Master of Rehabilitation Sciences and Physiotherapy (M.Sc.)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Denna Master of Rehabilitation Sciences and Physiotherapy erbjuder dig evidensbaserad klinisk utbildning av rehabilitering i neurologiska eller interna tillstånd i kombination med omfattande utbildning i vetenskaplig forskning. Aktivt och studentcentrerat lärande, en bred blandning av undervisnings- och examinationsmetoder, en masteruppsats och kliniska praktikplatser är hörnstenarna i vårt unika program.

Programinnehåll

Är du intresserad av rehabilitering av personer med neurologiska tillstånd som vestibulära störningar, Parkinsons sjukdom och multipel skleros eller rehabilitering av personer efter en stroke? Sedan är Master of Rehabilitation Sciences and Physiotherapy: Neurological Conditions ett utmärkt val. Programmet fokuserar på det vetenskapliga perspektivet och evidensbaserad praxis inom fysioterapi. Det utgör en balans mellan teoretisk utbildning och klinisk praxis, och den är inbäddad i en forskargrupp som aktivt samarbetar på nationell och internationell nivå, både inom utbildning och forskning.

128929_CampusDrieEikenpreview_CampusDrieEikenGebouw11.jpg

Är du intresserad av rehabilitering av patienter med inre tillstånd som hjärta- och lungsjukdomar eller i metabolism som diabetes? Då rekommenderar vi att du ansöker om Master of Rehabilitation Sciences and Physiotherapy: International Conditions . Programmet fokuserar på det vetenskapliga perspektivet och evidensbaserad praxis inom fysioterapi. Det utgör en balans mellan teoretisk utbildning och klinisk praxis, och den är inbäddad i en forskargrupp som aktivt samarbetar på nationell och internationell nivå, både inom utbildning och forskning.

Karriärsbana

Sjukgymnaster blir allt viktigare i det föränderliga landskapet inom sjukvården. Som master i rehabiliteringsvetenskap och fysioterapi kan du hitta anställning i:

  • Intramural hälsovård: Du kan starta en yrkeskarriär som sjukgymnast i en klinisk miljö som en rehabiliteringsklinik, ett dagscenter eller ett sjukhus där du kommer att arbeta med andra kliniska experter (läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter).
  • Extramural hälsovård: Du kan börja som anställd i en privat praxis eller bli egenföretagare och starta en privat klinik. Ett annat alternativ är att fortsätta din utbildning i en doktorsexamen eller ett avancerat masterprogram i Belgien eller utomlands.

Varför välja UAntwerp ?

"Undervisningen är studentcentrerad och evidensbaserad. Handledarna ägnar mycket uppmärksamhet åt enskilda studenter och ger vetenskaplig litteratur för en mer omfattande förståelse av ämnen. Detta är en helt ny metod för mig och det förstärker min fascination för vetenskapliga forskning."

Ahmad Usama Ali Khan | pakistan

127173_Rehab_IC_Fotofiche_1180op361.jpg

Senast uppdaterad Apr. 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Läs mer

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Läs mindre