Master i läkemedelsinnovation

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

The Dutch Master's Selection Guide (Keuzegids Masters 2017) rankade detta program som det bästa inom kemiområdet i Nederländerna.

Drug Innovation handlar om:

 • Utveckla nya läkemedel för att bekämpa läkemedelsresistenta mikroorganismer;
 • Använda gen- eller proteinteknologier för att skapa terapier riktade mot enskilda patienter;
 • Hitta ett sätt att intrycka immunsystemet för att öka toleransen;
 • Utforska förhållandet mellan tarmmikrober och hjärtsjukdom;
 • Lär dig hur man använder proteomics för att studera stamcellsutveckling;
 • Minska biverkningarna av behandlingen genom att hitta nya sätt att leverera läkemedel direkt i tumören;
 • Uppdatera och påskynda läkemedelsregleringsprocessen.

Master's in Drug Innovation-programmet fokuserar på diagnostik och förbättring och hantering av små molekyler och biomolekylära läkemedel. Läkemedelsinnovation täcker många ämnen som utveckling av nya vacciner och studien av antikroppar, genterapi och medicinsk näring. När det har utvecklats måste ett nytt läkemedel genomgå godkännande, vilket ger upphov till en helt ny uppsättning utmaningar, till exempel upprättandet av nya metoder och kriterier för utvärdering av läkemedlets kvalitet, effektivitet, säkerhet och prestanda.

Tvärvetenskapligt program

Detta breda tvärvetenskapliga program är öppet för akademiker från ett brett spektrum av discipliner som kemi, biologi, läkemedelsvetenskap, biomedicinsk vetenskap eller medicin.

Många valfria kurser

Vårt program erbjuder en mångsidig svit med valbara kurser. Detta innebär att du kan koncentrera dig på de ämnen som är mest intressanta för dig. Du tar också en praktikplats med ett av forskarteam som arbetar med läkemedelsinnovation vid Utrecht University . Detta arbete kan leda till publicering i vetenskapliga tidskrifter inom området eller nya läkemedelspatent eller protokoll.

Kandidater i detta program kan gå vidare med forskning om läkemedelsinnovation vid universitet, inom läkemedels- och bioteknikindustrin eller att arbeta inom vetenskap eller sjukvård.

Programmål

Läkemedelsinnovation är ett tvärvetenskapligt område som samlar kompetens från kemiska, biologiska och medicinska vetenskaper. Denna tvärvetenskap ligger centralt i sökandet efter nya lösningar för nuvarande obotliga sjukdomar. Du kommer att bidra till detta område genom att genomföra två praktikplatser över totalt 15 månader och skicka in en skriftlig uppgift.

Graderad?

Efter examen kommer du att ha de färdigheter som behövs för att översätta ett drogrelaterat problem till en relevant forskningsfråga och kommer också att kunna utforma och utföra den forskning som behövs för att lösa denna fråga. Slutligen kommer du också att kunna kritiskt reflektera över din egen forskning och rapportera om det, både muntligt och skriftligt. Dessa färdigheter är mycket överförbara och gör att du kan arbeta självständigt inom en konkurrenskraftig arbetsmarknad.

spår

 • Experimentell farmakologi
 • Drug Regulatory Sciences

Karriärmöjligheter

Kandidater med MSc i läkemedelsinnovation är berättigade till många doktorandprogram. Så snart du är utexaminerad med en doktorsexamen, och om du vill sträva efter en karriär inom akademin, kan du sträva efter ett doktorandstipendium. Efter det kan du välja antingen en assistent-, biträdande eller fullständig professorsroll, vilket oftast sker genom fastighetsspår. Du kan också välja att bidra till läkemedelsinnovation inom forskningsinstitut, vilket som helst av det växande antalet läkemedels- och bioteknikföretag (allt från små uppstart till ”stora farma”) eller hälsovårdsorganisationer. När du har slutfört profilen Drug Regulatory Sciences kan du hitta jobb inom regleringsfrågor, ofta även utan ett doktorandprogram. Andra möjligheter på samma institut eller företag inkluderar karriärer inom företag, administration och utbildning.

Akademiska karriärer

Cirka 66% av kandidatexamen strävar efter ett doktorandprogram. Detta är uppdelat i 30% av doktoranderna som vistas i Utrecht, 19% som föredrar andra universitet i Nederländerna, medan 17% väljer internationella universitet som Cornell University, Oxford University, Imperial College London och andra. Doktorander vill antingen hitta en karriär inom akademin eller så vill de förbereda sig för positioner vid institut eller industri.

Professionell karriär

Cirka 30% av studenterna för läkemedelsinnovation väljer en profil inom kommunikation och utbildning, vetenskap och företag eller läkemedelsreglerande vetenskaper. De fortsätter att driva en karriär inom forskningsintensiva institut och professionalisera vidare inom till exempel ledning, undervisning, kommunikation eller hitta anställning i läkemedelsutvärderingsnämnder och hälso-och sjukvård (t.ex. industriella regleringsfrågor, klinisk forskning eller beslutsfattande).

Läkemedels- och bioteknikindustrin är en av de mest forskningsintensiva industrierna och fördelar upp till 20% av budgetarna till FoU. Detta innebär att Drug Innovation-studenter med en extra doktorsexamen har utmärkta jobbmöjligheter. Att arbeta i branschen utan en doktorsexamen är möjligt men förekommer bara ibland.

Nya uppgifter visar att cirka 9% studenter väljer en karriär i branschen efter sin Master Drug Innovation. Andra söker en karriär som klinisk forskningsassistent (7%), konsult (4%), i regeringen (4%) eller som lärare (2%).

Efter examen som MSC i Drug Innovation

Doktorandprogram
 • Utrecht University 30%
 • Holländska universitet 19%
 • Internationella universitet 17%
Annan karriär
 • Industri 9%
 • Associerad klinisk forskning 7%
 • Konsult 4%
 • Regeringen 4%
 • Lärare 2%

Internationella studenter

Learning Dutch

Om du vill hitta ett jobb eller praktik i Nederländerna kommer du att känna till holländska få platser. Även om du arbetar inom en internationell organisation är det alltid en fördel att känna till minst holländare och i vissa fall till och med ett krav. För att lära dig nederländska kan webbplatser med gratis språk som duolingo.com eller dutchgrammar.com komma igång eller ta en titt på de nederländska kurserna som erbjuds av Babel . Som student från Utrecht University får du 25% rabatt på sina kurserbjudanden.

Efter studenten

Om du vill stanna i Nederländerna efter examen kan du ansöka om "uppehållstillståndets orienteringsår". Detta tillstånd kan lämnas in inom tre år efter att du har avslutat studierna och ger dig obegränsade arbetsrättigheter (därmed: ett arbetstillstånd --TWV- krävs inte). För en översikt över villkoren för detta tillstånd, besök IND-webbplatsen .

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Läs mer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Läs mindre