom klinisk forskning och Engineering Research Center, state-of-the-art laboratorier och småskalig Systems Integration och förpacknings Center. Inkubator utrymme och tekniköverföring stöd är också tillgängliga för studenter intresserade av nya satsningar. För forskarseminarium som innefattar medicinsk teknik föreläsningsserie, avdelningen inbjuder flera framstående gästtalare på fältet för att diskutera sin forskning.

Läroplanen tillåter eleverna utrymme att utforska specialiteter och orientera sin forskning inom specifika områden av intresse under hela deras studier. Tidigare forskningsområden av intresse 3D bioprinting, biomaterial, nanomedicin och stamceller. En lokal kapitel i Biomedical Engineering Society har också fastställts. Watson Karriär och Alumni Anslutningar erbjuder professionell rådgivning och tjänster såsom intervju vägledning, följebrev kritik och möjligheter till nätverkande.

Efter examen

Alumni av programmet har drivit karriär inom både den offentliga och den privata sektorn för organisationer, däribland Memorial Sloan Kettering Cancer Center och den amerikanska Food and Drug Administration. Akademiker har också eftersträvas doktors positioner i hyllade institutioner som Boston University Medical Center, University of Rochester, Rensselaer Polytechnic Institute, University of Pennsylvania och Cornell University.

År 2014, de två första doktorer i programmet gick vidare till en fast anställning på amerikanska Systems i Washington DC, och postdoc arbete vid Pennsylvania State University.

Antagning Krav

För att vara berättigad till forskarutbildningen, måste du:

 • Tillhandahålla en komplett uppsättning av din grundutbildning (och, i förekommande fall, kandidat) transkript visar ett av följande:
  • Du har tjänat en kandidatexamen (eller motsvarande) från ett nationellt eller regionalt ackrediterade högskola eller universitet
  • Du är inom ett läsår att tjäna en kandidatexamen (eller motsvarande) från ett nationellt eller regionalt ackrediterade högskola eller universitet
  • Du har rätt att utgöra en del av ett samförståndsavtal mellan den aktuella institutionen och Binghamton University
 • Har tjänat åtminstone en av följande:
  • En 3,0 GPA över hela grund karriär
  • En 3,0 GPA under din senaste 60 termin poäng eller 90 kvartal hp din grundexamen, med de flesta kurser graderade regelbundet (inte som "godkänd / underkänd")
  • En 3,0 GPA i en examen, med de flesta kurser graderade regelbundet (inte som "godkänd / underkänd")
  • Med hänsyn till de olika betygsskalor som används runt om i världen, utvärderar varje akademisk institution internationella transkript för att avgöra från fall till fall till fall om de visar något av ovanstående krav.

För att ansöka måste du lämna följande material. För allmänna riktlinjer för dessa material, se Förkunskapskrav webbplats.

 • Online examen program med examen ansökningsavgift
 • Transkript från varje högskola eller universitet som du har deltagit
  • MS Sökande: En grund huvudämne teknik är önskvärd för antagning.
 • Personligt uttalande på högst en sida som beskriver dina skäl för att driva forskarutbildningen, dina karriärmål, dina specialintressen inom ditt område, och ovanliga funktioner i din bakgrund som kan behöva förklaring eller vara av intresse för forskar antagning kommittén
 • Återuppta eller CV
 • Två rekommendationsbrev
 • Officiella GRE poäng

Internationella studenter måste också lämna följande material. För mer information om dessa material, se International Students delen av Förkunskapskrav webbplats.

 • International Student Bokslutskommuniké (ISFS) formen
 • Stödjande finansiella dokumentation (t.ex. kontoutdrag, stipendium eller sponsor bokstäver, etc.)
 • Bevis på kunskaper i engelska (som officiella TOEFL / IELTS / PTE Akademiska poäng)

Denna information kan komma att ändras. Även om vi gör allt för att uppdatera dessa programsidor, rekommenderar vi att du kontaktar avdelningen med frågor om krav programspecifika.

klass profil~~POS=HEADCOMP

Totalt Inskrivning: 59 International / Non-Citizen Inskrivning: 78% GRE Kvantitativ: 63% GPA: 3,3

* Dessa poäng representerar genomsnittet för den nyligen antagna klass; scoring lägre resulterar inte i automatisk avstötning och scoring högre garanterar inte acceptans.

deadlines

Fall: Rullande (15 januari finansiering)

Spring: Rolling (1 oktober rekommenderas)

Program undervisas på:
Engelska
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
2 år
Heltid
Pris
12,921 USD
(Bosatt); $ 24.261 (Non-Resident)
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum