Master i teori och metoder för förebyggande och anpassade fysiska aktiviteter

Allmänt

Programbeskrivning

  • Var: Parma, Italien
  • Språk: Italienska
  • Varaktighet: 2 år
  • Maximalt antal elever 139
  • Gratis tillgång / entré

Översikt

Magisterexamen i teori och metoder för förebyggande och anpassade fysiska aktiviteter är en tvåårig master för fri tillgång för 120 ECT. Denna examen grundades 2009 enligt DM 270/04. Målet för mästaren är att ge eleverna kunskap och färdigheter inom området fysiska och idrottsliga aktiviteter. Detta mål riktar sig särskilt till fysiska och psykologiska funktionshinder som påverkar vardagen och socialt deltagande.

Under det första året kommer du att studera mänsklig anatomi, fysiologi och patofysiologiska mekanismer för de viktigaste sjukdomarna för vilka du kan planera anpassad fysisk aktivitet. Förebyggande och anpassningsbara program baserade på fysisk aktivitet för ungdomar, vuxna och äldre kommer att vara de viktigaste ämnena i år.

Det andra året är inriktat på förebyggande och kompensatorisk fysisk aktivitet, på upprätthållande och återhämtning av hälsostatus, på ett träningsprogram för funktionshinder och på den psykosociala aspekten av fysisk träning. Dessutom kommer du att utvärdera sjukdomsriskfaktorer och livsstilar som antagits för att förhindra dem, studera epidemiologin för vissa patologier och du kommer att uppdateras med den senaste litteraturen inom idrottsmedicin.

Den här examen ger dig möjlighet till praktikplats på cirka 20 ECT vid en nationell eller internationell institution som är erkänd av University of Parma . Dessutom har kandidatexamen nyligen inlett ett samarbete med det ryska statliga sociala universitetet (RSSU) i ett dubbelprogram.

Videopresentation av kursen (på italienska, börja kl. 06:38:00): href = "https://www.youtube.com/watch?v=yr7YNpZQcLs

Karriärmöjligheter

Som doktorand i teori och metoder för förebyggande och anpassade fysiska aktiviteter kan du administrera träningsprogram och anpassad fysisk aktivitet som hjälper människor att vara fitna och friska. Du kan också planera tävlings- och marknadsföringsaktiviteter med en idrottsklubb eller föreningar, som du till och med kan hantera eller så kan du undervisa i skolan som PE-lärare.

Internationella möjligheter

Detta magisterexamen erbjuder ett dubbelutbildningsprogram för högst 3 utvalda studenter som kommer från Ryska statliga sociala universitetet (RSSU) som kommer att tillbringa första halvåret på andra året på University of Parma , undervisade på engelska. I slutet av två år får studenterna den magisterexamen som utfärdas av University of Parma och magisterexamen i fysisk rehabilitering och sport i rekreation och turism utfärdad av RSSU.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Läs mindre
Altavilla Vicentina , Parma + 1 Mer Mindre