Master of Specialization in Visceral and Structural Osteopathy

MEDAC

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Master of Specialization in Visceral and Structural Osteopathy

MEDAC

MEDAC ordföranden för specialisering inom osteopati ackrediterad av det officiella universitetet Isabel I , bildas av två master i specialisering inom strukturell och visceral osteopati där kompetencerna är relaterade till att: veta alla viktiga begrepp som hör samman med denna disciplin, kunna reproducera olika förfaranden med hög vetenskaplig noggrannhet och precision, förutom att stärka attityden hos studenten för att på ett fullständigt sätt ta itu med de olika organiska förändringarna som kan uppstå.

Denna disciplin , numera i uppgång och stor efterfrågan från samhället , kräver specialiserade och högkvalificerade fysioterapeuter inom manipulativ fysioterapi och osteopati. Därför krävs det erbjudanden som kan kombineras i en specialisering av två mästare , syntetiska i angående formativ period (2016-2017 år, 120 hp) och uppfyller högsta grad av akademisk rigor.

Med denna utbildning, uteslutande för fysioterapeuter , kommer studenten att integrera all nödvändig kunskap på den strukturella, viscerala och inledande nivån på kranivå för att ta itu med flera patologier som uppvisar lokala och / eller allmänna konsekvenser som påverkar dessa system, såsom: gemensamma kompressioner facettsyndrom, ischias, joint / visceral hypomobilities, visceral vidhäftning, matsmältningssjukdomar, andningssjukdomar, patologier på kraniala nerver, svimningsproblem, störningar i den temporomandibulära leden ... räknar med detta med högkvalificerade akademiska lärare, liksom Omfattande klinisk och pedagogisk erfarenhet.

Osteopati bygger på uttömmande kunskaper om ämnen som anatomi, tillämpad biomekanik och kroppens fysiologi och efter en klinisk bedömning av funktionen att utfärda en noggrann diagnos i förhållande till de olika förändrade vävnaderna. Denna disciplin använder olika tekniker, strukturella och / eller funktionella, som syftar till normalisering av kroppsliga dysfunktioner.

Studentprofil

Kandidater eller akademiker i fysioterapi som vill komplettera sin utbildning, och ser i osteopati ett mycket bra diagnostiskt verktyg, så knappt i universitetsexamen. Därifrån till vikten av innehållet i anatomi, fysiologi och biomekanik. Det är användningen av manuell terapi för att söka normalisering av kroppen.

Tillgång och metodik

I alla MEDAC klasser MEDAC tre grundläggande principer: lärande genom att göra och undervisa till en annan (studenten behåller 75% och 80% av det som har lärt sig), att eleverna lämnar sina komfortzoner (fungerar endast i ett område av utmaning och osäkerhet som studenten kan utveckla ny inlärning), och slutligen utveckla och arbeta rätt halvklotet (var är viktiga färdigheter för framgång på arbetsplatsen: lagarbete, kommunikation, ledarskap, etc.).

Dessa metodologiska principer är mycket mer förnuftiga med en facklig specialistlärare, där alla lärare är professionella i ämnet de lär, de är mycket nära och ödmjuka och framförallt är de mycket medvetna om den viktiga roll de har i utbildningen av deras studenter.

Det är därför att de flesta ansikte mot ansikte är praktiska så att du kommer att lära dig på ett mer underhållande och attraktivt sätt.

Den är indelad i tjugo seminarier, inom intervallet av:

 • Fredag: 16: 00-21: 00 timmar.
 • Lördagar: 9: 00-14: 00 och 16: 00-21: 00 timmar
 • Söndagar: 9: 00-14: 00 timmar

För att göra registreringen måste du följa följande steg:

 • Initial betalning av platsbokning: 500 €
 • Finansiering upp till 16 månader utan ränta: 278 € / månad

karriär~~POS=TRUNC möjligheter~~POS=HEADCOMP

Med denna utbildning, uteslutande för fysioterapeuter , ska studenten integrera all nödvändig kunskap (strukturell, visceral och kranial) för att ta itu med flera patologier med hög förekomst och prevalens i rutinmässig klinisk praxis.

Tack vare dessa mästare kan du därför arbeta som osteopatisk fysioterapeut i:

 • Skapa din egen klinik-privat konsultation av fysioterapi och osteopati
 • Sjukgymnastikcentraler
 • Medicinska, behandlings- och återhämtningscentra
 • Primärhjälpcentra och specialiserad assistans
 • Kliniker och sjukhus
 • Privat vård och konsultation
 • Klubbar, föreningar, centra och sportenheter.

Varför studera mästaren i osteopati?

Visst har vi alla en bekant eller har vid något tillfälle hört uttrycket "med den goda arbetaren som är och kan inte hitta arbete" ... många är de ursäkter som söks idag och har en gemensam punkt: anta att krisen har förstörde så många jobb att det inte finns något jobb för alla. Men fler och fler människor undrar vad de kan göra för att få fler alternativ att hitta arbete och därigenom generera en framflyttning ... Och är det att arbetsmarknaden förändras i breakneck-hastighet, vilket leder till en klar avbrytning mellan vad Eleverna lär sig i universitetsutbildning och vad som verkligen krävs av dem på arbetsplatsen.

Betydelsen av osteopati

Vid denna tidpunkt är det oundvikligt att tänka på mina fysioterapeuter och hur denna nya sociala situation där vi är nedsänkta har återställt betydelsen av Osteopats siffra i full behandling av människor.

Det finns många frågor som bör klargöras beträffande tillämpningar av osteopatiska tekniker. Bland dem tror vi att de viktigaste frågorna som inte bör lämnas obesvarade i hela denna artikel är: Vad är osteopati? Vem kan vara en osteopat? Är det reglerat utbildning eller finns det någon utbildning med officiell kvalifikation?

Vad är Ostepathy?

För att lösa den första frågan: Vad är osteopati? Det är därför nödvändigt att göra en kort introduktion om osteopati som tillåter att kasta lite ljus och försöka klargöra alla tvivel som finns om denna vetenskapliga disciplin. Osteopatiens filosofi är grunden för osteopatisk medicin i hälsovården. Filosofi fungerar som en uppsättning idéer som försöker organisera vetenskaplig kunskap i förhållande till alla faser av hälsa: fysiskt, mentalt och emotionellt tillsammans med de karakteristiska principerna för patientens behandling.

Denna skola erbjuder program i:
 • Spansk


Senast uppdaterad September 21, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2018
Duration
Varaktighet
16 terminer
Deltid
Price
Pris
278 EUR
per månad
Information
Deadline
Locations
Spanien - Málaga, Andalusia
Startdatum : Okt. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Okt. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Okt. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Okt. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2018
Spanien - Málaga, Andalusia
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan