Handla om

Denna magisterexamen i medicinsk fysik är ett tvärvetenskapligt tvåårigt masterprogram som kombinerar högskoleforskning och -undervisning. Programmet är utformat för alla nationaliteter, och högst 15 studenter kommer att accepteras till det.

För att ansöka om programmet förväntas sökanden ha en treårig kandidatexamen eller motsvarande högskoleexamen inom ett tillämpligt fält (fysik eller teknik) samt mycket goda färdigheter på både skriftligt och muntligt engelska. Läs mer om antagningskraven.

I programmet möter läroplansteori praktiken: Programmet innehåller möjligheten till klinisk praktik på Kuopio Universitetssjukhus, som består av t.ex. kvalitetssäkringsmätningar, utbildning i stråldoseringsplanering för cancerbehandling och bekanta med de rutinerade uppgifterna hos en medicinsk fysiker . Den kliniska praktiken kan ersättas med en forskarutbildning vid en av de högklassiga forskargrupperna vid Institutionen för tillämpad fysik vid University of Eastern Finland . Läroplanen för det medicinska fysikprogrammet har upprättats så att studenten förutom obligatoriska kurser har valfria kurser eller studieämnen som fritt kan ingå i studierna enligt studerandes akademiska intressen och framtida karriärplaner. Läs mer om programmets läroplan.

Förutom utbildningen inom medicinsk fysik kommer studenterna att få kritiska forskningsfärdigheter som krävs för forskarutbildning inom medicinsk fysik och teknik. Dessutom tjänar programmet som en startpunkt för unga och begåvade studenter som söker karriär inom medicinsk teknik och diagnostikindustrin. Studenter som har lyckats slutföra programmet kommer att tilldelas en magisterexamen i tillämpad fysik.

Studier

Magisterprogrammet i medicinsk fysik är ett tvåårigt program. Studerande som har avslutat programmet kommer att tilldelas en magisterexamen i medicinsk fysik. Under de två åren kommer du att spendera med oss, du kommer att lära känna våra utmärkta föreläsare, professorer, doktorander och andra medarbetare, och du spenderar mycket tid i vår state-of-the- konstmiljöer. Gruppens storlek vid föreläsningarna är typiskt omkring 20 studenter, vilket gör föreläsningsmiljön fredlig. Undervisningen är intensiv och studenten kan vara i direkt kontakt med lärarna.

Det grundläggande innehållet i examen i medicinsk fysik är utformad för att förbereda och utrusta studenter för en karriär inom medicinsk fysik och teknik. Typiskt innefattar detta utveckling av ny instrumentering och teknik, utveckling av nya medicinska diagnostiska protokoll och terapeutiska förfaranden och förbättring av befintlig teknik.

Efter studenten

Magisterprogrammet kommer att utrusta studenten med specialkunskaper inom medicinsk fysik. Dessutom kommer studiet att ge den kompetens som krävs för att genomföra en specialisering som medicinsk fysiker och kan öppna Pathways till ytterligare avancerade studier och möjligheter till gemenskap.

Efter avslutad program har studenten en karriärväg anpassad efter hans eller hennes behov eller intressen, vilket skapar en möjlighet till

  • Fortsätter avancerade studier för att bedriva en karriär som forskare
  • Att bli en värdefull del av industrin (t.ex. inom hälsoteknik och teknik)
  • Arbetar i ledning och undervisning
  • Verkställande inom vetenskaplig förvaltning på nationell nivå eller internationellt
  • Fortsatt i strävan efter en karriär som specialiserad medicinsk fysiker
Program undervisas på:
Engelska

Se 3 fler kurser från University of Eastern Finland »

Senast uppdaterad September 12, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Aug 2019
Duration
2 år
Pris
12,000 EUR
per läsår
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Aug 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Aug 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum