HANDLA OM

Är du intresserad av forskning för att bättre förstå normal och patologisk hjärnfunktion? Vill du bli specialist inom neurovetenskap? Neurovetenskap och kognition ger dig möjlighet att undersöka många områden med hjärnfunktion som gör neurovetenskap och kognitionsfältet unikt spännande och utmanande.

EN INDIVIDUELLERAD BENÄMNING

Neurovetenskap och kognition tränar dig för att bli en tvärvetenskaplig neuro- och / eller kognitionsvetenskapsman, fullt utrustad för att möta utmaningarna av modern forskning inom det tvärvetenskapliga området neurovetenskap och kognition. Med riklig kunskap om omfattningen av hjärnan och kognitiv funktion kommer du att vara beredd att ansluta dig till ett internationellt forskargrupp som undersöker vårt mest komplexa organ. Låter tilltalande? Neurovetenskap och kognition kan vara en perfekt passform!

Välj Experimentell och Klinisk Neurovetenskap eller Kognitiv Neurovetenskap som ditt val och utforska grundläggande principer och tekniker. Du kommer att arbeta i tvärvetenskapliga grupper tillsammans med studenter från olika ungdomsbakgrunder som biomedicinska vetenskaper, neuro- och kognitiv psykologi, språkvetenskap eller konstgjord intelligens. En idealisk förberedelse för framtida forskningsplatser i offentliga och privata forskningsinstitut! Efter 10 veckors introduktionskurs Grundläggande om neurovetenskap och kognition bestämmer du en individuell studieväg med hjälp av spårkoordinatorn, som består av kvalificerade praktikplatser, valfria och skriftliga uppdrag.

Varför borde du studera NEUROSCIENCE AND COGNITION vid Utrecht University

 • Det erbjuder en unik kombination av klinisk och preklinisk neurovetenskap och kognition
 • Över 200 huvudforskare deltar och erbjuder forskningsprojekt och tillsyn
 • Håll dig uppdaterad med den senaste utvecklingen inom funktionell neuroimaging, mänsklig genetisk material och andra avancerade tekniker
 • Två omfattande forskningsprojekt ger möjlighet att lära och träna flera tekniker och ämnen och erbjuder den bästa rutten för att bli en framgångsrik doktorand .

Karriärutblick

En magisterexamen i neurovetenskap och kognition erbjuder dig många karriärmöjligheter. Kandidater fortsätter till universitet och forskningsinstitut, lärosäten och läkemedelsindustrin. De kan inneha politiska och ledande befattningar inom vetenskap, industri och hälsovårdssektorer.

Generellt kommer studenterna att hitta anställning i / på:

 • Undervisningssjukhus (sjukdomsinriktad forskning)
 • Forskningsinstitut (grundforskning inom olika områden inom neurovetenskap)
 • Läkemedelsindustrin (forskning och utveckling)
 • Vetenskap, industri och hälso- och sjukvård (politik och ledningspositioner, tillämpad vetenskap och design)
 • Kliniska inställningar (neuropsykolog, klinisk fysiker)

Möjliga framsteg

Akademiska karriärer

Under de senaste åren var 95% av alla elever i magisterprogrammet Neuroscience and Cognition redan anställda innan de tog examen. Av dessa var 25% närmade sig ett doktorandprojekt av ett av forskningsinstituten i Utrecht.

Kandidater har många karriärmöjligheter, till exempel:

 • Forskare (som doktorand) på ett av de akademiska sjukhusen (sjukdomsinriktad forskning)
 • Forskare (som doktorand) i ett forskningsinstitut, antingen nationellt eller internationellt (grundforskning inom olika områden inom neurovetenskap)
 • Läkemedelsindustrin ger stora möjligheter (forskning och utveckling)
 • Politik och ledningsfunktioner inom vetenskap, industri och vård
 • Kliniska inställningar (neuropsykolog, klinisk fysiker)
Program undervisas på:
Engelska

Se 18 fler kurser från Utrecht University »

Senast uppdaterad December 4, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
2 år
Heltid
Pris
2,083 EUR
Holländska och övriga EU / EEA-studenter (lagstadgad avgift 2019-2020): € 2 083. Studenter utanför EU / EES (institutionell avgift): 2018-19: 18.690 euro, 2019-20: 19.900 euro
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum